You are here

Ένα κακόγουστο και επικίνδυνο θρίλερ

19/01/2021

Ο τρόπος που η ΕΔΕΚ χειρίζεται το ζήτημα με τον προϋπολογισμό του 2021 σε ότι αφορά τη στάση που θα τηρήσει κατά την ψηφοφορία στη Βουλή, δεν συνιστά τίποτε άλλο από ένα κακόγουστο πλην όμως επικίνδυνο θρίλερ. Μέσα σε μια νύχτα και επειδή τα δύο μεγάλα κόμματα της αντιπολίτευσης, ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ, αποφάσισαν να παίξουν το μέλλον του τόπου στα ζάρια, απέκτησε η ΕΔΕΚ υπεραξία την οποία απέδειξε ότι δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί. Με αποτέλεσμα ο πρόεδρός της Μαρίνος Σιζόπουλος και όχι μόνο, να μας μιλούν εδώ και σχεδόν ένα μήνα με γρίφους.

Από τη μια αφήνουν να νοηθεί ότι θα εγκρίνουν τον προϋπολογισμό διότι, όπως δήλωνε και ο κ. Σιζόπουλος πριν από μερικές μέρες, «σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει ότι με δικές μας προτάσεις θα οδηγήσουμε είτε σε οικονομικό εκτροχιασμό τον προϋπολογισμό είτε θα θέσουμε υπό αμφισβήτηση την οικονομική αξιοπιστία της πατρίδας μας ενόψει ενδεχόμενων αξιολογήσεων» και από την άλλη το παίζουν σκληροί ως την τελευταία στιγμή. Θα αποφασίσουν τη δωδεκάτη και θα ανακοινώσουν τη θέση της ΕΔΕΚ κατά τη ψηφοφορία. Κάπως έτσι έκαναν και στις 17 Δεκεμβρίου όταν η ΕΔΕΚ με τις ψήφους της έγειρε την πλάστιγγα προς την καταψήφιση του προϋπολογισμού.

Τώρα στη σκηνή με τους κομματικούς θεατρινισμούς έχει μπει ακόμα ένας «ηθοποιός» ενώ δεν αποκλείεται να μπουν κι άλλοι. Η πρόεδρος της Αλληλεγγύης Ελένη Θεοχάρους που ως ένα βαθμό έχει δίκαιο όταν σημειώνει ότι η Κυβέρνηση έδωσε σημασία μόνο σε αυτούς που καταψήφισαν τον προϋπολογισμό και αγνόησε αυτούς που τον ψήφισαν. Προειδοποίησε μάλιστα ότι δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη η στάση του κόμματός της.

Βλέπετε όλα, για άλλη μια φορά, γυρίζουν γύρω από τις εκλογές και σε αυτές τις βουλευτικές φαίνεται ότι θα ξεκαθαρίσουν πολλά πράγματα. Πόσα μικρά κόμματα θα συνεχίσουν να υπάρχουν, πόσες κομματικές ηγεσίες θα παραμείνουν στη θέση τους, πόσες θα βγουν ενισχυμένες και πόσες θα που αντίο. Κι αυτό αφορά και το ΔΗΚΟ που πλέον έχει απέναντί του τα άλλα «ΔΗΚΟ», αυτό των τέως βουλευτών του και αυτό του πρώην προέδρου του Μάριου Καρογιάν, μια ΕΔΕΚ που επίσης πασκίζει να ανακτήσει έδαφος και κάμποσους μικρούς που κινούνται στις ίδιες πολιτικές γραμμές με το ΔΗΚΟ και επομένως κάθε ψήφος προς αυτούς είναι χαμένη για το κόμμα του κ. Παπαδόπουλου.

Μέσα σε αυτό το σκηνικό δεν είναι τυχαίο που οι μικροί και μικροσκοπικοί νομίζουν ότι έχουν μεγαλώσει ξαφνικά και ότι «δικαιούνται» να ασκούν πολιτική στη γραμμή ενός κακόγουστου, πλην όμως, επικίνδυνου θρίλερ.