You are here

Βροχή τροπολογιών στον νέο προϋπολογισμό

19/01/2021 18:22

Δεκάδες τροπολογίες θα επιδιώξουν εκ νέου τα κόμματα κατά τη ψήφιση του αναθεωρημένου προϋπολογισμού.

Η κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών συνεδρίασε σήμερα εξετάζοντας τις τροπολογίες που θα κατατεθούν. Προηγουμένως είχε ανατεθεί στη γραμματεία της Επιτροπής να εξετάσει ποιες από τις τροπολογίες που είχαν εγκριθεί στις 17 Δεκεμβρίου, πριν την απόρριψη του κρατικού προϋπολογισμού, δεν ενσωματώθηκαν στον αναθεωρημένο προϋπολογισμό.

Μιλώντας στη StockWatch, η πρόεδρος της Επιτροπής Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, σημείωσε ότι ελάχιστες από τις τροπολογίες που θα κατατεθούν είναι νέες, καθώς οι πλείστες είναι αυτές που δεν ενσωμάτωσε η κυβέρνηση στον αναθεωρημένο προϋπολογισμό.

Όσες τροπολογίες εγκρίθηκαν και δεν υιοθετήθηκαν από την κυβέρνηση κατατίθενται εκ νέου, συν ορισμένες νέες τροπολογίες που αφορούν επιμέρους κονδύλια και μικρά ποσά, είπε η κ. Ερωτοκρίτου.

Όπως ανέφερε, αυτές έχουν να κάνουν με διόρθωση που έπρεπε να γίνει εκ μέρους του αρμόδιου υπουργείου στη δομή του Κρατικού Χημείου, με δέσμευση του κονδυλίου για αύξηση της αμοιβής των μελών της Ερευνητικής Επιτροπής για τις πολιτογραφήσεις και με κονδύλια που αφορούν συγκεκριμένο οδικό έργο στην Πάφο, ενώ αναφέρθηκε και σε τροπολογία για μείωση της προεδρικής φρουράς κατά 25%.

Οι πλείστες τροπολογίες, όπως και στην περίπτωση του αρχικού κρατικού προϋπολογισμού που συζητήθηκε το Δεκέμβριο, είναι προϊόν συναίνεσης κομμάτων της αντιπολίτευσης, τα οποία συγκεντρώνουν την πλειοψηφία και στην Ολομέλεια.

Σύμφωνα με την κ. Ερωτοκρίτου, η συνεδρίαση σήμερα κύλησε ομαλά με καλή συνεννόηση ανάμεσα στα μέλη ανεξαρτήτως των διαφορετικών απόψεων. Η Επιτροπή, όπως είπε, είναι πλήρως έτοιμη για την συζήτηση του προϋπολογισμού και των τροπολογιών στην Ολομέλεια της Βουλής που είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη.

Της Μαρίας Χαμπή