You are here

ΠτΒ: Ανάγκη στήριξης δημόσιων νοσηλευτηρίων

05/08/2021 13:30

Η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, είπε την Πέμπτη, ότι «ειδικά σε μια δύσκολη περίοδο όπως αυτή που διάγουμε με την πανδημία, καθίσταται ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη να στηρίξουμε τα δημόσια νοσηλευτήρια και τις υπηρεσίες που προσφέρονται για την καλύτερη δυνατή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των πολιτών».

Μετά από επίσκεψη στο Μακάρειο Νοσοκομείο, η Πρόεδρος της Βουλής, δήλωσε «πραγματικά εντυπωσιασμένη με το επίπεδο παροχής των υπηρεσιών που προσφέρονται».
 
Πρόσθεσε ότι θα αποστείλει επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας, «για να μπορέσουμε να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τις ανάγκες που υπάρχουν πόσο μάλλον όταν έχουμε να κάνουμε με παιδιά που χρειάζεται πραγματικά να έχουν την καλύτερη φροντίδα όπως απαιτείται και αρμόζει σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος».
 
Σε ερώτηση εάν η επίσκεψή της στο Μακάρειο Νοσοκομείο είναι και έμπρακτη απόδειξη της στήριξης των παιδιάτρων μετά τις απειλές που δέχθηκαν για θέματα εμβολιασμών, η Πρόεδρος της Βουλής, απάντησε καταφατικά, σημειώνοντας ότι «χρειάζεται να στηρίξουμε τους γιατρούς μας, τους επιστήμονές μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και όλοι μαζί με συλλογική ευθύνη να αντιμετωπίσουμε την μεγάλη πρόκληση και να ευχηθούμε το συντομότερο δυνατό να τελειώσει και να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητά μας».
 
«Οπόταν χρειάζεται να συντονίσουμε προσπάθειες και να δώσουμε τα κατάλληλα μηνύματα προς την κοινωνία των πολιτών ότι είναι και θέμα ατομικής αλλά πρωτίστως και συλλογικής ευθύνης», είπε, καταλήγοντας.