You are here

Μπαίνει το καλοκαίρι χωρίς μάσκες

27/05/2022 14:15

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε από την 1η Ιουνίου 2022, την αναστολή της υποχρέωσης για χρήση προστατευτικής μάσκας σε εσωτερικούς και κλειστούς χώρους, εξαιρουμένων χώρων υψηλής επικινδυνότητας όπως νοσοκομεία, οίκους ευγηρίας, κλειστές δομές ευπαθών ομάδων, χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας (εξωτερικά ιατρεία, ιατρικά κέντρα, κέντρα αποκατάστασης) και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα ανέφερε ότι συστήνεται η χρήση μάσκας σε χώρους συγχρωτισμού, σε άτομα που εμπίπτουν στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και σε άτομα που συναναστρέφονται με άτομα υψηλού κινδύνου.

Επίσης, από την 1η Ιουνίου 2022, όπως επιτρέπονται οι επισκέψεις σε ασθενείς σε δημόσια και ιδιωτικά νοσηλευτήρια με μέγιστο αριθμό τα 2 άτομα ανά ημέρα, με την προσκόμιση τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (Rapid test) ή PCR ισχύος 48 ωρών (1 άτομο ανά επίσκεψη).

Νοείται ότι σε εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις δύναται να αυξηθεί ο αριθμός των ατόμων και επισκέψεων, εφόσον εξασφαλιστεί έγκριση από τη διεύθυνση του νοσηλευτηρίου.

Το Υπουργικό αποφάσισε ακόμη την κατάργηση των περιοριστικών μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας του ιού COVID 19 στα λιμάνια και λιμενικές εγκαταστάσεις και κατάργηση του πρωτοκόλλου τήρησης υγειονομικών μέτρων για επιβάτες που εξυπηρετούνται στα λιμάνια. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν από το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.