You are here

«Ελκυστικά» τα εμβολιαστικά κέντρα “Walk-In”

16/07/2021 12:34

Μετά το μεγάλο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε για “Walk-In” κέντρα εμβολιασμού, γίνεται προγραμματισμός ώστε οι εμβολιασμοί να διενεργούνται σε μεγαλύτερα κέντρα, όπου θα διατίθενται περισσότερα εμβόλια ώστε να εξυπηρετείται ο κόσμος.

Η εκπρόσωπος Tύπου του Υπουργείο Υγείας Μαργαρίτα Κυριάκου, σε δηλώσεις της στο YgeiaWatch αναφέρει ότι «η προσαρμογή θα γίνεται ανάλογα με την ανταπόκριση που υπάρχει. Το όλο πρόγραμμα θα αξιολογείται και θα επεκτείνεται. Εφόσον υπάρξει ανάγκη θα αυξηθεί ο αριθμός των εμβολιαστικών σημείων, θα επεκταθεί το ωράριο λειτουργίας και θα καλύπτονται και άλλες ομάδες του πληθυσμού», τονίζει.

«Αν κριθεί απαραίτητο και για αποφυγή συνωστισμού, θα στηριχθεί από διπλανά εμβολιαστικά σημεία, ενώ για την αποφυγή συνωστισμού έχει ληφθεί πρόνοια όπου χρειάζεται για υποστήριξη από επιπλέον φρουρά», προσθέτει.

Η κ. Κυριάκου αναφέρει πως ο προγραμματισμός για τη β’ δόση εμβολίου γίνεται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο όπως και στις άλλες περιπτώσεις με τον προγραμματισμό ραντεβού μετά τη χορήγηση της 1ης δόσης.

 Ο Αναπληρωτής Διευθυντής Νοσηλευτικών Υπηρεσιών Ευαγόρας Ταμπούρης σημειώνει ότι βλέποντας το ενδιαφέρον και την ανταπόκριση που υπάρχει από τον κόσμο, τώρα κάνουμε προγραμματισμό ώστε οι εμβολιασμοί να διεξάγονται σε μεγαλύτερα κέντρα και να διατίθενται 200-300 εμβόλια, αναλόγως της ζήτησης.

«Μέχρι τις 10:40 έγιναν 338 εμβολιασμοί παγκύπρια. Στη Λευκωσία έγιναν 73 εμβολιασμοί, 84 στη Λάρνακα, 72 στη Λεμεσό, 53 στην Αμμόχωστο και 56 στην Πάφο».

“Walk-In” κέντρα εμβολιασμού λειτουργούν στα Κέντρα Υγείας Λατσιών και Λινόπετρας, στα Γενικά Νοσοκομεία Πάφου και Αμμοχώστου και στο λιμάνι Λάρνακας.

Προς το παρόν, στα συγκεκριμένα Κέντρα εμβολιάζονται μόνο δικαιούχοι του ΓεΣΥ με εμβόλια Pfizer. Τα Κέντρα εμβολιασμού λειτουργούν από Δευτέρα ως Παρασκευή από τις 8.00 -13.00.

Της Χριστίνας Χριστοφόρου