You are here

Πράσινο σε €14 εκατ. για συμβούλους ΥΠΟΙΚ

14/03/2023 07:20

Την αποδέσμευση κονδυλίων ύψους €14,1 εκατ. για σκοπούς μίσθωσης συμβουλευτικών υπηρεσιών εκ μέρους του υπουργείου Οικονομικών, ενέκρινε χθες η κοινοβουλευτική επιτροπή Οικονομικών.

Μέρος του κονδυλίου, δηλαδή ποσό €14 χιλ., προορίζεται για την αγορά υπηρεσιών για εκπόνηση μελέτης που θα στοχεύει στο μετασχηματισμό και την αναβάθμιση του ΧΑΚ.

Όπως σημειώνεται στην επιστολή που προώθησε στη Βουλή το υπουργείο, με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου έχει δημιουργηθεί ομάδα συντονισμού και ομάδα υλοποίησης έργου οι οποίες έχουν κατακυρώσει διαγωνισμό για πρόσληψη εξωτερικών συμβούλων με σκοπό την υλοποίηση της απόφασης.   

Το υπόλοιπο ποσό κατανέμεται ως εξής: Τελωνείο €51,732, Τμήμα Φορολογίας €141,950, Στατιστική Υπηρεσία €24.000, Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού €442,493 και για το Κυβερνητικό Τυπογραφείο €9.000.

Η επιτροπή αποδέσμευσε επίσης, ποσό που εξαιρέθηκε την περασμένη εβδομάδα, από την έγκριση του αιτήματος αποδέσμευσης κονδυλίων για το Υφυπουργείο Τουρισμού. Το συνολικό κονδύλι ανέρχεται στα €17 εκατ. με σκοπό τη διείσδυση σε τουριστικές αγορές που έχουν ολόχρονο πρόγραμμα πτήσεων.

Τα μέλη της επιτροπής Οικονομικών αποδέσμευσαν επίσης, μικρότερα κονδύλια για τη Δικαστική Υπηρεσία, το υπουργείο Γεωργίας, το Γενικό Λογιστήριο, το υπουργείο Μεταφορών και το Γραφείο Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Πράσινο και στην πλήρωση θέσεων

Τα μέλη της επιτροπής άναψαν ακόμα, πράσινο φως στην αποπαγοποίηση θέσεων, κυρίως προαγωγής, εγκρίνοντας σχετικά αιτήματα του δήμου Λάρνακας, του Συμβουλίου Αποχετεύσεως Λεμεσού – Αμαθούντας, του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας και του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας.

Της Ηρώς Ευθυμίου