ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Ανακοινώνεται, σύμφωνα με τοv Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ότι τη Πέμπτη 30/6/2016 πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠΑ.Ε στα γραφεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Στη Γενική Συνέλευση παρέστησαν μέτοχοι που κατέχουν 20.286.967 μετοχές, επί συνόλου 25.000.000 μετοχών ή σε ποσοστό 81,15% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου.

Οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης και τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας ανά θέμα, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 10 του Ν. 3884/2010, παρουσιάζονται κατωτέρω.

Θέμα 1: Εγκρίθηκε η Ετήσια Οικονομική Έκθεση της Εταιρικής χρήσης από 1/1/2015 έως 31/12/2015.

Αριθμός ψήφων υπέρ: 20.286.875, κατά: 0 αποχή: 0

Θέμα 2: Απηλλάγησαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και οι Ελεγκτές από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τα πεπραγμένα της 16ης εταιρικής χρήσης. (1/1/2015 - 31/12/2015).

Αριθμός ψήφων υπέρ: 20.286.875, κατά: 0 αποχή: 0

Θέμα 3: Εγκρίθηκε η διάθεση των ετήσιων κερδών και ορίστηκε το κατά μετοχή μέρισμα στο ποσό των €0,1114 το οποίο, υπόκειται σε παρακράτηση φόρου 10% και συνεπώς το καθαρό καταβαλλόμενο ποσό του μερίσματος ανά μετοχή θα ανέλθει σε €0,10026. Ως ημερομηνία προσδιορισμού των δικαιούχων του μερίσματος (record date) ορίσθηκε η Τρίτη 19 Ιουλίου 2016. Ως ημερομηνία αποκοπής (ex-dividend date) ορίσθηκε η Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016. Η καταβολή του μερίσματος θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016 από την πληρώτρια τράπεζα EUROBANK Ergasias.

Αριθμός ψήφων υπέρ: 20.286.875, κατά: 0 αποχή: 0

Θέμα 4: Εξελέγη η εταιρεία PRICEWATERHOUSECOOPERS SA για τον έλεγχο της εταιρικής χρήσης από 1/1/2016 μέχρι 31/12/2016 και εξουσιοδοτήθηκε/ ανατέθηκε στον Πρόεδρο ή/και στον Αντιπρόεδρο η διαπραγμάτευση και οριστικοποίηση της αμοιβής τους.

Αριθμός ψήφων υπέρ: 19.797.036, κατά: 421.255, αποχή: 68.584

Θέμα 5: Ενεκρίθησαν οι αμοιβές και αποζημιώσεις που χορηγήθηκαν στα λοιπά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την εταιρική χρήση 2015, σύμφωνα με το άρθρο 24 παρ. 2 του Κ.Ν.2190/1920, όπως ισχύει και προεγκρίθηκαν οι αμοιβές για τη χρήση 2016.

Ως προς τις αμοιβές Προέδρου και Αναπληρωτή Δ/ντα για την περίοδο 1/1-22/6/2015 την έγκρισή τους κατά το ποσό που προκύπτει από την ανώτατη εκ του νόμου αμοιβή Γενικού Γραμματέα (ήτοι €4,750 μηνιαίως Χ 12), μετά την αφαίρεση του ποσού της σύνταξης και τυχόν άλλου συνυπολογιζόμενου ποσού στο παραπάνω ανώτατο όριο όπως προβλέπεται από τον Ν. 3833/2010, όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 1 του άρθρου 27 Ν. 4024/2011, ΦΕΚ Α 226/27.10.2011. Την μη έγκριση τυχόν υπερβάλλοντος ποσού που έχει καταβληθεί και την ανάκτηση αυτού από τον ΟΛΠ.

Ως προς τις αμοιβές Προέδρου και Αναπληρωτή Δ/ντα για την περίοδο 22/6 – 31/12/2015, να υπερψηφίσει την έγκρισή τους.

Ως προς τις αμοιβές του Προέδρου & Δ/ντα Συμβούλου και του Αναπληρωτή Δ/ντα/Αντιπροέδρου χρήσης 2016 να προεγκρίνει για κάθε ένα πρόσωπο το ίδιο ποσό αμοιβής με την χρήση 2015 (€57.000 ετησίως, ήτοι €4,750 μηνιαίως μικτά Χ 12).

Συνολικός αριθμός έγκυρων ψήφων: 20.286.875

Αριθμός ψήφων υπέρ: 19.797.036, κατά: 482.617, αποχή: 7.222