You are here

Στην Κύπρο ο πρόεδρος της βουλής των ελλήνων

09/09/2019 10:42

Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, την πρώτη του εκτός Ελλάδας από την ανάληψη των καθηκόντων του, πραγματοποιεί ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνος Τασούλας αυτή την εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της οποίας θα έχει επαφές με την πολιτική ηγεσία και θα προσφωνήσει την Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, ο κ. Τασούλας φθάνει το βράδυ της Τετάρτης, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρη Συλλούρη.

«Κατά την παραμονή του στην Κύπρο, ο κ. Τασούλας θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β’ και θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη, ο οποίος θα παραθέσει και επίσημο γεύμα προς τιμή του Έλληνα ομολόγου του», αναφέρεται.

Προστίθεται ότι ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων θα έχει επίσης χωριστές συναντήσεις με αρχηγούς και εκπροσώπους κοινοβουλευτικών κομμάτων και τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη. Θα επισκεφθεί και θα καταθέσει στεφάνι, στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, τα Φυλακισμένα Μνήματα και το Στρατόπεδο «Αντιστράτηγου Σωτήριου Σταυριανάκου» της ΕΛΔΥΚ, στη Μαλούντα.
 
Την Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2019, στις 11:00, ο κ. Τασούλας θα προσφωνήσει την Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων.
 
Ο κ. Τασούλας συνοδεύεται από το Γενικό Γραμματέα της Βουλής των Ελλήνων Γεώργιο Μυλωνάκη, τον Ειδικό Σύμβουλο του Προέδρου, Σπύρο Θεοχαρόπουλο, τη Γενική Διευθύντρια Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων Μαργαρίτα Φλούδα, τη Διευθύντρια Ευρωπαϊκών και Διμερών Θεμάτων Αναστασία Φράγκου και την Προϊσταμένη του Γραφείου Τύπου της Βουλής Αδαμαντία Καρυοφύλλη.

Στο αεροδρόμιο Λάρνακας, τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων θα υποδεχθεί, εκ μέρους του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Κοσμήτορας του Σώματος, βουλευτής Χρίστος Ορφανίδης.

ΚΥΠΕ