You are here

Χαμόγελα γιατρών για επίδομα €500

23/11/2017 16:44
Η απόφαση εκ μέρους του Υπουργικού Συμβουλίου για παραχώρηση επιδόματος στους ιατρούς των Τ.Α.Ε.Π., θα πρέπει να θεωρηθεί ως συνέχεια της σχετικής πρόνοιας που περιλαμβάνεται στη συμφωνία που υπογράφηκε στις 28 Ιούλιου 2017 και της επιμονής όπως και απαίτησης της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι.) για άμεση έναρξη διαλόγου, αναφέρει, σε ανακοίνωση της, η Συντεχνία.

Σημειώνει ότι θεωρεί ότι η έγκριση του συγκεκριμένου επιδόματος κινείτε προς την ορθή κατεύθυνση, όμως αναμένει την επίλυση του ζητήματος της μη ορθής στελέχωσης των Τ.Α.Ε.Π., πηγή πολλών διαχρονικών προβλημάτων.

Αναφέρει, επιπρόσθετα, ότι η παροχή επιδόματος ακριτικής περιοχής στους ιατρούς που υπηρετούν στο Νοσοκομείο Κυπερούντας, τους βρίσκει σύμφωνους εφόσον ήταν ένα από τα αιτήματα που παρέμενε σε εκκρεμότητα και σε συζήτηση μετά την συμφωνία του Νοέμβρη του 2016.

Η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. αναφέρει, επίσης, ότι το επίδομα ακριτικής περιοχής θα έπρεπε να παραχωρηθεί και στους συναδέλφους τους που υπηρετούν στο νοσοκομείο της Πόλης Χρυσοχούς, όπως και είχε καταθέσει και επιδιώξει η συντεχνία στην διαβούλευση που έγινε με το Υπουργείο Υγείας.

«Ευελπιστούμε ότι με την εξουσιοδότηση που δόθηκε στον Υπουργό Υγείας, η διαβούλευση για την εφαρμογή της εν λόγω πρότασης και για τους ιατρούς που υπηρετούν στο Νοσοκομείο Πόλεως Χρυσοχούς ή/και άλλες ακριτικές περιοχές να αρχίσει άμεσα, όπως και για αλλά θέματα για τα οποία βρισκόμαστε σε προχωρημένο στάδιο. Η τεκμηριωμένη διαβούλευση μαζί μας μπορεί να αποδώσει. Δυνατότητες, γνώσεις και εμπειρίες υπάρχουν και θα πρέπει να αξιοποιηθούν προς όφελος των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων και κατ’ επέκταση προς όφελος των ασθενών», καταλήγει.