You are here

Επίδομα ασθενείας λόγω κορωνοϊού σε αυτοεργοδοτούμενους

18/01/2022 15:23

Πρόταση για καταβολή επιδόματος ασθενείας και σε αυτοεργοδοτούμενους οι οποίοι νοσούν ή είναι επαφές κρουσμάτων κορωνοϊού, εξετάζει η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εργασίας.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εργασίας Ανδρέας Καυκαλιάς ζήτησε από τη διευθύντρια Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ευαγγελία Γεωργιάδου και τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εργασίας Φάνο Κουρουφέξη να μεταφέρουν σχετικό αίτημα στην υπουργό Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου, μετά από μεγάλο αριθμό παραπόνων που έφτασε κοντά τους από επηρεαζόμενους πολίτες.

Μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής, η κ. Γεωργιάδου εξήγησε ότι στους αυτοεργοδοτούμενους καταβάλλεται επίδομα ασθενείας μετά την ένατη μέρα της άδειας τους βάση των προνοιών της υφιστάμενης νομοθεσίας που διέπει το Ταμείων Κοινωνικών Παροχών, ενώ για τους υπόλοιπους εργαζόμενους καταβάλλεται μετά την τρίτη μέρα της άδειας τους.

Ερωτηθείς η κ. Γεωργιάδου για το χρόνο που θα απαιτηθεί για την καταβολή των συγκεκριμένων επιδομάτων, ανέφερε ότι είναι στις προτεραιότητες της Υπηρεσίας η άμεση καταβολή των επιδομάτων κορωνοϊού, ενώ παραδέχθηκε ότι στα λοιπά επιδόματα υπάρχουν καθυστερήσεις.

Ε.Χ.