You are here

Στο Ισραήλ ο Ομήρου

07/03/2016 15:08
Για το Ισραήλ αναχωρεί αύριο ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Γιαννάκης Λ. Ομήρου, για επίσημη επίσκεψη, ύστερα από σχετική πρόσκληση του Προέδρου της Κνεσσέτ, Yuli-Yoel Edelstein.

Κατά την επίσκεψή του, ο κ. Ομήρου θα γίνει δεκτός από τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu και από τον Πρόεδρο της χώρας, Reuven Rivlin.

Θα έχει επίσης χωριστές συναντήσεις με τον Ισραηλινό ομόλογό του, κ. Edelstein, ο οποίος θα παραθέσει και επίσημο δείπνο προς τιμήν του κ. Ομήρου, με τον Υπουργό Εθνικών Υποδομών, Ενέργειας και Υδάτινων Πόρων, Yuval Steinitz, τον Πρόεδρο της Ομάδας Φιλίας Ισραήλ – Κύπρου στην Κνεσσέτ, Καθηγητή Manuel Trajtenberg και Μέλη της Ομάδας, τον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Πρόεδρο του Εργατικού Κόμματος, Yitzhak Herzog και τον Πρόεδρο του Κόμματος "Israel Beiteinu", τέως Υπουργό Εξωτερικών, Avigdor Liberman.

Ο κ. Ομήρου θα επισκεφθεί επίσης το Μουσείο Ιστορίας του Ολοκαυτώματος Yad Vashem, όπου θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο των Μαρτύρων του Ολοκαυτώματος.

Στα πλαίσια της επίσκεψής του στο Ισραήλ, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων θα επισκεφθεί, εξάλλου, το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, όπου θα έχει συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων, κ.κ. Θεόφιλο Γ’.

Ο κ. Ομήρου επιστρέφει στην Κύπρο το πρωί της Παρασκευής, 11 Μαρτίου 2016.