You are here

Αναζητά γιατρούς στην Αθήνα ο ΟΚΥπΥ

12/07/2019 12:15

Σε όλες τις δέουσες ενέργειες προβαίνει ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) ώστε να προετοιμαστεί το έδαφος για την Αθήνα, όπου θα αναζητηθούν γιατροί που θα στελεχώσουν τα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ) των νοσοκομείων μας, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού Χαράλαμπος Χαριλάου.
 
Είπε ότι ήδη, ο ΟΚΥπΥ βρίσκεται σε επαφή με Ιατρικούς Συλλόγους κι άλλους φορείς που μπορεί να βοηθήσουν κι ετοιμάζει τα πάντα για την κάθοδο Κλιμακίου - αποτελούμενου από τους Διευθυντές του ΤΑΕΠ και εκπροσώπους του Οργανισμού - στην ελληνική πρωτεύουσα όπου θα αναζητήσει κατά κύριο λόγο γιατρούς από την Αθήνα. Το ενδεχόμενο να αναζητηθούν και από άλλες πόλεις γιατροί, μελετάται από τον Οργανισμό.
 
«Η πρώτη προτεραιότητα μας, είναι η σωστή στελέχωση των νοσοκομείων και ειδικότερα των ΤΑΕΠ», είπε ο κ. Χαριλάου προσθέτοντας ότι «γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να μπορέσει να μεταβεί το Κλιμάκιο στην Αθήνα. Γίνεται η απαραίτητη προεργασία για να πάνε στοχευμένα και να είναι προετοιμασμένα τα πάντα».

Στους ενδιαφερόμενους γιατρούς αναμένεται ότι θα δοθούν αρκετά κίνητρα για την προσέλκυση τους, στην Κύπρο.
 
Για την προκήρυξη τριάντα πέντε (35) θέσεων Ιατρικών Λειτουργών που έγινε σήμερα, ο κ. Χαριλάου είπε πως είναι για αναπλήρωση των κενών θέσεων που υπάρχουν στα νοσοκομεία.
 
Η προκήρυξη αφορά νέες θέσεις γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, μεταξύ αυτών η Παθολογία, η Ρευματολογία, η Καρδιολογία, η Γυναικολογία και η Γαστρεντερολογία.

Ήδη, σημείωσε ο κ. Χαριλάου, υπάρχουν προκηρυγμένες δέκα θέσεις για την στελέχωση των ΤΑΕΠ, ενώ προκηρύχθηκαν παλαιότερα και έληξαν την περασμένη εβδομάδα δύο θέσεις καρδιολογίας.

Σε σχέση με την στελέχωση νοσηλευτών, είπε, ότι «είμαστε στην διαδικασία εντός των ημερών να προσλάβουμε 60 νοσηλευτές».