You are here

Θα κληθεί στη Βουλή ο τέως Αρχηγός Ε.Φ.

18/07/2011 15:40
Ολοκληρώθηκε η πολύωρη συνεδρία της Επιτροπής Άμυνας κατά τη διάρκεια της οποίας κατέθεσαν τις δικές τους απόψεις για την τραγωδία στο Μαρί ο υπ. Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού, ο νυν υπουργός Άμυνας Δημήτρης Ηλιάδης, ο τέως υπ. Άμυνας Κώστας Παπακώστας, ο τέως Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αθανάσιος Τσαλικίδης, ο Υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς Σάββας Αργυρού, ο τέως διευθυντής του υπ. Άμυνας Πέτρος Καρεκλάς καθώς και ο Γιώργος Γεωργιάδης.

Μιλώντας εκ μέρους όλων των μελών της Επιτροπής, ο Πρόεδρος της Γιώργος Βαρνάβα, αποκάλυψε ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίας έγινε αναφορά στο όνομα του τέως Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, Κωνσταντίνου Μπισπίκα, γι’ αυτό δόθηκαν οδηγίες στις υπηρεσίες της βουλής να προσκληθεί και να καταθέσει τις δικές του απόψεις.

Εξήγησε ότι παρόλο που η συνεδρία αποφασίστηκε να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, δόθηκε η άδεια σε αριθμό συγγενών των θυμάτων να την παρακολουθήσουν για να γνωρίζουν, όπως είπε, από πρώτο χέρι σε σχέση με την ενημέρωση που τυγχάνει η Επιτροπή.

«Από τη στιγμή που άρχισε ποινική έρευνα», είπε ο κ. Βαρνάβα, «είθισται οι Επιτροπές να είναι κλειστές γιατί προσπάθεια μας είναι να μην προκαλέσουμε οποιαδήποτε ζημιά στην ποινική δίωξη όταν αποδειχθεί κάποιος ένοχος και διωχθεί ποινικά».

Υπέδειξε παράλληλα ότι «ο λόγος που η συνεδρία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών δεν ήταν για να καλυφθεί οτιδήποτε αλλά για το καλό της υπόθεσης».

Απέφυγε ωστόσο να αναφέρει αν υπήρξαν οποιαδήποτε προκαταρκτικά συμπεράσματα, ενώ αρνήθηκε να σχολιάσει την απόφαση του υπουργού Εξωτερικών.

Η συνεδρία της Επιτροπής Άμυνας θα συνεχιστεί την ερχόμενη Παρασκευή όπου θα καταθέσουν τις απόψεις τους οι υπόλοιποι προσκεκλημένοι και θα θέσουν τα ερωτήματα τους οι βουλευτές.

Αναχωρώντας από τη βουλή ο υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Σάββας Αργυρού, στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων, κατηγορηματικά δήλωσε ότι ουδέποτε πήγε στο στρατόπεδο.