You are here

Σημαντικές τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο για τις ΕΠΕΥ

20/03/2002 17:03
Σοβαρές τροποποιήσεις σε σημαντικές πτυχές του κυβερνητικού νομοσχεδίου για τις Εταιρείες Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών (ΕΠΕΥ), θα επέλθουν μετά από παρέμβαση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες της Stockwatch, κατά τη σημερινή συνεδρία της υπο-Επιτροπής Οικονομικών διαπιστώθηκε ομοφωνία των κοινοβουλευτικών κομμάτων ως προς την αλλαγή προνοιών και τη διατύπωση ξεκάθαρων όρων ορολογιών και διευκρινίσεων που χρήζει το κυβερνητικό νομοσχέδιο που ετοίμασε ο ελλαδίτης εμπειρογνώμονας Δημήτρης Τσιμπανούλης.

Οι σημαντικές τροποποιήσεις που θα επέλθουν αφορούν τα κεφάλαια (1) της συνδεδεμένης εταιρείας και της συμμετοχής μιας ΕΠΕΥ σε άλλη ΕΠΕΥ, (2) τα καθαρά κεφάλαια και τα εποπτικά κεφάλαια καθώς επίσης (3) και μια ξεκάθαρη ερμηνεία των όρων, ώστε ο νόμος να είναι σαφής και απλοποιημένος «χωρίς παράθυρα», ούτως ώστε να μπορεί να εφαρμοστεί εύκολα τόσο από τις αρμόδιες επιτροπές, όσο και από τα δικαστήρια.

Κατά τη σημερινή συνεδρία της υπο-Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής εξετάστηκαν οι θέσεις των εμπλεκομένων φορέων του χρηματιστηρίου, δηλαδή, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, του συμβουλίου του ΧΑΚ, των Εμπορικών Τραπεζών και των επενδυτών.

Η συνεδρία της υπο-επιτροπής Οικονομικών θα συνεχισθεί και την επόμενη Τρίτη, όπως πάντα, σε κλειστή συνεδρία.

Του Κυριάκου Κυριακίδη