You are here

Οι χαλαρώσεις που ισχύουν από αύριο

28/05/2021 21:42

Η καλή επιδημιολογική εικόνα οδήγησε σε νέες χαλαρώσεις, οι οποίες ξεκινούν από αύριο.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας, από αύριο θα αρχίζει στη 1:00 τα ξημερώματα, μέχρι τις πέντε το πρωί, ενώ από τις 10 Ιουνίου, η απαγόρευση τερματίζεται.

Από την 1η Ιουνίου επαναλειτουργούν οι εσωτερικοί χώροι εστίασης, επιτρέπονται οι συναθροίσεις σε οικίες, με μέγιστο αριθμό τα 20 άτομα και η φυσική παρουσία ατόμων σε κλειστούς χώρους, καθορίζεται στο 50% της χωρητικότητάς τους.

Από τις 10 Ιουνίου επαναλειτουργούν τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης και αίρεται ο περιορισμός του 50% φυσικής παρουσίας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και τμήματα ή οργανισμούς του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Η προσκόμιση Safe pass είναι απαραίτητη στους εσωτερικούς χώρους, όπως η εστίαση, τα κέντρα διασκέδασης, τα θέατρα, οι εκκλησίες, τα εμπορικά κέντρα και πολυκαταστήματα λιανικού εμπορίου, οίκους ευγηρίας, κέντρα φιλοξενίας ηλικιωμένων, δομές φιλοξενίας χρόνιων πασχόντων και άλλες κλειστές δομές, ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα, συνέδρια, εμπορικές εκθέσεις και καζίνο. 

Σε τι συνίσταται το Safepass:

-Πιστοποιητικό εμβολιασμού τουλάχιστον με μια δόση και αφού έχει παρέλθει διάστημα 3 εβδομάδων

-Αποδεικτικό ότι ένα άτομο έχει νοσήσει από την ασθένεια COVID-19 τους τελευταίους 6 μήνες, ή

-Εάν δεν ισχύει ένα από τα πιο πάνω, και ως προσωρινή λύση μέχρι να προχωρήσει περισσότερο η εμβολιαστική κάλυψη, δίνεται η επιλογή στους πολίτες ηλικίας 12 ετών και άνω να προσκομίζουν πιστοποιητικό αρνητικού τεστ, PCR ή rapid test, με ισχύ 72 ωρών.

Η.Ε.