You are here

Τα ιατρικά κέντρα που εμπιστεύονται οι κύπριοι

28/02/2021 06:00

Βελτίωση παρουσιάζει η εμπιστοσύνη στα δημόσια ιατρικά κέντρα, σύμφωνα με το δείκτη αξιοπιστίας των ιατρικών κέντρων της Κύπρου που δημοσιεύεται για πέμπτη φορά με δείγμα 600 άτομα.

Η λειτουργία του Γενικού Σχεδίου Υγείας συνοδεύεται από αισθητή βελτίωση στην εμπιστοσύνη στα δημόσια ιατρικά κέντρα ενώ στα ιδιωτικά παρουσιάζεται κάμψη.

Στην έρευνα που διενήργησε για λογαριασμό της StockWatch η RAI Consultants διαφαίνεται ότι το πιο αξιόπιστο ιατρικό κέντρο παραμένει το American Heart Medical Center με βαθμολογία 7.85 από τα 10. Σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα, το ιατρικό κέντρο σημειώνει μικρή μείωση στην αξιοπιστία του.

Η βαθμολογία προκύπτει από δυο ερωτήματα, κατά πόσο αξιόπιστο είναι το ιατρικό κέντρο και κατά πόσο θα συστηνόταν. Στην ερώτηση για το πόσο αξιόπιστο είναι το American Heart Medical Center έλαβε βαθμολογία 8 και κατά πόσο θα συστηνόταν 7,7.

Ακολουθεί το Μακάριο Νοσοκομείο που πέρασε στη δεύτερη θέση για πρώτη φορά με βαθμολογία 7,45 έναντι 7,30 στην έρευνα Φεβρουαρίου 2020 και το Αρεταίειο με 7,30 από 7,35.

Στην αξιοπιστία ακολουθεί η Πολυκλινική Υγεία και το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Η επιμόλυνση οκτώ ασθενών, οι οποίοι υποβλήθηκαν σε εγχείρηση καταρράκτη είχε ως αποτέλεσμα την αισθητή μείωση της αξιοπιστίας του Απολλώνιου Ιδιωτικού Νοσοκομείου που βρίσκεται στην τελευταία θέση με βαθμολογία 6.65.

Όσον αφορά την αξιοπιστία και των έξι ιατρικών κέντρων ανήλθε στο 7,15 από 7,13 τον Φεβρουάριο του 2020.

Η έρευνα διενεργήθηκε μεταξύ 4 και 10 Φεβρουαρίου 2021 με δείγμα 600 άτομα. Η κάλυψη ήταν παγκύπρια, σε αστικές και αγροτικές περιοχές με τη συμμετοχή αντρών και γυναικών άνω των 18 ετών.

Η μεθοδολογία ήταν τυχαία πολυσταδιακή στρωματοποιημένη δειγματοληψία.

Η μέθοδος συλλογής των στοιχείων ήταν τηλεφωνικές συνεντεύξεις από το τηλεφωνικό κέντρο της RAI Consultants.

Της Γεωργίας Χαννή