You are here

Πράσινο σε κονδύλια για τηλεφωνικό κέντρο Covid

12/10/2021 07:23

Την αποδέσμευση κονδυλίου του Κρατικού Προϋπολογισμού 2021, ύψους €764,2 χιλ., για δαπάνες του υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής σχετικά με αγορά υπηρεσιών, αποφάσισε χθες η επιτροπή Οικονομικών.

Το υπουργείο Οικονομικών ζητούσε την αποδέσμευση πιστώσεων που αφορούν σε συνέχιση της παροχής υπηρεσιών τηλεφωνικού κέντρου για την παροχή πληροφόρησης για θέματα σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού, καθώς επίσης και πληροφόρησης και εξυπηρέτησης για το εμβολιαστικό πρόγραμμα, συμπεριλαμβανόμενης και της διευθέτησης και αλλαγής ραντεβού εμβολιασμού, αλλά και του Cyprus Flight Pass.

Σημειώνεται, ότι το ποσό των €764,2 χιλ. θα καλύψει τις ανάγκες για τους μήνες Μάιο- Δεκέμβριο και διευκρινίζεται πως ποσό €334,2 χιλ. που αφορούσε τη δαπάνη Ιανουαρίου- Απριλίου έχει ήδη αποδεσμευθεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Το συνολικό κονδύλι στον εγκεκριμένο Προϋπολογισμό του 2021 για τις ανάγκες του υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, αναφορικά με την υποομάδα «συμβουλευτικές υπηρεσίες/ έρευνες ανέρχεται στο συνολικό ποσό του €1,169.400.

Πρόκειται για υφιστάμενο συμβόλαιο παροχής υπηρεσιών τηλεφωνικού κέντρου, το οποίο είναι σε ισχύ από την 1η Δεκεμβρίου του 2020 και αναλόγως των αναγκών του Covid-19.

Το κόστος ανά μήνυμα στο τηλεφωνικό κέντρο ανέρχεται στα €0,5 σεντ και το κόστος ανά κλήση εξυπηρέτησης από λειτουργό σε €0,87 σεντ.

Κονδύλι για φωτογράφο και γραφίστα/εικονογράφο

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών αποδέσμευσε επίσης κονδύλι ύψους €12 χιλ. για σύμβαση υπηρεσιών για λογαριασμό του Τμήματος Αρχαιοτήτων.

Το Τμήμα Αρχαιοτήτων προτίθεται να αγοράσει τις υπηρεσίες συμβούλου συντονιστή ασφάλειας και υγείας, για το στάδιο της μελέτης και της εκτέλεσης εργασιών στο Κάστρο Λεμεσού, με κονδύλι που ανέρχεται στις €5,117.

Κονδύλι ύψους €5 χιλ., προτίθεται το Τμήμα Αρχαιοτήτων να διαθέσει για την αγορά υπηρεσιών φωτογράφου, ο οποίος θα φωτογραφίσει και θα επεξεργαστεί τις εικόνες των μητρώων αρχαιοτήτων του Κυπριακού Μουσείου.

Επίσης στην επιστολή προς την Επιτροπή Οικονομικών αναφέρεται ότι κονδύλι ύψους €1,940, αφορά την αγορά υπηρεσιών γραφίστα/εικονογράφου, ο οποίος θα αναλάβει τον σχεδιασμό εποπτικού υλικού, στα πλαίσια της αναβάθμισης της μόνιμης έκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου της επαρχίας Λάρνακας.

Διευκρινίζεται περαιτέρω στην επιστολή ότι το ποσό των €12 χιλ. θα καλυφθεί από εξοικονομήσεις του Τμήματος Αρχαιοτήτων, καθώς δεν αξιοποίησε χρήματα που αποδεσμεύθηκαν ήδη για αγορά υπηρεσιών αρχιτέκτονα και συντηρητή.

Κονδύλι για σύμβουλους του προέδρου και της υφ. Πρόνοιας

Κονδύλι ύψους €10,500 αποδεσμεύθηκε αναφορικά με την αγορά υπηρεσιών δύο συμβούλων της υφυπουργού Κοινωνικής Πρόνοιας Αναστασίας Ανθούση για του μήνες Οκτώβριο – Δεκέμβριο.

Πρόκειται για τις συνεργάτιδες της υφυπουργού, Ηρώ Νέστορος και Στέλα Γέρου, οι οποίες διορίστηκαν την 1η Οκτωβρίου, με συμβόλαια ύψους €21 χιλιάδων με ΦΠΑ η κάθε μία.

Την αποδέσμευση κονδυλίου ύψους €8,259 χιλιάδων για την πληρωμή του μισθού του συμβούλου του προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Αθανασίου για την περίοδο Οκτωβρίου- Δεκεμβρίου, αποφάσισε επίσης η Κοινοβουλευτική Επιτροπή, μετά από περαιτέρω διευκρινήσεις που δόθηκαν.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σε επεξηγητικό σημείωμα αναφέρεται ότι η ετήσια αμοιβή του κ. Αθανασίου ανέρχεται στις €33 χιλ., συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, για την παροχή υπηρεσιών συμβούλου σε θέματα υγείας.

Αποπαγοποίηση θέσεων στο ΘΟΚ

Στο μεταξύ, εξαίρεση από την απαγόρευση πλήρωσης κενών θέσεων στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα ζητά από την Επιτροπή Οικονομικών, ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου.

Πρόκειται για τις θέσεις Τεχνικού προϊστάμενου/συντονιστή και Γραμματειακού λειτουργού, θέσεις οι οποίες όπως αναφέρεται στην επιστολή παραμένουν κενές για μεγάλο χρονικό διάστημα και θα βοηθήσουν στην αποτελεσματικότερη λειτουργία του.

Ε.Χ.