You are here

Μείωση αυτοπεριορισμού για στενές επαφές κρουσμάτων

19/01/2022 13:01

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε τη μείωση της περιόδου του αυτοπεριορισμού   από 14 σε 10 ημέρες, για τα άτομα που αποτελούν στενές επαφές επιβεβαιωμένου θετικού περιστατικού COVID-19 και που βάσει του πρωτοκόλλου υποχρεούνται να περιοριστούν.

Η απόφαση τίθεται σε ισχύ από τις 24 Ιανουαρίου 2022. Αποδέσμευση νωρίτερα από τις 10 ημέρες μπορεί να γίνει με εργαστηριακή εξέταση PCR με αρνητικό αποτέλεσμα την 7η ημέρα από την επαφή ή αργότερα με ιδία έξοδα.

Η απόφαση τίθεται σε ισχύ από τις 24 Ιανουαρίου 2022. 

Σε γραπτή δήλωση της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου  Νιόβης αναφέρεται ότι αποδέσμευση νωρίτερα από τις 10 ημέρες μπορεί να γίνει με εργαστηριακή εξέταση PCR με αρνητικό αποτέλεσμα την 7η ημέρα από την επαφή ή αργότερα με ιδία έξοδα.

Επίσης, τo Yπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τη διεύρυνση και βελτίωση της οδού Τσερίου, στον Στρόβολο, σύμφωνα με τον σχεδιασμό που κατατέθηκε από τον Δήμο Στροβόλου. Το έργο θα υλοποιηθεί ως πολεοδομικό,  με τη δαπάνη να επιμερίζεται 80% στο κράτος και 20% στον Δήμο Στροβόλου.

Εξάλλου, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε το Μνημόνιο Συναντίληψης μεταξύ του Υπουργείου Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Υπουργείου Υγείας της  Ελλάδας. Το Μνημόνιο αφορά, μεταξύ άλλων, την ανταλλαγή καλών πρακτικών και τεχνογνωσίας, με σκοπό την αναβάθμιση των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας των δύο κρατών.