You are here

Αναβολή αποφάσεων για τα μέτρα με όλα τα σενάρια ανοικτά

22/04/2021 14:05

Αναβολή πήραν οι αποφάσεις για τα μέτρα εξαιτίας του κορωνοϊού. Θα προηγηθεί σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με τη συμβουλευτική ομάδα, θα ενημερωθούν αύριο τα κόμματα κατά τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου και οι αποφάσεις θα ληφθούν σε νέα σύσκεψη του Υπουργικού Συμβουλίου αύριο πριν το μεσημέρι. Πρόκειται για μια διαδικασία που «μυρίζει» περαιτέρω μέτρα και με όλα τα σενάρια ανοικτά.

Γραπτή δήλωση του αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου Παναγιώτη Σεντώνα, αναφέρει τα εξής:

«To Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη σημερινή του συνεδρία ενημερώθηκε από τον Υπουργό Υγείας για την επιδημιολογική κατάσταση και για την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεικτών.

Ωστόσο δεν λήφθηκε απόφαση σε σχέση με περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας, ενόψει του γεγονότος ότι συνεκλήθη για σήμερα στις 7.00 μμ στο Προεδρικό Μέγαρο σύσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας με τα μέλη της επιδημιολογικής συμβουλευτικής επιτροπής, προκειμένου να ακούσει τις απόψεις της επιτροπής.

Κατά την αυριανή σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και θα ακούσει τις απόψεις τους.

Τελικές αποφάσεις θα λάβει το Υπουργικό Συμβούλιο το οποίο θα συνέλθει αύριο, 23 Απριλίου, στις 11.30 το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο».