You are here

Ξανά στην Ολομέλεια η λίστα Γιωρκάτζη

20/01/2021 13:41

Ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής για τη λήψη νέας απόφασης σε σχέση με τη δημοσιοποίησή της ή όχι, οδηγείται η επίμαχη λίστα Γιωρκάτζη η οποία περιλαμβάνει στοιχεία για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων.

Στη σημερινή συνεδρία της ad hoc κοινοβουλευτικής επιτροπής, ο πρόεδρος της Βουλής Αδάμος Αδάμου, εξέφρασε εκ νέου την πρόθεση για άμεση δημοσιοποίηση της λίστας.

Ωστόσο σημείωσε πως απαιτείται να λάβει σχετική απόφαση η Ολομέλεια ώστε να διασφαλίζεται ότι δεν θα είναι ο ίδιος υπόλογος σε περίπτωση δικαστικών αγωγών εκ μέρους επηρεαζόμενων ατόμων.

Με τη δημοσιοποίηση τη λίστας συμφώνησαν σήμερα οι βουλευτές του ΑΚΕΛ, της Αλληλεγγύης, των Οικολόγων, της Συμμαχίας και του ΕΛΑΜ, που ήταν παρόντες στη συνεδρία, από την οποία απουσίαζαν οι βουλευτές του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ.

Τα δύο κόμματα είχαν δηλώσει τη θέση τους υπέρ της δημοσιοποίησης της λίστας, σε προηγούμενες συνεδρίες της επιτροπής.

Σε περίπτωση που η Ολομέλεια εγκρίνει ξανά τη δημοσιοποίηση της λίστας Γιωρκάτζη, η πρόθεση είναι όπως αυτή αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Βουλής.

Πριν τα Χριστούγεννα κόμματα είχαν εκφράσει την άποψη ότι η απόφαση της Βουλής για δημοσιοποίηση της λίστας θα πρέπει να επαναβεβαιωθεί, ώστε να μην προκύπτουν οποιεσδήποτε αμφιβολίες για τη νομιμότητα των πράξεων της βουλής, ωστόσο με τη διαδικασία λήψης νέας απόφασης είχε διαφωνήσει ο βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης.

Μ.Χ.