You are here

Ε. Πιέρα: Οι φαρμακοποιοί εμβολιάστηκαν με ΑΖ

19/04/2021 06:35

Παρά τη δυσπιστία των πολιτών έναντι του εμβολίου της AstraZeneca, το εμβολιαστικό πρόγραμμα της Κύπρου είναι σε καλύτερη φάση σε συγκεκριμένες ηλικίες από ότι άλλων χωρών, δήλωσε η πρόεδρος του Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συλλόγου Ελένη Πιέρα Ισσέγιεκ.

Σε συνέντευξη στη StockWatch, η κ. Ισσέγιεκ διευκρινίζει ότι επί του παρόντος, δεν υπάρχει κανένα εγκεκριμένο αντιϊκό φάρμακο, το οποίο θα συμβάλει στη θεραπεία του κορωνοϊού ενώ όσα χρησιμοποιήθηκαν όπως η χλωροκίνη, αποδείχθηκαν ότι δεν είχαν όφελος.

Η κ. Πιέρα, θέλοντας να διασκεδάσει τη δυσπιστία των πολιτών υπενθύμισε ότι οι φαρμακοποιοί και άλλοι λειτουργοί της υγείας, εμβολιάστηκαν εδώ και δυο μήνες, με εμβόλιο της AstraZeneca.

Υπεραμυνόμενη της συμβολής των φαρμακοποιών στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της πανδημικής κρίσης, ειδικότερα τους πρώτους μήνες είπε ότι όταν πολλές πόρτες λειτουργών υγείας ήταν κλειστές ή όταν πολλοί έδιναν οδηγίες μόνο τηλεφωνικώς, ο φαρμακοποιός της γειτονιάς παρέμεινε και παραμένει παρών στην πρώτη γραμμή.

Απαντώντας στην ερώτηση εάν θα μπορούσε η Κύπρος να εισάγει με ιδιωτική πρωτοβουλία εμβόλια τα οποία να διατίθενται από τα φαρμακεία για να είναι και πιο προχωρημένο το εμβολιαστικό πρόγραμμα, είπε ότι είναι πολύ δύσκολο σε αυτή τη φάση, να εισαχθούν εμβόλια με ιδιωτική πρωτοβουλία, αφού η προμήθεια γίνεται μέσω του κεντρικού μηχανισμού της ΕΕ και δεν είναι διαθέσιμα στο εμπόριο.

Δείτε ολόκληρο το κείμενο στη στήλη «Συνεντεύξεις».

Της Ηρώς Ευθυμίου