You are here

Πιο «μεγάλο» γιορτινό τραπέζι και όχι στα malls

21/12/2020 17:01

Εις αύριο τα σπουδαία για το γιορτινό τραπέζι των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς καθώς στη ζυγαριά του Υπουργικού Συμβουλίου, θα τεθούν διάφορα αιτήματα για χαλάρωση των μέτρων που ισχύουν σήμερα.

Το επικρατέστερο σενάριο, σύμφωνα με τους επιδημιολόγους, είναι ήπιες χαλαρώσεις μόνο την ημέρα των Χριστουγέννων και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και όχι στις ενδιάμεσες ημέρες, καθώς δεν παρατηρείται βελτίωση της επιδημιολογικής κατάστασης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος σε δηλώσεις στη StockWatch, δεν άφησε πολλά περιθώρια για διαφοροποιήσεις στα υφιστάμενα μέτρα. «Με περισσότερα από 300 ή 400 κρούσματα την ημέρα δεν έχουμε και την καλύτερη επιδημιολογική εικόνα ώστε να δικαιολογούνται χαλαρώσεις στα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ», σημείωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για ήπιες χαλαρώσεις μόνο την ημέρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, όπως αφήνουν να νοηθεί μέλη της συμβουλευτικής ομάδας, ο κ. Κούσιος παρέπεμψε και πάλι στη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.

Διευκρίνισε ότι ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, πραγματοποίησε σήμερα επαφές με την επιδημιολογική ομάδα με στόχο να μεταφέρει τις θέσεις τους ενώπιον της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου το οποίο και θα λάβει τις αποφάσεις.

Στη ζυγαριά του Υπουργικού Συμβουλίου θα τεθεί και το αίτημα των ιδιοκτητών των εμπορικών κέντρων για λειτουργία μόνο των καταστημάτων που βρίσκονται στα πέντε malls. Επίσης και το αίτημα του Αρχιεπισκόπου για άνοιγμα των εκκλησιών την ημέρα των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανίων και κάθε Κυριακή, τηρουμένων όλων των υγειονομικών μέτρων.

Το μέλος της συμβουλευτικής ομάδας Δρ Πέτρος Καραγιάννης, δήλωσε στη StockWatch ότι «αν θα υπάρξουν κάποιες χαλαρώσεις μάλλον αυτές θα είναι ήπιες και περιορισμένου χρονικού διαστήματος, όπως για παράδειγμα στις οικογενειακές συναθροίσεις την ημέρα των Χριστουγέννων να αυξηθούν στα 15 άτομα από 10 που προνοούν τα υφιστάμενα μέτρα και η διακίνηση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς να παραταθεί μέχρι τις 1.00 μετά τα μεσάνυκτα.

Στο μεταξύ γύρω στις επτά η ώρα το απόγευμα, ο Αρχιεπίσκοπος θα ανηφορίσει για το προεδρικό όπου θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μεταφέροντας το αίτημα της Ιεράς Συνόδου για επαναλειτουργία των εκκλησιών.

Της Ηρώς Ευθυμίου