You are here

Πάντα πίσω από κάθε πατάτα μας υπάρχει ένας «τούρκος»

06/04/2021

Χθες η Βουλή, λίγο πριν ανεβάσει στην ιστοσελίδα της τη λίστα Οδυσσέα με τα πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα γνωστά ως ΠΕΠ, με δάνεια στο συνεργατισμό που έτυχαν αναδιάρθρωσης κλπ, μας πληροφόρησε ότι δεν μπορούσε να το πράξει επειδή είχε τύχει κυβερνοεπίθεσης. Μάλιστα προχωρούσε ένα βήμα παρακάτω σημειώνοντας ότι η κυβερνοεπίθεση προερχόταν από τούρκο χάκερ.

«Η ιστοσελίδα της Βουλής των Αντιπροσώπων δέχεται τις τελευταίες ώρες επίθεση από Τούρκο hacker, σε συνέχεια παρόμοιων επιθέσεων εναντίον ιστοσελίδας του Υπουργείου Άμυνας και των ηλεκτρονικών συστημάτων του αεροδρομίου Λάρνακας», μας πληροφορούσε κατά λέξη η Βουλή μας. Μας ζητούσε επίσης να δείξουμε κατανόηση καθότι, λόγω της κυβερνοεπίθεσης, δεν ήταν δυνατό εκείνη την ώρα να ανεβάσει στην ιστοσελίδα της τη λίστα Οδυσσέα.

Για να μην ανησυχούμε όμως, σημείωνε στην ίδια ανακοίνωση ότι, «γίνονται όλες οι αναγκαίες ενέργειες για την αναχαίτιση των επιθέσεων, χωρίς να έχει μέχρι στιγμής επηρεαστεί η ιστοσελίδα της Βουλής».

Επομένως δε χρειαζόταν να ντυθούμε όλοι στα χακί, να κάτσουμε μπροστά από την υπολογιστή μας και όσοι έχουμε τα «όπλα», δηλαδή τις γνώσεις, να προσπαθήσουμε να χακάρουμε κι εμείς την ιστοσελίδα της τουρκικής εθνοσυνέλευσης (βουλής) ως αντίποινα ή με κάποιο τρόπο να αναχαιτίσουμε τον τούρκο χάκερ.

Σήμερα όμως, ούτε 24 ώρες μετά που η Βουλή μας, ηρωικώς μαχόμενη αναχαίτισε τον τούρκο χάκερ, ο υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκος Κόκκινος, μας πληροφόρησε πως, ούτε κυβερνοεπίθεση δέχθηκε η ιστοσελίδα της Βουλής, ούτε τούρκος χάκερ υπήρξε! Επρόκειτο για ένα τεχνικό πρόβλημα.

Δεν ξέρω τι έγινε στα παρασκήνια και πώς η Βουλή κατέληξε χθες στο συμπέρασμα ότι η ιστοσελίδα της δεχόταν κυβερνοεπίθεση και μάλιστα από τούρκο χάκερ, και δε με ενδιαφέρει. Με ενοχλεί όμως που ο πιο σημαντικός θεσμός αυτής της χώρας, το σώμα που κατά βάση εκπροσωπεί το λαό και τη δημοκρατία, συμπεριφέρεται τόσο ανεύθυνα. Και με προβληματίζει διότι, όπως φαίνεται, την κατρακύλα των πολιτικών φαίνεται να ακολουθούν και τεχνοκρατές της Βουλής.

Με ενοχλεί η βιασύνη ενός σώματος όπως η Βουλή να εκδώσει μία ανακοίνωση που δεν είχε βάση. Και με ενοχλεί πολύ περισσότερο που κάθε φορά που το πολιτικό-κομματικό σύστημα βρίσκεται στριμωγμένο, ανακαλύπτει «τούρκους». «Τούρκο χάκερ» στην υπόθεση της ιστοσελίδας και τούρκους πίσω από τα ρεπορτάζ του Αλ Τζαζίρα για τα κυπριακά διαβατήρια - πλην όμως και ευρωπαϊκά - που μοιράζαμε σε απατεώνες.

Δυστυχώς, έχουμε και ανεχόμαστε διαχρονικά ένα καταστημένο που πάντα, πίσω από τη διαφθορά, τη διαπλοκή και τα σκάνδαλα, βλέπει τρίτους και ξένους δάκτυλους. Είμαστε ένας λαός που καταντήσαμε να σκεφτόμαστε με τον ίδιο τρόπο. Κι αυτό μας εμποδίζει να δούμε τα δικά μας λάθη. Δε μας επιτρέπει να κατανοήσουμε ότι είναι τα κενά και τα δικά μας λάθη που επιτρέπουν στους τρίτους να τα εκμεταλλεύονται προς όφελός τους και εναντίον μας.

Και τα παραδείγματα είναι πάμπολλα και δυστυχώς τραγικά. Με τραγικότερο όλων τα όσα προηγήθηκαν του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής και όσα συνέβησαν το μαύρο καλοκαίρι του 1974.

Και βεβαίως όσα οδήγησαν στην οικονομική κατάρρευση του 2013 που και πάλιν για όλα έφταιγαν οι ξένοι, ο Ντάισελμπλουμ, η Μέρκελ, ο Σόιμπλε και η τρόικα, διότι όλοι, μηδενός εξαιρουμένου, μέρα νύχτα εξυφαίνουν την καταστροφή μας και εμείς είμαστε παντοτινά θύματα των τρίτων!