You are here

Δεκατέσσερα νέα κρούσματα κορωνοϊού τον Δεκαπενταύγουστο

15/08/2020 18:07

Σε ό,τι αφορά στα νέα περιστατικά της νόσου COVID-19, σύμφωνα με τα δεδομένα από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας, από σύνολο 3,813 εργαστηριακών διαγνώσεων εντοπίστηκαν 14 κρούσματα του ιού SARS-CoV-2.

Αναλυτικά, τα θετικά στον ιό άτομα προέκυψαν ως ακολούθως:

• Από 117 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, εντοπίστηκαν 5 κρούσματα.

• Από 60 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, εντοπίστηκαν 2 κρούσματα. Το ένα εκ των δύο έχει πρόσφατο ταξιδιωτικό ιστορικό.

• Από 641 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, εντοπίστηκαν 7 κρούσματα.

Επιπλέον, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες εργαστηριακές διαγνώσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος:

• Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων, ολοκληρώθηκαν 1,490 εργαστηριακές εξετάσεις,

• Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του τυχαίου δειγματοληπτικού ελέγχου 10,000 ατόμων, διεκπεραιώθηκαν 1,454 εργαστηριακές διαγνώσεις,

• Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου 10,000 εργαζομένων που επαναδραστηριοποιήθηκαν κατά τη β’ και γ’ φάση της στρατηγικής για σταδιακή άρση των περιορισμών, διεκπεραιώθηκαν 4 εργαστηριακές εξετάσεις, και

• Από δείγματα που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, διεκπεραιώθηκαν 47 εργαστηριακές εξετάσεις.

Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανέρχεται στα 1,332.

Επιπρόσθετα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου παραμένουν νοσηλευόμενοι τρεις ασθενείς, εκ των οποίων ο ένας στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.