You are here

Ολοκληρώθηκαν οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στην Πόλη Χρυσοχούς

29/10/2020 20:03

Ολοκληρώθηκαν οι δωρεάν δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε δημότες και κατοίκους της Πόλης Χρυσοχούς, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πόλη Χρυσοχούς Γιώτη Παπαχριστοφή.
 
Ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως γύρω στις 14:00 το απόγευμα ολοκληρώθηκαν οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε τριακόσιους κατοίκους και δημότες της Πόλης Χρυσοχούς.

Όπως ανέφερε ο κ. Παπαχριστοφή οι δωρεάν δειγματοληπτικοί έλεγχοι για COVID- 19 σε δημότες και κατοίκους της ευρύτερης περιοχής Πόλης Χρυσοχούς, όπως την Πόλη Χρυσοχούς, τις κοινότητες Πωμού, Νέου Χωρίου, Δρούσειας και Περιστερώνας ξεκίνησαν στις 10.00 σήμερα το πρωί. Διενεργήθηκαν από το Υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με την NIPD Genetics και ολοκληρώθηκαν γύρω στις 14:00 το απόγευμα.

Είπε επίσης πως η διαδικασία δειγματοληψίας ολοκληρώθηκε χωρίς κανένα πρόβλημα από έξι νοσηλευτές στο προαύλιο του Δημοτικού Μεγάρου Πόλης Χρυσοχούς. Στον χώρο, πρόσθεσε, προσέρχονταν μόνο τα άτομα που θα έκαναν την εξέταση, τα οποία έφεραν ταυτότητα ή διαβατήριο.

Επίσης έγινε εγγραφή στοιχείων στο χώρο της δειγματοληψίας. Ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς ανέφερε ότι η χρήση μάσκας ήταν υποχρεωτική, καθώς και η τήρηση των αποστάσεων, όπως καθορίζουν τα σχετικά μέτρα.

Στο μεταξύ ο κ. Παπαχριστοφή είπε πως αναμένονται και τα αποτελέσματα των 300 τεστ των μαθητών του Γυμνασίου, Λυκείου και της Τεχνικής Σχολής Πόλης Χρυσοχούς που διενεργήθηκαν την Τρίτη, 27 Οκτωβρίου.

Εξάλλου αύριο εκατό διαγνωστικά τεστ θα διενεργηθούν σε μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Πόλης Χρυσοχούς, στο πλαίσιο της διερεύνησης της επιδημιολογικής κατάστασης στην Πόλη Χρυσοχούς, σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Α’ Λειτουργό Δημοτικής Εκπαίδευσης Πάφου Δημήτρη Μικελλίδη.