You are here

Κ. Ιωάννου: Δέκα γιατροί από Ελλάδα στις πρώτες βοήθειες

10/10/2019 14:04

Σύντομα εντάσσονται στα τμήματα πρώτων βοηθειών δέκα νέοι έμπειροι γιατροί από την Ελλάδα ανακοίνωσε ο υπουργός υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, μιλώντας ενώπιον της επιτροπής υγείας της βουλής.

Σημείωσε ότι ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι συνεντεύξεις και οι γιατροί είναι πολύ ικανοί.

Ο κ. Ιωάννου δεν έκρυψε και τη δυσφορία του, για την στάση των συντεχνιών, οι οποίες δεν δέχθηκαν την ένταξη και ειδικευόμενων γιατρών στις πρώτες βοήθειες, ενώ την ίδια ώρα εργάζονται οι ειδικευόμενοι σε κλινικές των νοσοκομείων.

«Το μόνο που συμφώνησαν οι συντεχνίες, είναι η αύξηση των επιδομάτων των γιατρών, τα οποία σήμερα φθάνουν στα €1200», σημείωσε.

Εξέφρασε επίσης τη δυσαρέσκεια του επειδή δεν κατέστη δυνατό να λειτουργήσει ο θεσμός των εφημεριών για τους προσωπικούς γιατρούς, από τον ΟΑΥ, ώστε να μειωθούν οι επισκέψεις στις πρώτες βοήθειες.

«Το 70% των επισκέψεων, δεν αφορούν επείγοντα περιστατικά» πρόσθεσε.

Έντονη ήταν η αντίδραση του υπουργού υγείας σε παρατήρηση βουλευτών ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να οδηγήσει τα δημόσια νοσηλευτήρια σε ιδιωτικοποίηση.

Σε έντονο ύφος τόνισε ότι «δεν πρόκειται να ιδιωτικοποιηθούν τα δημόσια νοσηλευτήρια τελεία και παύλα. Αντίθετα επενδύουμε στα δημόσια νοσηλευτήρια, αυξάνουμε τον προϋπολογισμό. Δεν θα απαντήσω στην πορεία σε καμία ερώτηση», υπογράμμισε.

Πρόσθεσε ακόμη ότι «από το 2010 έχει διπλασιαστεί ο προϋπολογισμός των δημόσιων νοσηλευτηρίων. Από τον περασμένο Δεκέμβρη έχει δοθεί αύξηση 50% για υπερωριακές αποζημιώσεις ενώ οι απολαβές των γιατρών στα δημόσια νοσηλευτήρια αυξήθηκαν κατά 50%».

Περισσότερα στο YgeiaWatch

Της Ηρώς Ευθυμίου