You are here

Ετοιμοπόλεμοι για εισφορές ΓεΣΥ

15/03/2019 11:03

Την κάθετη αντίθεση και δυναμική αντίδραση του ΚΕΒΕ θα βρει οποιαδήποτε απόφαση για στήριξη του αιτήματος των συντεχνιών για ευνοϊκή μεταχείριση των εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα σε σχέση με το ποσοστό εισφορών του εργοδότη τους στα πλαίσια του ΓεΣΥ.

Το ΚΕΒΕ διαμηνύει προς όλους ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί ρυθμίσεις που θα διαιωνίζουν και θα ενισχύουν τη λογική ύπαρξης εργαζομένων δύο ταχυτήτων, ζητώντας μάλιστα από τους λιγότερο προνομιούχους εργαζόμενους να πληρώνουν τα παράλογα αιτήματα των εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

«Ουσιαστικά οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα θα πληρώνουν τόσο τις δικές τους εισφορές όσο και αυτών του ευρύτερου δημόσιου τομέα ως φορολογούμενοι», αναφέρεται σε ανακοίνωση του επιμελητηρίου.

Σημειώνεται ότι η όποια υπαναχώρηση στο θέμα αυτό θα προκαλέσει αλυσιδωτά αιτήματα και από τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα οι οποίοι θα ζητήσουν εξαίρεση και αυτοί από τις εισφορές τους.  «Τα αιτήματα των συντεχνιών ισοδυναμούν στην πράξη με έμμεση πληρωμή και των εισφορών των ιδίων των εργαζομένων από τον εργοδότη τους (κράτος, ημικρατικούς οργανισμούς, τοπική αυτοδιοίκηση)», προστίθεται.

Το ΚΕΒΕ καλεί την κυβέρνηση να εφαρμόσει τη απόφαση του υπουργικού συμβουλίου της 28ης Φεβρουαρίου και να μην υποκύψει στους εκβιασμούς και ετσιθελισμούς των συντεχνιών στον ημικρατικό τομέα.

Το ΚΕΒΕ απαιτεί από την κυβέρνηση και το σύνολο των πολιτικών κομμάτων να αναλάβουν τις ευθύνες τους παίρνοντας άμεση και ξεκάθαρη θέση επί του θέματος δείχνοντας έμπρακτα τον σεβασμό και τη δέσμευση τους στις αρχές της ισοτιμίας και της ίσης μεταχείρισης όλων των πολιτών αυτής της χώρας.