You are here

Βουλή: Στο τραπέζι επιστροφή στη βάση από το Μάιο

12/04/2022 16:27

Στο τραπέζι του διαλόγου βρίσκεται το θέμα της επιστροφής των εργασιών της Βουλής των Αντιπροσώπων στο κτήριο της στο κέντρο της Λευκωσίας, από τις αρχές Μαΐου, μετά και την ανακοίνωση των νέων χαλαρώσεων των μέτρων που αφορούν στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Όπως δήλωσε στη StockWatch η γενική διευθύντρια της Βουλής Τασούλα Ιερωνυμίδου, το ζήτημα της μεταφοράς των εργασιών της Βουλής στο κυρίως κτήριο από την πρώτη Μαΐου του 2022, βρίσκεται υπό εξέταση.

Πρόσθεσε ότι το ζήτημα μελετάται λόγω της χαλάρωσής των μέτρων. Σημείωσε ότι η μεταφορά των εργασιών της Βουλής, θα γίνει όταν καταστεί επιτρεπτό από τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα και τα διατάγματα του υπουργείου Υγείας, για την πανδημία.

Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι δεν έχει ληφθεί ακόμα σχετική απόφαση.

Όσον αφορά το ζήτημα του χώρου στάθμευσης στο παλιό κτήριο της Βουλής, γίνονται σκέψεις για ενοικίαση χώρου κοντά στο κτήριο, για εξυπηρέτηση τόσο των εργαζομένων, όσο και των επισκεπτών.

Ο χώρος στάθμευσης του παλιού νοσοκομείου που είχε αξιοποιηθεί στο παρελθόν δεν είναι πλέον διαθέσιμος αφού έχουν αρχίσει οι εργασίες ανέγερσης του νέου μουσείου.

Υπενθυμίζεται ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων μετάφερε μέρος των εργασιών της στο Συνεδριακό Κέντρο, «Φιλοξενία» τον Μαΐο του 2020, καθώς τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τα σχετικά διατάγματα του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, δεν επέτρεπαν τη συνέχιση της λειτουργίας της Ολομέλειας του Σώματος σε πλήρη σύνθεση στο παλιό κτήριο.

Ε.Χ.