You are here

Στη Βουλή η μονιμοποίηση 4 συνεργάτιδων Αναστασιάδη

17/05/2023 14:07

Στο μικροσκόπιο της Βουλής θα τεθεί το ζήτημα της μονιμοποίησης στο δημόσιο, των τεσσάρων συνεργάτιδων του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της StockWatch, το θέμα ενέγραψε σήμερα για αυτεπάγγελτη εξέταση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών, το ΑΚΕΛ, ώστε να εξετασθούν οι συνέπειες της μονιμοποίησης πολιτικών διορισμών στο δημόσιο.

Υπενθυμίζεται ότι το Δικαστήριο Εργατικών Διαφορών αποφάσισε την παραμονή των τεσσάρων συνεργάτιδων του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, στο δημόσιο με καθεστώς αορίστου χρόνου.

Οι τέσσερις μετατράπηκαν σε εργοδοτούμενες αορίστου χρόνου, ενώ υπηρετούσαν στο Προεδρικό ως συνεργάτιδες του Νίκου Αναστασιάδη με βάση συμβόλαιο.

Σημειώνεται ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων με τροποποίηση στον κρατικό προϋπολογισμό του 2022, αφαίρεσε από τις συγκεκριμένες συνεργάτιδες το καθεστώς του αορίστου χρόνου.  

Με την αποχώρηση του Ν. Αναστασιάδη από το προεδρικό, οι τέσσερις συνεργάτιδες μετατέθηκαν σε υπουργεία, υφυπουργεία και τμήματα του δημοσίου, όπου παραμένουν μέχρι σήμερα.

Ε.Χ.