You are here

ΠτΔ: 24 Απριλίου οι αποφάσεις για νέες χαλαρώσεις

07/04/2021 11:56

Επί του παρόντος δεν εκφράζονται ανησυχίες για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας από τους επιδημιολόγους, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει οποιοσδήποτε σχεδιασμός για αυστηροποίηση των μέτρων αλλά ούτε και για περαιτέρω χαλάρωση τους», δήλωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στο περιθώριο της επίσκεψης του στα κεντρικά γραφεί του ΟΑΥ, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας. Προηγουμένως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε συνάντηση με τα μέλη της επιδημιολογικής ομάδας.

Σημείωσε ότι «φαίνεται ότι υπάρχει σταθερότητα για την ώρα στις εισαγωγές στα νοσηλευτήρια. Νέες αποφάσεις θα ληφθούν στις 24 του μήνα που θα συνέλθει ξανά το Υπουργικό Συμβούλιο», πρόσθεσε.

Ανέφερε ότι «βεβαίως υπάρχει η ανάγκη να προστατεύσουμε τις ζωές αλλά να μην παραγνωρίσουμε και την κόπωση των πολιτών και την ανάγκη, που είναι το τρίτο στη σειρά, η οικονομία να συνεχίσει να λειτουργεί. Επομένως δεν υπάρχει αυτή την ώρα οποιοσδήποτε σχεδιασμός είτε αυστηροποίησης, είτε χαλάρωσης».

Θα αναμένουμε τις αποφάσεις AstraZeneca

Κληθείς να σχολιάσει τις ανησυχίες για το εμβόλιο της AstraZeneca, ο Πρόεδρος είπε ότι «αντιλαμβάνομαι ότι ευλόγως ανησυχούν οι πολίτες, όμως τα μέχρι στιγμής δεδομένα λένε ότι αυτοί που μπορεί να υποστούν κάποιες παρενέργειες είναι ένας στο ένα εκατομμύριο. Δεν υπάρχει φάρμακο, από τα πλέον αθώα, που αν διαβάσει κανείς τις οδηγίες για τις ενδεχόμενες συνέπειες να μη βρει ότι ακόμα και παυσίπονα κλπ έχουν τις παρενέργειες τους. Θα αναμένουμε τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων και αναλόγως θα ενεργήσουμε».

Της Ηρως Ευθυμίου