You are here

Εξαντλούνται τα εμβόλια στα «walk-in» κέντρα εμβολιασμού

15/07/2021 11:39

Ανταπόκριση έχει η λειτουργία των «walk-in» κέντρων εμβολιασμού που τέθηκε σε εφαρμογή από σήμερα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, η Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Υγείας Μαργαρίτα Κυριάκου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι εξαντλήθηκαν μέχρι τις 10:30 το πρωί όλα τα διαθέσιμα εμβόλια του «walk-in» στο Κέντρο Υγείας Λινόπετρας στη Λεμεσό.

Όπως είπε η κ. Κυριάκου, τα εμβόλια που δόθηκαν σε κάθε κέντρο «walk-in» είναι περίπου 100.

Δόθηκαν ήδη οδηγίες, σημείωσε, και θα διατεθούν περισσότερα εμβόλια προς χρήση σε κάθε κέντρο ώστε να εξυπηρετηθεί περισσότερος κόσμος.

Στόχος, όπως έχει αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση του το Yπουργείο Υγείας, είναι «η διευκόλυνση των πολιτών για την πρόσβαση τους στον εμβολιασμό» και προσθέτει ότι «πρόκειται για μια πρακτική η οποία εφαρμόζεται ήδη σε άλλες χώρες και στοχεύει στην ενίσχυση της προσπάθειας για εμβολιασμό».

Όπως έχει ανακοινωθεί, προς το παρόν, στα κέντρα «walk-in» θα μπορούν να εμβολιάζονται άτομα που είναι δικαιούχοι του ΓεΣΥ με πιθανή επέκταση μελλοντικά για κάλυψη και των μη δικαιούχων ή των μη συμβεβλημένων με το ΓεΣΥ.

Οι εμβολιασμοί θα αφορούν νέους εμβολιασμούς, δηλαδή άτομα που θα εμβολιαστούν με την 1η δόση του εμβολίου και όχι εμβολιασμό με τη 2η δόση και θα τηρείται σειρά προτεραιότητας σύμφωνα με την προσέλευση των πολιτών (πρακτική «first-come, first-served»).

Συγκεκριμένα, στα κέντρα «walk-in» θα χορηγείται προς το παρόν το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech.

Το ωράριο λειτουργίας θα είναι από τη Δευτέρα μέχρι την Παρασκευή από τις 8 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι, στις ακόλουθες τοποθεσίες:

Επαρχία Λευκωσίας: Κέντρο Υγείας Λατσιών

Επαρχία Λεμεσού: Κέντρο Υγείας Λινόπετρας

Επαρχία Λάρνακας: Λιμάνι

Επαρχία Πάφου: Γενικό Νοσοκομείο Πάφου

Επαρχία Αμμοχώστου: Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου

Οι δικαιούχοι θα πρέπει απαραίτητα να προσκομίζουν αποδεικτικό ταυτοποίησης (ταυτότητα, διαβατήριο, δελτίο εγγραφής αλλοδαπού, κτλ).