You are here

Οι προτεραιότητες Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας

11/01/2018 15:58

Την πρώτη του συνεδρίαση είχε σήμερα το Διοικητικό Συμβουλίου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥΥ), στο Υπουργείο Υγείας, με τον Πρόεδρό του, Σερ Ντέιβιντ Νίκολσον, να αναφέρει ακολούθως ότι συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι βασικές προτεραιότητες «όμως απομένουν πολλά να γίνουν».
 
Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση ο κ. Νίκολσον χαρακτήρισε εξαιρετική την πρώτη συνάντηση. Όσον αφορά τη γενικότερη στόχευση, αναφέρθηκε στη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών και της πρόσβασης των ασθενών, αλλά και στην οικονομική σταθερότητα που απαιτείται για τις υπηρεσίες υγείας.
 
Μεταξύ των σημαντικών ζητημάτων, ο κ. Νίκολσον ανέφερε την προσπάθεια συμπερίληψης του ιατρικού και λοιπού προσωπικού των νοσοκομείων και των υπηρεσιών υγείας.
 
«Αν θες να κάνεις τέτοιου είδους αλλαγές για να βελτιώσεις τις υπηρεσίες, που γνωρίζουμε ότι χρειάζονται σε αυτή τη χώρα, πρέπει να εμπλέξεις το εργατικό δυναμικό, πρέπει να δουλέψεις με γιατρούς και νοσηλευτές και όλους τους επαγγελματίες υγείας για να βελτιώσεις τις υπηρεσίες προς τους ασθενείς» είπε.
 
Ο Πρόεδρος του ΟΚΥΥ επισήμανε παράλληλα ότι «είναι πραγματικά σημαντικό για τον λαό της Κύπρου να υπάρχουν εξαιρετικά νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας».
 
Είπε ακόμη ότι άλλο μεγάλο θέμα με το οποίο σκοπεύει να ξεκινήσει το ΔΣ είναι η πρόσληψη της διοικητικής ομάδας, η οποία θα είναι σε θέση να επιφέρει τις απαιτούμενες αλλαγές στα νοσοκομεία και στο σύστημα υγείας, ώστε να βελτιωθούν οι υπηρεσίες προς τους ασθενείς.
 
Εστιάζουμε τις προσπάθειές μας στην περιγραφή των προσόντων που απαιτούνται και στη διαδικασία πρόσληψης, ανέφερε, ενώ είπε ότι «θέλουμε τους καλύτερους δυνατούς ανθρώπους για την Κύπρο, ώστε να το κατορθώσουμε».
 
Ο Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης παρέστη για λίγο κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ενώ παρόντες ήταν επίσης οι Γενικοί Διευθυντές των Υπουργείων Υγείας και Οικονομικών.