You are here

Από το ερείπιο στη χλιδή το παλιό νοσοκομείο Λευκωσίας

27/09/2021 07:19

Από τα πεπαλαιωμένα και ετοιμόρροπα κτίρια του παλιού νοσοκομείου, σε ένα καινούριο και πολυτελές κτίριο, θα μεταφερθούν οι ιατρικές και οδοντιατρικές υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας, που στεγάζονται σήμερα στο παλιό νοσοκομείο Λευκωσίας.

Σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε η Βουλή των Αντιπροσώπων, το Υπουργικό Συμβούλιο με απόφαση του στις 22 Ιουλίου του 2021 ενέκρινε την αγορά του κτιρίου Nicosia City Centre (NCC), το οποίο μεταξύ άλλων πρόκειται να στεγάσει τα εξωτερικά Ιατρεία Λευκωσίας και το Τμήμα Οδοντιατρικών Υπηρεσιών, που σήμερα βρίσκονται στο χώρο του παλιού νοσοκομείου Λευκωσίας.

Συγκεκριμένα, στα πλαίσια συζήτησης στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων για τα χρονοδιαγράμματα και τις διαδικασίες ανέγερσης του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Λευκωσίας, το υπουργείο Υγείας απέστειλε επιστολή με την οποία ενημερώνει για την πιο πάνω εξέλιξη.

Το υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι οι υπηρεσίες θα μπορούν να μετακομίσουν στο κτίριο του Nicosia City Centre σε ένα μήνα από την ημερομηνία παράδοσης του έργου. Πληροφορίες της Stockwatch, αναφέρουν ότι το έργο υπολογίζεται να παραδοθεί στο τέλος του χρόνου.

Η αναμονή, εκ των πραγμάτων μεταθέτει και την ημερομηνία κατά την οποία το Τμήμα Δημοσίων Έργων αναμένεται να προκηρύξει διαγωνισμό προσφορών για εξεύρεση του κατασκευαστή του νέου μουσείου, καθώς προϋπόθεση για την προκήρυξη είναι να έχουν μετακομίσει οι υπηρεσίες από το χώρο του παλιού νοσοκομείου.

Το Nicosia City Center βρίσκεται στο κέντρο της Λευκωσίας, μεταξύ του ξενοδοχείου Landmark και της ανανεωμένης λεωφόρου Καλλιπόλεως, ακριβώς απέναντι από το πάρκο του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Ο σχεδιασμός του ανήκει στην αρχιτεκτονική εταιρεία Benoy του Ηνωμένου Βασίλειου σε συνεργασία με τους UDS Architects και Vafeades & Vafeades.

Της Ελένης Χαραλάμπους