You are here

Σωρεία διορθώσεων από αύριο στο λογισμικό ΓεΣΥ

13/06/2019 15:44

Σωρεία αλλαγών στο λογισμικό πρόγραμμα που χειρίζονται οι πάροχοι υπηρεσιών στο πλαίσιο του γενικού συστήματος υγείας, προωθεί εντός της ημέρας ο οργανισμός ασφάλισης υγείας προς διόρθωση προβλημάτων που εντοπίστηκαν κατά τη χρήση του.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του ΟΑΥ Άθω Τσινωντίδη, οι αλλαγές θα εφαρμοστούν από αύριο στο λογισμικό με στόχο να γίνει πιο εύχρηστο το σύστημα για τους παρόχους, ενώ όπως αναφέρθηκε στην επιτροπή υγείας, σε δύο εβδομάδες θα ακολουθήσει η δεύτερη αναβάθμιση του λογισμικού.

Ένα από τα ζητήματα που προέκυψαν και οδεύει προς διόρθωση, αφορά στον τρόπο υπολογισμού των φαρμάκων καθώς εντοπίστηκε ότι  το σύστημα υπολογίζει συσκευασίες φαρμάκων (πχ. 2 συσκευασίες 28 χαπιών για θεραπεία 30 ημερών). Ο τρόπος υπολογισμού θα αλλάξει από αύριο ιδιαίτερα για τις επαναλαμβανόμενες συνταγές, με μέγιστη διάρκεια θεραπείας τις 28 μέρες.

Διόρθωση θα επέλθει και στο ζήτημα της αποσύνδεσης του συστήματος πληροφορικής κατά την διάρκεια της χρήσης του.

Ο κ. Τσινωντίδης αναφέρθηκε σε αλλαγές σε σχέση με προβλήματα που υποδείχθηκαν από γιατρούς, οι οποίες θα διευκολύνουν τη διαδικασία συνταγογράφησης.

Συγκεκριμένα, είπε ότι το σύστημα πλέον δεν θα επιτρέπει την έκδοση συνταγής με ποσότητα 0, κάτι που είχε παρατηρηθεί λόγω του ότι οι πάροχοι δεν είχαν εξοικειωθεί με το σύστημα. Επιπλέον, θα προστεθούν υποκατηγορίες εργαστηριακών εξετάσεων στο λογισμικό για σκοπούς συνταγογράφησης και θα εμφανιστούν panels με την επιλογή των οποίων θα επιλέγεται αριθμός εξετάσεων.

Αλλαγές θα επέλθουν και σε σχέση με θέματα που αφορούν στη συμπλήρωση του ιατρικού προφίλ, αλλά και σε σχέση με την μεταφορά δεδομένων από το σύστημα του ΟΑΥ στο σύστημα που χειρίζονται οι φαρμακοποιοί.

Ο κ. Τσινωντίδης σημείωσε ότι οι πάροχοι υπηρεσιών υγείας θα λάβουν εκτενή ενημέρωση με περιγραφή των αλλαγών που θα ισχύσουν από αύριο.

Της Μαρίας Χαμπή