You are here

Πόθεν έσχες σύγχυση...

11/12/2003 13:58
Σε νέους σκόπελους το πόθεν έσχες… Μετά τη διαφωνία του ΑΚΕΛ με την πρόταση νόμου που κατέθεσε ο ΔΗΣΥ, άγνωστο και αβέβαιο είναι πλέον το μέλλον της υιοθέτησης του πόθεν έσχες για όλους τους εκλελεγμένους αξιωματούχους του κράτους αλλά και άλλων ανώτατων, ανεξάρτητων θεσμικών προσώπων.

Σε δηλώσεις του, μετά τη συνεδρία της Επιτροπής Νομικών της Βουλής, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Άγις Αγαπίου διατύπωσε τη διαφωνία του κόμματός του με την πρόταση νόμου του ΔΗΣΥ ζητώντας όπως συμπεριληφθούν όλοι οι εκλελεγμένοι αξιωματούχοι, δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, βουλευτές, και οι ανεξάρτητοι θεσμικοί αξιωματούχοι (πχ Έφορος Τηλεπικοινωνιών).

Ένα τέτοιο σοβαρό θέμα, δήλωσε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Άγις Αγαπίου, πρέπει να προωθηθεί ομόφωνα στην ολομέλεια της Βουλής και γι’ αυτό το κόμμα του διαφωνεί, όπως είπε, με ολόκληρο το νομοθέτημα. «Θα πρέπει να καλύπτει από τον Πρώτο μέχρι και τον τελευταίο πολίτη που κατέχει υπεύθυνη θέση», σημείωσε.

Τόσο ο πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών, Παναγιώτης Δημητρίου, όσο και ο βουλευτής Ιωνάς Νικολάου (ΔΗΣΥ) εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τη στάση του ΑΚΕΛ τονίζοντας ότι οι εκλελεγμένοι αξιωματούχοι καλύπτονται από άλλη πρόταση νόμου που κατέθεσε ο ΔΗΣΥ. Ο Ιωνάς Νικολάου μάλιστα υποστήριξε πως το ΑΚΕΛ διακατέχεται από σύγχυση και έφερε ως παράδειγμα την περίπτωση ελέγχου του Γενικού Εισαγγελέα. Οι εκθέσεις για το πόθεν έσχες, παρατήρησε ο κ. Νικολάου, θα παραδίδονται στο Γενικό Εισαγγελέα. Επομένως πώς είναι δυνατόν, σημείωσε, ένα άτομο να ελέγχει τον εαυτό του.

Του Κυριάκου Κυριακίδη