You are here

Μάχη για τα Pfizer, αύξηση και για τα AsrtaZeneca

16/04/2021 12:09

Ομαλά κυλά η διαδικασία των ραντεβού στην Πύλη Εμβολιασμού σε όλες τις επαρχίες, αν και ο αγώνας δρόμου για το εμβόλια της Pfizer συνεχίστηκε και σήμερα.

Ο Υφυπουργός Καινοτομίας Κυριάκος Κόκκινος δήλωσε στη StockWatch ότι «και σήμερα παρατηρήθηκε συνωστισμός και έφθασε στα όρια της η πλατφόρμα αφού τα εμβόλια της Pfizer εξαφανιστήκαν από τα πρώτα λεπτά».

Η Πύλη σήμερα άνοιξε για τις ηλικίες 53 - 54 ετών και μέχρι τις 9 και 30 το πρωί είχαν φύγει τα 5,060 ραντεβού για το εμβόλιο της Pfizer. Τα ραντεβού συνεχίστηκαν με το εμβόλιο της AstraZeneca και έφθασαν μέχρι αυτή τη στιγμή περίπου τις 2000».

Συνολικά τα προγραμματισθέντα ραντεβού έφθασαν περίπου τις 6,5 χιλ.

Χθες είχαν προγραμματιστεί 9,707 ραντεβού για τις ηλικίες 61-63, από τα οποία έκλεισαν λίγο πιο πάνω από τα μισά (5,389 ραντεβού). Από τα πρώτα λεπτά εξαντλήθηκαν τα 1934 εμβόλια της Pfizer ενώ τα υπόλοιπα ήταν της AsrtaZeneca. Παρέμειναν αδιάθετα γύρω στις 3.100 ραντεβού.

Ο κ. Κόκκινος, διευκρίνισε ότι σήμερα δεν δημιουργήθηκε πρόβλημα διότι τα ραντεβού ήταν καθορισμένα μόνο για δύο ηλικίες.

Πρόσθεσε ότι οι τεχνικοί εργάζονται για να γίνει μια ρύθμιση που να μην επιτρέπει πάνω από ένα πρόσωπο να επιχειρεί να κλείσει το ίδιο ραντεβού, ώστε να αποφευχθεί η υπερφόρτωση που έχει ως αποτέλεσμα να πέφτει η Πύλη Εμβολιασμού.

Η Πύλη, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, θα παραμείνει ανοικτή μέχρι και το Σάββατο, 17 Απριλίου, στις 8 το βράδυ.

Της Ηρώς Ευθυμίου