You are here

Στο μικροσκόπιο της Επ. Άμυνας η έκρηξη στο Μαρί

18/07/2011 09:46
Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις εννέα και τριάντα το πρωί η κοινοβουλευτική Επιτροπή Άμυνας η οποία συνέρχεται εκτάκτως για να εξετάσει τα δραματικά γεγονότα απο τη φονική έκρηξη στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί. Αποτέλεσμα της έκρηξης ήταν να βρουν τραγικό θάνατο 13 πρόσωπα και να τραυματιστούν πέραν των 60 πολιτών. Προκλήθηκαν επίσης ζημιές εκατοντάδων εκατομμύριων ευρώ στον Ηλεκτροπαραγωγό Σταθμό της ΑΗΚ στο Βασιλικό.

Τα μέλη της Επιτροπής θα αξιώσουν απαντήσεις για τα αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία και θα εξετάσουν τη διεξαγωγή αντικειμενικής ενδελεχούς και αμερόληπτης έρευνας.

Την περασμένη Πέμπτη κατά τη διάρκεια της άτυπης σύσκεψης των Αρχηγών ή Εκπροσώπων των κομμάτων, τονίστηκε ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει διαρροή απόρρητων εγγράφων, ενώ δεν θα πρέπει τα μέλη της Επιτροπής να υπεισέλθουν στην ποινική πτυχή του θέματος.

Στη συνεδρίαση κλήθηκαν και παρίστανται οι υπουργοί Άμυνας, Εξωτερικών, Οικονομικών και Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, η Γενική Ελέγκτρια, οι Γενικοί Διευθυντές των υπουργείων Άμυνας, Εξωτερικών, Οικονομικών και Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, ο Διευθυντής του Τμήματος Τελωνείων, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, ο Υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς, ο Υποδιοικητής του Ναυτικού, ο Υποδιοικητής της ΙΙΙ Ταξιαρχίας Υποστηρίξεως και πρώην Πυροτεχνουργός της Αστυνομίας. Στην επιτροπή κλήθηκε και παρίσταται και ο τέως υπουργός Άμυνας Κώστας Παπακώστας.

H συνεδρίαση γίνεται κεκλεισμένων των θυρών.

Της Ελευθερίας Παϊζάνου