You are here

Με Safe Pass σε χώρους συναθροίσεων και υπηρεσίες

16/07/2021 18:12

Σε όλους τους χώρους θα απαιτείται πλέον το Safe Pass μετά από την οριστικοποίηση του νέου πακέτου μέτρων από το Υπουργικό Συμβουλίου.

Ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χαζηπαντέλας σε διάσκεψη Τύπου ανέλυσε τα μέτρα τονίζοντας ότι το πρώτο μέτρο προνοεί αναστολή της λειτουργίας των καλοκαιρινών κατασκηνώσεων. Οι κατασκηνώσεις που είναι σε εξέλιξη η λειτουργία τους θα πρέπει να αναστείλουν την λειτουργία τους το αργότερο μέχρι 23 Ιουλίου.

Σύμφωνα με το δεύτερο μέτρο, επιτρέπεται η εξυπηρέτηση θαμώνων σε χώρους εστίασης, κέντρα διασκέδασης, χώρους δεξιώσεων, δισκοθήκες και αλλά κέντρα διασκέδασης σε τραπεζοκαθίσματα με μέγιστο αριθμό 10 άτομα ανά τραπέζι.

Σε όλες τις περιπτώσεις απαγορεύεται ο χορός. Από την απαγόρευση του χορού  εξαιρούνται τα υποστατικά που θα φιλοξενούν μόνο εμβολιασμένους, ή άτομα που έχουν πιστοποιητικό ανάρρωσης που έχουν νοσήσει τους τελευταίους έξι μήνες.

Το τρίτο μέτρο αφορά εισαγωγή Safe Pass, σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους όπου ανά πάσα στιγμή συναθροίζονται πέραν των 20 ατόμων. Συμπεριλαμβανομένων και των εργαζομένων της επιχείρησης μέχρι 31 Ιουλίου.

Το τέταρτο μέτρο επιβάλλει προσκόμιση Safe Pass από τους πολίτες σε υπηρεσίες του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, τράπεζες, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Μέσα Μαζικής μεταφοράς και ακτοπλοϊκά και επιβατικά σκάφη.

Ως πέμπτο μέτρο, επιβάλλεται απαγόρευση των επισκέψεων σε οίκους ευγηρίας και άλλες δομές φιλοξενίας και φροντίδας, εκτός των ατόμων που κατέχουν Safe Pass. Δεν συστήνεται η έξοδος στους ενοίκους. Με την επιστροφή τους στον χώρο διαμονής τους, θα πρέπει να προσκομίζεται αρνητικό αποτέλεσμα από rapid test.

Τελευταίο μέτρο είναι η αύξηση των ατόμων σε κλειστούς χώρους από 350 σε 450 πρόσωπα, νοουμένου ότι όλα τα πρόσωπα είναι πλήρως εμβολιασμένα. Ο διαχειριστής του υποστατικού οφείλει να ενημερώνει το Υπουργείο Υγείας ότι στο υποστατικό του θα δέχεται μόνο πλήρως εμβολιασμένα άτομα ή άτομα που έχουν νοσήσει με COVID-19 τους τελευταίους 6 μήνες, για να του δίδεται σχετική έγκριση.

Της Ηρώς Ευθυμίου