You are here

Την Παρασκευή η ορκωμοσία νέων βουλευτών και ΠτΒ

19/10/2020 12:17

Την πρώτη συνεδρίαση της Ολομέλειας της βουλής, μετά την παραίτηση του τέως προέδρου, συγκάλεσε ο προεδρεύων της βουλής Αδάμος Αδάμου.

Σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη, η επόμενη συνεδρίαση της ολομέλειας θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή 23 Οκτωβρίου στις 11 π.μ.

Αντικείμενο της συνεδρίας θα είναι η διαβεβαίωση των νέων βουλευτών και η εκλογή του νέου προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Με βάση τις εξελίξεις της προηγούμενης εβδομάδας, νέος πρόεδρος της βουλής θα εκλεγεί ο βουλευτής του ΑΚΕΛ και προεδρεύων της Δημοκρατίας Αδάμος Αδάμου.

Τα κόμματα συμφώνησαν στην κοινή υποψηφιότητα του κ. Αδάμου, τονίζοντας την ανάγκη για μια συναινετική επιλογή, ώστε να μην συνεχιστεί η αρνητική εικόνα της βουλής και το Σώμα να επανέλθει το συντομότερο σε ομαλή λειτουργία.

Τις βουλευτικές έδρες των παραιτηθέντων Χριστάκη Τζιοβάνη και Δημήτρη Συλλούρη, θα κατέχουν από την Παρασκευή ο Γιαννάκης Γαβριήλ του ΑΚΕΛ και η Ρούλα Γεωργιάδου του Κινήματος Αλληλεγγύη. Σημειώνεται ότι πρώτος επιλαχών για το ΑΚΕΛ ήταν ο Τουμάζος Τσιελεπής, ο οποίος δεν αποδέχθηκε την έδρα.

Της Μαρίας Χαμπή