You are here

Προτεραιότητα σε εναρμονιστικά νομοθετήματα για επικοινωνίες

13/01/2022 17:25

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων εξέτασε την Πέμπτη, κατά προτεραιότητα, τα εναρμονιστικά νομοσχέδια, που στοχεύουν στην υιοθέτηση του κοινοτικού δικαίου σε σχέση με τις Ραδιοεπικοινωνίες, τη ρύθμιση των ηλεκτρονικών επικοινωνιών και των ηλεκτρονικών επικοινωνιών και ταχυδρομείων και τους κανονισμούς για τις Ευκολίες  Υποδοχής  και  Απαγόρευσης  Απόρριψης  στη Θάλασσα Αποβλήτων από Πλοία και Καταλοίπων Φορτίων Φορτίου καθώς η Κυπριακή Δημοκρατία βρίσκεται αντιμέτωπη με κυρώσεις λόγω καθυστέρησης στην εναρμόνιση, είπε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μαρίνος Μουσιούττας.
 
Ο κ. Μουσιούττας διευκρίνισε ότι κατά τη συνεδρία τα νομοθετήματα αυτά συζητήθηκαν κατ’ άρθρον και τα μέλη της Επιτροπής υπέβαλαν μικρο-πατατηρήσεις για βελτίωση τους.
 
Πρόσθεσε πως το αρμόδιο Υπουργείο ανέλαβε να προβεί στις ανάλογες διορθώσεις επί των κειμένων των νομοθετημάτων, και αφού τα νέα κείμενα εξεταστούν από τη νομική υπηρεσία η Επιτροπή Μεταφορών θα τα θέσει για τοποθέτηση, ώστε να οδηγηθούν το ταχύτερο δυνατό ενώπιον της Ολομέλειας προς ψήφιση και έγκριση.
 
Ερωτηθείς αν με την ψήφιση των νομοθετημάτων αλλάζει κάτι που θα επηρεάσει την υφιστάμενη νομοθεσία ουσιαστικά και κατά συνέπεια τους καταναλωτές, ο κ. Μουσιούττας ανέφερε ότι δεν αλλάζει ουσιαστικά η κείμενη νομοθεσία καθώς τα νομοθετήματα ρυθμίζουν τεχνικής φύσεως διατάξεις.