You are here

Διαβεβαίωση ΠτΔ για εφαρμογή ΓεΣΥ 1η Ιουνίου 2019

29/11/2018 11:20

Τη διαβεβαίωση ότι το ΓεΣΥ θα υλοποιηθεί με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί έδωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Πρόδρομο Προδρόμου.

«Στόχος είναι τον Ιούνιο του επόμενου χρόνου η χώρα μας να έχει επιτέλους ένα συγκροτημένο και λειτουργικό σχέδιο που να εξασφαλίζει την υγεία όλων», δήλωσε ο κ. Προδρόμου μετά τη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος Αναστασιάδης με τον υπουργό υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου και τον πρόεδρο του ΔΣ του οργανισμού ασφάλισης υγείας (ΟΑΥ).

Στη συνάντηση ενημερώθηκε ο πρόεδρος Αναστασιάδης και για την πορεία των διαπραγματεύσεων όσον αφορά την εφαρμογή του ΓεΣΥ .

Αδιαπραγμάτευτος στόχος

Ο υπουργός υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου δήλωσε ότι «αδιαπραγμάτευτος στόχος είναι η εφαρμογή του ΓεΣΥ μέσα στο χρονικό πλαίσιο που έχει τεθεί με βάση τη νομοθεσία. Δηλαδή από την 1/6/2019 να ξεκινήσει η εφαρμογή του ΓεΣΥ»

Πρόσθεσε ότι «από την ενημέρωση που έτυχε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας από τον οργανισμό ασφάλισης υγείας κρίνω ότι η πορεία υλοποίησης προχωρεί ικανοποιητικά».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι «ο διάλογος που έχει ξεκινήσει με τον παγκύπριο ιατρικό σύλλογο (ΠΙΣ) και τις επιμέρους ιατρικές εταιρείες που αφορά τους ειδικούς, προσωπικούς ιατρούς και τους παιδίατρους έχει ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό».

Την ερχόμενη Πέμπτη είπε έχει οριστεί νέα συνάντηση με τον ΠΙΣ και τον ΟΑΥ για να εξετάσουν τα αποτελέσματα των διαβουλεύσεων.

Ο κ. Ιωάννου απέφυγε να απαντήσει, όταν κλήθηκε να σχολιάσει το twitter του πρώην υπουργού υγείας Γιώργου Παμπορίδη ότι δέχεται πυρά εκ των έσω λέγοντας «ουδέν σχόλιο».

Ο πρόεδρος του ΔΣ του ΟΑΥ Θωμάς Αντωνίου δήλωσε ότι «διαβεβαιώσαμε και εμείς με τη σειρά μας τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι το ΓεΣΥ θα προχωρά κανονικά με βάση τα ορόσημα και θα εφαρμοστεί στην ώρα του 1/6/209».

Της Ηρώς Ευθυμίου