You are here

Στο σκαμνί της Επ. Ελέγχου οικονομικός παράγοντας

20/02/2002 03:21
Στο στόχαστρο της επιτροπής ελέγχου της βουλής, που συνέρχεται σήμερα και σ αυτή έχει προσκληθεί ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Αυξέντης Αυξεντίου θα τεθεί ένας μεγάλος οικονομικός παράγοντας για τον οποίο, σύμφωνα με μέλη της εν λόγω κοινοβουλευτικής επιτροπής, υπάρχουν καταγγελίες ότι ο ίδιος και η οικογένεια του έχει εξάγει δεκάδες χιλιάδες λίρες παράνομα στο εξωτερικό.

Η STOCKWATCH κατέχει το όνομα του οικονομικού παράγοντα για τον οποίο προβάλλεται ο ισχυρισμός. Πρόκειται για γνωστό τραπεζίτη προς τον οποίο η SW έχει θέσει ενώπιον του τις καταγγελίες, τις οποίες όμως, έχει διαψεύσει κατηγορηματικά. Ο εν λόγω οικονομικός παράγοντας δήλωσε ακόμη ότι ο ίδιος δεν έχει οποιαδήποτε επίσημη πληροφόρηση επί των καταγγελιών. Ό,τι έχω ακούσει, είπε, είναι στους διαδρόμους και πρόσθεσε:

«Eάν όμως, το όνομα μου κατατεθεί σήμερα στο τραπέζι της κοινοβουλευτικής ομάδας, τότε θα ζητήσω από εκείνους που θα τολμήσουν να κάνουν αναφορά στο όνομα μου να άρουν ταυτόχρονα και τη βουλευτική τους ασυλία, για να αντιμετωπισθούμε στα ίσα».

Ασφαλείς πληροφορίες μας αναφέρουν ότι επί του όλου θέματος ενήμερος είναι ο πρόεδρος της βουλής Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος έχει φαίνεται συζητήσει το θέμα με τον πρόεδρο της επιτροπής ελέγχου της βουλής Χρήστο Πουργουρίδη. Προς τον κ. Πουργουρίδη ο Χριστόφιας υπέδειξε να μεριμνήσει ώστε να μην διασυρθούν αδίκως οποιοδήποτε άτομα, με βάσει πληροφορίες και μόνο, χωρίς ντοκουμέντα και χωρίς να δώσει τις ανάλογες εξηγήσεις ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Αυξέντης Αυξεντίου.