You are here

Ζητούν προαγωγές σε αστυνομία και πυροσβεστική

30/09/2021 14:29

Το αποδέσμευση 65 θέσεων προαγωγής σε Αστυνομία και Πυροσβεστική Υπηρεσία, ζητά το υπουργείο δικαιοσύνης.

Σε αίτημα που στάλθηκε στη Βουλή αναφέρεται ότι έχουν κενωθεί ή αναμένεται να κενωθούν ως το τέλος του χρόνου 55 θέσεις στην αστυνομία και 10 θέσεις στην πυροσβεστική Υπηρεσία.

Προστίθεται ότι οι 55 προαγωγές στην αστυνομία αφορούν 7 θέσεις Ανώτερων Υπαστυνόμων, 16 θέσεις Υπαστυνόμων και 32 θέσεις Λοχιών, ενώ οι 10 θέσεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία αφορούν μια θέση Αστυνόμου Β, μια θέση Ανώτερου Υπαστυνόμου, τρεις θέσεις Υπαστυνόμων και πέντε θέσεις Λοχίων.

Ο γενικός διευθυντής του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Λούης Παναγή, τονίζει στην επιστολή του προς τη Βουλή, ότι, η συμπλήρωση των κενών θέσεων στην ιεραρχική δομή, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία ενός πειθαρχημένου σώματος όπως η Αστυνομία, ώστε να ασκείται επαρκής εποπτεία από τους ιεραρχικά προϊστάμενους και να διασφαλίζεται η άμεση και αποτελεσματική ανταπόκριση στα καθήκοντά τους, τα οποία έχουν αυξηθεί σημαντικά.

Σημειώνει επίσης, ότι οι συγκεκριμένες θέσεις αναμένεται να καλυφθούν μέχρι το τέλος του χρόνου.

Ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών την ερχόμενη Δευτέρα, θα τεθεί επιπρόσθετα, αίτημα από τη Δικαστική Υπηρεσία για την αποδέσμευση μια θέσης προαγωγής Ανώτερης Πρώτης Στενογράφου, μισθολογικής κλίμακας Α11.

Όπως αναφέρεται σε σχετική επιστολή που στάλθηκε στη Βουλή, η θέση προέκυψε μετά από αφυπηρέτηση της προκατόχου της

Σημειώνεται ότι λόγω της τρέχουσας μεταρρύθμισης της Δικαστικής Υπηρεσίας, οι ανάγκες είναι ιδιαίτερα αυξημένες, και πως γι’ αυτό είναι αναγκαία η άμεση προώθηση του αιτήματος, καθώς όπως αναφέρεται θα συμβάλει στη ομαλή λειτουργία της υπηρεσίας.

Ε.Χ.