You are here

Πολίτες με πανό στην αίθουσα της ολομέλειας

14/12/2018 17:12

Μικρή παύση στη ροή της σημερινής διαδικασίας που ακολουθείται ενόψει της ψήφισης του κρατικού προϋπολογισμού που είναι προγραμματισμένη για αργότερα, προκάλεσε η παρουσία στην αίθουσα της ολομέλειας της βουλής πολιτών οι οποίοι ανέβασαν πανό διαμαρτυρίας.

Στα πανό αναγράφονταν συνθήματα όπως «πάρτε τους άστεγους στις βίλλες σας», «μαύρο στη φτώχεια», «σταυρώστε τη ψευδοεστία» και «πόση φτώχεια ψήνεται σήμερα;» .

Ο πρόεδρος της βουλής Δημήτρης Συλλούρης κάλεσε σε ήπιο τόνο τους αστυνομικούς που βρίσκονται στο χώρο της βουλής να πάρουν τα εν λόγω αντικείμενα και να τους απομακρύνει.

Τόνισε ότι δεν θα έπρεπε ένα συμβάν να προκαλέσει αναστάτωση και διακοπή στη διαδικασία η οποία κύλησε καλά μέχρι στιγμής.

Στο βήμα βρισκόταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ Νίκος Τορναρίτης ο οποίος ανέφερε ότι οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν τη διαφωνία τους, με τον κ. Συλλούρη να σημειώνει ότι δεν έχει κανένας το δικαίωμα να μην σέβεται τους κανονισμούς της βουλής.

Επεσήμανε μάλιστα, ότι αυτό είναι μια απάντηση προς όσους θεωρούν ότι δεν χρειάζεται να γίνεται έλεγχος κατά την είσοδο στη βουλή και στους ίδιους. «Σήμερα είναι πανό, αύριο μπορεί να είναι κάτι άλλο», ανέφερε, και επικαλέστηκε τους ελέγχους που γίνονται σε ανάλογους χώρους στο εξωτερικό.

Μ.Χ.