You are here

ΕΤΥΚ : Θέλει διατήρηση ταμείου υγείας

25/06/2019 11:09

Τη διατήρηση του ταμείου υγείας της επιδιώκει η Ένωση Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου, όπως επισημαίνεται σε σχετική εγκύκλιο.

Η ΕΤΥΚ με την εγκύκλιό της καλεί τους τραπεζικούς υπάλληλους να εγγραφούν σε προσωπικό ιατρό του ΓεΣΥ, τόσο για το συμφέρον τους όσο και για την επιτυχία του ΓεΣΥ. Ταυτόχρονα διευκρινίζεται ότι το ταμείο υγείας της ΕΤΥΚ θα λειτουργεί συμπληρωματικά με το ΓεΣΥ.

«Το ΓεΣΥ είναι μια πραγματικότητα η οποία αποφασίστηκε και εφαρμόζεται από την Πολιτεία με στόχο την κοινωνική προσφορά, και μέσα σε αυτό το νέο περιβάλλον θα λειτουργούμε πλέον. Η Οργάνωσή μας θεωρεί ότι είναι προς το συμφέρον τόσο των συναδέλφων, όσο και του κοινωνικού συνόλου γενικότερα, να πετύχει το ΓεΣΥ τους σκοπούς του», αναφέρει η εγκύκλιος.

«Επίσης θεωρούμε πως από τη στιγμή που είμαστε μια από τις κατηγορίες εργαζομένων η οποία, όπως και σε άλλες περιπτώσεις, θα αποτελούν τους κύριους αιμοδότες του ΓεΣΥ, είναι δίκαιο και σωστό να αξιοποιούμε όλα όσα το Γενικό Σχέδιο Υγείας μπορεί να μας προσφέρει στο έπακρο», τονίζεται.

Γι’ αυτό, σαν πρώτο βήμα, σημειώνει, «θα πρέπει όλοι να εγγραφούμε σε προσωπικό ιατρό και καλούμε τους συναδέλφους που δεν το έχουν κάνει μέχρι στιγμής, να το πράξουν για να μπορούν να κάνουν χρήση των υπηρεσιών που το ΓεΣΥ προσφέρει (επισκέψεις, φάρμακα, αναλύσεις κλπ)».

Αναφέρεται ότι τα φαρμακεία με τα οποία διατηρεί συνεργασία η ΕΤΥΚ έχουν ήδη ενταχθεί στο Γενικό Σχέδιο Υγείας και κατά συνέπεια οι συνάδελφοι θα μπορούν να προμηθεύονται τα φάρμακα που τους έχουν συνταγογραφηθεί από γιατρούς του ΓεΣΥ. Το ίδιο ισχύει και για τα κλινικά εργαστήρια.

Ταυτόχρονα, υπογραμμίζεται ότι η οργάνωση είναι αποφασισμένη να αγωνιστεί για να διατηρηθεί το Ταμείο Υγείας, με στόχο να λειτουργεί συμπληρωματικά, αλλά και ως δικλείδα ασφαλείας για τους συναδέλφους, για την διασφάλιση του υπέρτατου αγαθού της Υγείας.

«Οι όποιες αποφάσεις σχετικά με τροποποιήσεις στους κανονισμούς και τις καλύψεις του ταμείου υγείας μας, θα ληφθούν από τα συλλογικά όργανα του ταμείου ανάλογα με την πορεία του ΓεΣΥ, την οποία θα παρακολουθούμε στενά και να σας ενημερώνουμε αναλόγως», καταλήγει.