You are here

Εταιρικό Προφίλ

ATTICA

ATTICA HOLDINGS S.A.

Attica Holdings S.A.
ΔιεύθυνσηΛυσικράτους 1-7 & Ευριπίδου
Ταχ. Κώδικας: 17674
Καλλιθέα

Τηλέφωνο0030 210 8919500
Φαξ0030 210 8919509
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο[email protected]
Ηλεκτρονική Διεύθυνσηwww.attica-group.com
ISINGRS144003001
Διοικητικό Συμβούλιο
Πρόεδρος/ChairmanΚυριάκος Μάγειρας
Διευθύνων Σύμβουλος/Managing DirectorΣπύρος Πασχάλης Χ.
Αντιπρόεδρος/Vice ChairmanΜιχάλης Σακέλλης Γ.
Μέλος/DirectorΓεώργιος Ευστρατιάδης
Μέλος/DirectorΠαναγιώτης Θρουβάλας
Μέλος/DirectorΕυστράτιος Χατζηγιάννης
Μέλος/DirectorΛούκας Παπάζογλου
Secretary
'ΟνομαΙωάννης Κρητικός
ΔιεύθυνσηΛυσικράτους 1-7 & Ευριπίδου
Ταχ. Κώδικας: 17674
Καλλιθέα

Tel0030 210 8919500
Φαξ0030 210 8919509
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο
Url
Ελεγκτής
'ΟνομαGrant Thornton (Ελλάδος)
ΔιεύθυνσηΒασιλέως Κωνσταντίνου 44
116 35 Αθήνα
Σύμβουλοι Χρηματιστές
'Ονομα
Διεύθυνση
Νομικός
'Ονομα
Διεύθυνση
Ιστορικό

1918

'Ιδρυση της Εταιρίας με έδρα τον Πειραιά και επωνυμία "Γενική Εταιρία Εμπορίου και Βιομηχανίας της Ελλάδος". Αντικείμενο εργασιών η παραγωγή και εμπορία αλεύρων για αρκετές δεκαετίες υπό νέα επωνυμία "Κυλινδρόμυλοι Αττικής Α.Ε."

1924

Εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.

1992

Αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος και επωνυμίας σε "Επιχειρήσεις Αττικής Α.Ε.", μετέπειτα "Επιχειρήσεις Αττικής Α.Ε. Συμμετοχών".

1993

Υπό νέα διοίκηση με Πρόεδρο τον κ. Π. Παναγόπουλο, ίδρυση της θυγατρικής εταιρίας Αττική Ναυτιλιακή Α.Ε., μετέπειτα Superfast Ferries Ναυτιλιακή Α.Ε. και παραγγελία ναυπήγησης των δύο πρώτων Superfast, (Superfast I και Superfast II) στη Γερμανία.

1995

Απρίλιος και Ιούνιος: Δρομολόγηση των Superfast I και Superfast II στη γραμμή Πάτρα - Ανκώνα - Πάτρα. Tα δύο πλοία μειώνουν το χρόνο ταξιδίου μεταξύ Πάτρας και Ανκώνας κατα 40%.

1996

Ιούλιος: Παραγγελία δύο νέων Superfast, (Superfast III και Superfast IV) στα ναυπηγεία Kvaerner Masa της Φινλανδίας .

1998

Απρίλιος: Δρομολόγηση Superfast III και Superfast IV στη γραμμή Πάτρα - Ανκώνα - Πάτρα. Τα Superfast I και Superfast II εγκαινιάζουν μια νέα σύνδεση μεταξύ Πάτρας - Ηγουμενίτσας και Μπάρι στη νότιο Ιταλία .

Ιούλιος: Παραγγελία τεσσάρων νέων Superfast, στα ναυπηγεία Howaldtswerke Deutsche Werft AG στο Κίελο, Γερμανίας με δικαίωμα που επιβεβαιώθηκε το Μάρτιο 1999 για ακόμα δύο πλοία. Το πρώτο ζευγάρι (Superfast V και Superfast VI) προορίζεται για τις γραμμές Ελλάδος - Ιταλίας. Τα άλλα τέσσερα Superfast (Superfast VII, VIII, IX και X) θα δρομολογηθούν στη Βαλτική θάλασσα.

1999

Αύγουστος: Συμφωνία με μετόχους της εταιρίας Γραμμές Στρίντζη Ναυτιλιακή Α.Ε. για την αγορά ποσοστού ελέγχου 38,8% της τελευταίας, ποσοστό που αργότερα φτάνει το 48,8% και αλλαγή του εμπορικού σήματος και ονόματος της εταιρίας σε Blue Star Ferries. Οι Γραμμές Στρίντζη διαθέτουν σήμερα στόλο 10 πλοίων που εξυπηρετεί γραμμές του εσωτερικού και μεταξύ Ελλάδος - Ιταλίας.

Δεκέμβριος: Ίδρυση της θυγατρικής εταιρίας Attica Premium Α.Ε. με σκοπό να αναλάβει τη Γενική Αντιπροσώπευση των πλοίων του Ομίλου στην Αττική, στα νησιά του Αιγαίου, στην Κεντρική και Βόρειο Ελλάδα και σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

2000

Μάρτιος: Παραγγελία στα ναυπηγεία Flender Werft AG δύο νέων Superfast που θα παραδοθούν τον Μάρτιο και Μάϊο του 2002.

Μάιος: Παραλαβή του πρώτου πλοίου νέας γενιάς για την Blue Star Ferries, του επιβατηγού-οχηματαγωγού Blue Star Ithaki από τα ναυπηγεία Daewoo Heavy Industries Ltd. της Κορέας. Το υπερσύγχρονο νεότευκτο Blue Star Ithaki δρομολογείται στις γραμμές των Κυκλάδων κερδίζοντας την προτίμηση του επιβατικού κοινού.

Ιούνιος και Ιούλιος: Παραλαβή των επιβατηγών-οχηματαγωγών Blue Star 1 και Blue Star 2 από τα ναυπηγεία Van der Giessen de Noord N.V. της Ολλανδίας και δρομολόγησή τους στις γραμμές της Αδριατικής Θάλασσας.

Σεπτέμβριος: Πρώτη σε παγκόσμιο διαγωνισμό η Superfast Ferries επιλέγεται μεταξύ 42 άλλων εταιριών ως η προτιμώμενη Εταιρία για τη δρομολόγηση επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων μεταξύ του Rosyth στο Fife της Σκωτίας και της ηπειρωτικής Ευρώπης.

2001

Φεβρουάριος και Απρίλιος: Παράδοση των Superfast VI και Superfast V από τα ναυπηγεία Howaldtswerke Deutsche Werft AG στο Κίελο, Γερμανίας. Δρομολόγηση των δύο πλοίων στις γραμμές της Αδριατικής.

Μάϊος: Δρομολόγηση του Superfast VIΙ στη γραμμή Ρόστοκ, Γερμανία - Χάνκο, Φινλανδία, εγκαινιάζοντας έτσι τις δραστηριότητες της Superfast Ferries στη Βαλτική θάλασσα. Το ακολουθεί στην ίδια γραμμή το Superfast VIΙΙ τον Ιούλιο του 2001.

Ιούνιος: Το λιμάνι του Ζεεμπρούγκε στο Βέλγιο επιλέγεται για την καθημερινή σύνδεση μεταξύ Σκωτίας και ηπειρωτικής Ευρώπης που θα ξεκινήσει τον Μάϊο του 2002.

Σεπτέμβριος: Οι Επιχειρήσεις Αττικής ύστερα από έγκρισή της Γενικής Συνέλευσης προχωρούν στην έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου τριετούς διάρκειας, ύψους Ευρώ 45 εκατ.

Νοέμβριος: Οι Επιχειρήσεις Αττικής υπογράφουν μνημόνιο προθέσεως συνεργασίας με την Ιταλική εταιρία κρουαζιερών Costa Crociere, μέλος του Ομίλου Carnival Corporation, για τη δημιουργία δύο νέων ναυτιλιακών εταιριών που θα δραστηριοποιηθούν στις κρουαζιέρες και στη μεταφορά επιβατών και οχημάτων με επιβατηγά-οχηματαγωγά πλοία.

2002

Ιανουάριος και Φεβρουάριος: Παράδοση των Superfast ΙΧ και Superfast Χ από τα ναυπηγεία Howaldtswerke Deutsche Werft AG στο Κίελο, Γερμανίας.

Μάρτιος: Συμφωνία των Επιχειρήσεων Αττικής με την Εταιρία TT-Line της Τασμανίας η οποία ανήκει στην Κυβέρνηση της Τασμανίας (Αυστραλία), για την πώληση των πλοίων Superfast III και Superfast IV.

Απρίλιος: Παραλαβή του επιβατηγού-οχηματαγωγού Blue Star Paros από τα ναυπηγεία Daewoo Heavy Industries Ltd. της Κορέας. Το υπερσύγχρονο νεότευκτο Blue Star Paros δρομολογείται στις γραμμές των Κυκλάδων συνεχίζοντας την επιτυχία του Blue Star Ithaki.

Μάϊος: H Superfast Ferries έρχεται ξανά πρώτη σε διεθνή διαγωνισμό για μία νέα συνδεσή μεταφοράς επιβατών και φορτίων μεταξύ της Μεγάλης Βρετανίας και της Ολλανδίας. Έναρξη της γραμμής μεταξύ Ροσάϊθ, Σκωτίας και Ζεεμπρούγκε, Βελγίου, της πρώτης απευθείας θαλάσσιας σύνδεσης της Σκωτίας με την Ηπειρωτική Ευρώπη με τα υπερσύγχρονα επιβατηγά-οχηματαγωγά Superfast IX και Superfast X.

Ιούνιος: Παραλαβή του επιβατηγού-οχηματαγωγού Blue Star Naxos από τα ναυπηγεία Daewoo Heavy Industries Ltd. της Κορέας. Το υπερσύγχρονο νεότευκτο Blue Star Naxos δρομολογείται στις γραμμές των Κυκλάδων.

Ιούλιος: Παραλαβή του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου Superfast ΧΙ, από τα ναυπηγεία Flender Werft AG, στο Lubeck της Γερμανίας και δρομολόγησή του στις γραμμές της Αδριατικής Θάλασσας μεταξύ Πάτρας, Ηγουμενίτσας και Ανκώνας. H Blue Star Ferries δρομολογεί το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο Blue Star 1 στη νέα σύνδεση μεταξύ Πειραιά-Πάτμου-Λέρου-Κώ-Ρόδου αλλάζοντας τα δεδομένα στο θαλάσσιο ταξίδι για τα Δωδεκάνησα.

Σεπτέμβριος: Superfast Ferries και Blue Star Ferries, οι πρώτες ελληνικές εταιρίας της επιβατηγού ναυτιλίας που λαμβάνουν την πιστοποίηση ISO 14001 από τον Αμερικανικό Φορέα Πιστοποίησης ABS Quality Evaluations του διεθνούς Ομίλου Εταιριών American Bureau of Shipping.

Οκτωβριος: Παραλαβή του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου Superfast ΧΙΙ, από τα ναυπηγεία Flender Werft AG, στο Lubeck της Γερμανίας. Με το Superfast ΧΙΙ ολοκληρώνεται το επενδυτικό πρόγραμμα που ξεκίνησε το 1993 με την παραγγελλία των Superfast Ι και Superfast ΙΙ.

2003

Μάρτιος: Η Blue Star Ferries ενισχύοντας την παρουσία της στην ελληνική αγορά, εγκαινιάζει άλλη μία νέα γραμμή μεταξύ Πειραιά και Χανίων, Κρήτης. Στην γραμμή δρομολογείται το Blue Star 2.

Ιούλιος: Συμφωνία των Επιχειρήσεων Αττικής με την Εταιρία TT-Line της Τασμανίας η οποία ανήκει στην Κυβέρνηση της Τασμανίας (Αυστραλία), για την απόκτηση του επιβατηγού-οχηματαγωγού Superfast II.

2004

Ιανουάριος: Τα Superfast IX και Superfast X που εκτελούν το δρομολόγιο Rosyth, Σκωτίας – Zeebrugge, Βελγίου ψηφίζονται ως τα καλύτερα πλοία της Βορείου Θάλασσας μεταξύ 15 πλοίων από τον περιοδικό “Holiday Which?” του Βρετανικού Συνδέσμου Καταναλωτών . Συμφωνία των Επιχειρήσεων Αττικής με την Εταιρία Atlantic Navigazione για την απόκτηση του επιβατηγού-οχηματαγωγού Superfast I. Το Superfast I παραδίδεται στους νέους ιδιοκτήτες του στα τέλη Φεβρουαρίου 2004. Με την πώληση του Superfast I, ολοκληρώνεται η πώληση των τεσσάρων Superfast πρώτης γενιάς. Ο στόλος της Superfast Ferries αποτελείται πλέον από οκτώ ολοκαίνουργια επιβατηγά-οχηματαγωγά πλοία Superfast κατασκευής 2001 και εντεύθεν με μέση ηλικία μικρότερη των τριών ετών.

Φεβρουάριος: Πώληση του Ε/Γ–Ο/Γ Blue Sky, έτους ναυπηγήσεως 1974, που ήταν δρομολογημένο στη γραμμή της Βενετίας. Η πώληση του πλοίου εντάσσεται στο πρόγραμμα του Ομίλου για ανανέωση του στόλου του.

Μάϊος: Πώληση του Ε/Γ–Ο/Γ Blue Bridge, έτους ναυπηγήσεως 1976, που ήταν δρομολογημένο στη γραμμή του Mπρίντεζι. Η πώληση του πλοίου εντάσσεται στο πρόγραμμα του Ομίλου για ανανέωση του στόλου του.

Ιούνιος: Οι Επιχειρήσεις Αττικής ύστερα από έγκρισή της Γενικής Συνέλευσης µετονοµάζονται σε Attica Group.

Noέμβριος: H Attica Group ψηφίζεται «Η Καλύτερη Εταιρία της Χρονιάς για την Επιβατηγό Ναυτιλία» στα Ναυτιλιακά Βραβεία της Lloyd’s List.

Η Superfast Ferries ψηφίζεται η «Καλύτερη Εταιρία Επιβατηγών-Οχηματαγωγών Πλοίων» από τον Σύνδεσμο Τουριστικών Πρακτόρων της Σκωτίας, τον αρχαιότερο σύνδεσμο πρακτόρων του κόσμου, από 700 μέλη που ψήφισαν σε ολόκληρη τη Σκωτία.

2005

Ιανουάριος: H Attica Group εισέρχεται στην αγορά των πλοίων RoRo με την αγορά και δρομολόγηση των Marin και Νοrdia, δύο φορτηγών-οχηματαγωγών πλοίων (RoRo) μεταξύ Ροστόκ, Γερμανίας και Ουζικαουπούνκι, Φινλανδίας αυξάνοντας την μεταφορική ισχύ του Ομίλου στη Βαλτική Θάλασσα όπου δραστηριοποιείται από το 2001.

Η Attica Group αποκτά ποσοστό 12.33% στην Hellas Flying Dolphins, νυν Hellenic Seaways, που δραστηριοποιείται με επιβατηγά-οχηματαγωγά πλοία κυρίως στις γραμμές του Αιγαίου.

Φεβρουάριος: Η Attica Group αποκτά ποσοστό συμμετοχής 10.23% στο μετοχικό κεφάλαιο στην εδρεύουσα στο Ηράκλειο Κρήτης ναυτιλιακή εταιρία Μινωικές Γραμμές Α.Ν.Ε. ποσοστό που αργότερα φτάνει το 11.61%.

Μάρτιος: Η Blue Star Ferries αναστέλει τη γραμμή Πειραιά-Χανίων-Πειραιά και το επιβατηγό-οχηματαγωγό Blue Star 1 μεταδρομολογείται στη γραμμή Πάτρας-Ηγουμενίτσας-Μπάρι, ενισχύοντας την παρουσία της Blue Star Ferries στις γραμμές Ελλάδας-Ιταλίας, όπου δραστηριοποιείται με ένα ακόμη πλοίο.

Ιούλιος: H σύνδεση της Superfast Ferries μεταξύ Σκωτίας και Βελγίου στη Βόρειο Θάλασσα λαμβάνει την υψηλότερη διάκριση του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού της Σκωτίας, την απόδοση 4 αστέρων για την τελειότητα των υπηρεσιών και του προϊόντος που προσφέρει.

Σεπτέμβριος: Η Blue Star Ferries αναδεικνύεται ως η «Καλύτερη Ναυτιλιακή Εταιρία στην Ελλάδα» από τους αναγνώστες του περιοδικού Voyager μετά από σχετικό διαγωνισμό. Ειδικότερα, η εταιρία επιβραβεύθηκε από το αναγνωστικό κοινό του περιοδικού στις ακόλουθες κατηγορίες: Πληρώματα/service, καμπίνες, αίσθημα ασφάλειας, καθαριότητα, διάρκεια ταξιδιού.

Η Superfast Ferries ψηφίζεται ως η «Καλύτερη Εταιρία Ferries» από τους αναγνώστες των εφημερίδων Guardian, Observer και Guardian Unlimited (ηλεκτρονική έκδοση της Guardian) στα 19α Guardian Travel Awards, τη μακροβιότερη ανεξάρτητη δημοσκόπηση στο είδος της.

Νοέμβριος: Ανταποκρινόμενη στις ανάγκες της αγοράς και επιδιώκοντας την αποτελεσματικότερη λειτουργία του στόλου, η Superfast Ferries μεταδρομολογεί το Superfast IX από τη γραμμή Σκωτίας-Βελγίου στη Βόρειο Θάλασσα, στη γραμμή Γερμανίας-Φινλανδίας στη Βαλτική Θάλασσα που θα εξυπηρετείται πλέον από τρία πλοία Superfast, τα Superfast VII, Superfast VIII και Superfast ΙX. Η γραμμή Σκωτίας-Βελγίου, στη Βόρειο Θάλασσα, θα εξυπηρετείται από το Superfast Χ.

Η Superfast Ferries ψηφίζεται ως η «Καλύτερη Εταιρία Επιβατηγών-Οχηματαγωγών Πλοίων» από τον Σύνδεσμο Τουριστικών Πρακτόρων της Σκωτίας για δεύτερη συνεχή χρονιά.

2006

Φεβρουάριος: Η Attica προβαίνει στην πώληση του ποσοστού 12,33% στη Hellenic Seaways που είχε αποκτήσει ένα χρόνο νωρίτερα.

Η Blue Star Ferries, στα πλαίσια του θεσμού Superbrands, αναδεικνύεται ως μία από τις κορυφαίες επώνυμες μάρκες της Ελληνικής Αγοράς, για το 2005, στην κατηγορία «Τουριστικές Υπηρεσίες».

Μάρτιος: Η Blue Star Ναυτιλιακή προβαίνει στην πώληση του επιβατηγού catamaran SeaJet 2. Η πώληση του πλοίου εντάσσεται στο πλαίσιο της επικέντρωσης της εταιρίας στην εκμετάλλευση σύγχρονων συμβατικών επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων υψηλών ταχυτήτων.

Απρίλιος: Η Attica προβαίνει στην πώληση των Superfast VII, Superfast VIII και Superfast IX, που δραστηριοποιούνται στη γραμμή Ρόστοκ, Γερμανίας-Χάνκο, Φινλανδίας στη Βαλτική Θάλασσα στην εταιρία AS Tallink Grupp. Κατόπιν συμφωνίας με την AS Tallink Grupp, τα πωληθέντα πλοία θα διατηρήσουν τα ονόματά τους και θα συνεχίσουν να εκτελούν πλόες με τα χρώματα της Superfast το αργότερο μέχρι το τέλος του 2007.

Ιούλιος: Η θυγατρική της Attica Group, Blue Star Ν.Α.Ε. αποκτά, μέσω πλειστηριασμού, το σύνολο του ενεργητικού της ΔΑΝΕ που περιλαμβάνει το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο Διαγόρας, για το συνολικό τίμημα των Ευρώ 19,9 εκατ. Το πλοίο Διαγόρας δρομολογείται στις γραμμές των Δωδεκανήσων τον Αύγουστο.

Αύγουστος: Η Attica Group προβαίνει σε συμφωνία με την Veolia Transport, για την πώληση του πλοίου Superfast X που δραστηριοποιείται στη Βόρειο θάλασσα, έναντι συνολικού τιμήματος Ευρώ 112 εκατ. τοις μετρητοίς. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2007 με την παράδοση του πλοίου.

Νοέμβριος: Η Attica Group προβαίνει σε συμφωνία με την γαλλική εταιρία Fret Cetam για τη ναύλωση του φορτηγού-οχηματαγωγού RoRo Nordia μέχρι τον Οκτώβριο 2008. Το RoRo Nordia ήταν δρομολογημένο στη γραμμή Uusikaupunki, Φιλανδίας – Rostock, Γερμανίας μαζί με το RoRo Marin. Από τις αρχές του 2007, το RoRo Marin θα μεταδρομολογηθεί καλύπτοντας τις ανάγκες του Ομίλου στις γραμμές Ελλάδος-Ιταλίας στην Αδριατική και στην Ακτοπλοΐα.

Η Blue Star Ferries ψηφίζεται ως «Η Καλύτερη Εταιρεία της Χρονιάς για την Επιβατηγό Ναυτιλία» στα Ναυτιλιακά Βραβεία της Lloyd’s List.

Δεκέμβριος: Η Attica Group ανακοινώνει τη δροµολόγηση του πλοίου Blue Star 1 της θυγατρικής της εταιρίας Blue Star Ferries στη γραµµή Σκωτίας – Βελγίου σε αντικατάσταση του πλοίου Superfast X το οποίο επωλήθη τον Αύγουστο 2006 και θα παραδοθεί στους αγοραστές του τον Φεβρουάριο 2007.

2007

Φεβρουάριος: Η Attica Group αυξάνει τη σμμετοχή της στις Μινωικές Γραμμές Α.Ν.Ε σε 22,25%.

Ιούνιος: Η Attica Group επώλησε το σύνολο της συμμετοχής της στις Μινωικές Γραμμές Α.Ε.

Αύγουστος: Αλλαγή στη σύνθεση και τις αρμοδιότητες του Διοικητικού Συμβουλίου. Η ATTICA A.E. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ κατέθεσε στην Τράπεζα της Ελλάδος για λογαριασμό των εταιριών Superfast Ferries και Blue Star Ferries το ποσό των Ευρώ 150.000 στο Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών για την αντιμετώπιση των αναγκών που προκάλεσαν οι πρόσφατες πυρκαγιές στη χώρα μας.

Σεπτέμβριος: Η Attica Group ανακοινώνει την αγορά δύο φορτηγών-οχηματαγωγών πλοίων, τύπου RoRo, έτους κατασκευής 1998 και 1999 αντίστοιχα.

Οκτώβριος: Αλλαγή σύνθεσης Διοικητικού Συμβουλίου και επανακαθορισμός αρμοδιοτήτων. Η Attica Group ανακοινώνει την παραλαβή των φορτηγών-οχηματαγωγών πλοίων RoRo Shield (1999) και Challenge (1998). Τα πλοία Shield και Challenge θα παραμείνουν χρονοναυλωμένα μεταξύ Αγγλίας και Ιρλανδίας.

2008

Ιανουάριος: Η Attica Group ανακοινώνει ότι προέβη σε συμφωνία για την πώληση του οχηματαγωγού πλοίου (RoRo) Marin που δραστηριοποιείται στην Αδριατική θάλασσα. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί το Φεβρουάριο του 2008 με την παράδοση του πλοίου.

Η Attica Group ανακοινώνει ότι προέβη σε συμφωνία για την πώληση των οχηματαγωγών πλοίων (RoRo) Shield και Challenge. Τα πλοία αυτά, έτους ναυπήγησης 1998 και 1999 είναι χρονοναυλωμένα σε γραμμές της Βορείου Ευρώπης. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί το Φεβρουάριο του 2008 με την παράδοση των πλοίων.

Φεβρουάριος: Η Attica Group ανακοινώνει την ολοκλήρωση της πώλησης του πλοίου RoRo Marin στην Compagnie Maritime Marfret.

Η Attica Group ανακοινώνει την ολοκλήρωση της πώλησης του πλοίου RoRo Challenge στην Challenge Shipping Co. Ltd. της Clipper Denmark A/S.

Η Attica Α.Ε. Συμμετοχών ανακοινώνει τη σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.
Η Attica Group ανακοινώνει την ολοκλήρωση της πώλησης του πλοίου RoRo Shield στην Shield Shipping Co. Ltd. της Clipper Denmark A/S.

Η Attica Α.Ε. Συμμετοχών ανακοινώνει ότι κατά τη συνεδρίαση της 26.02.08, αποφάσισε τη συγχώνευση δια απορροφήσεως της εισηγμένης στο Χ.Α. Blue Star Ναυτιλιακή Α.Ε. από την Attica Α.Ε. Συμμετοχών σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 69-77α του Κ.Ν. 2190/1920, των άρθρων 1 έως 5 του Ν. 2166/1993 και εν γένει της εμπορικής νομοθεσίας ως ισχύουν. Η ημερομηνία μετασχηματισμού θα είναι το αργότερο η 30η Ιουνίου, 2008.

Μάρτιος: Η Attica Group ανακοινώνει ότι προέβη σε συμφωνία για την πώληση του οχηματαγωγού πλοίου (RoRo) Nordia στην Compagnie Maritime Marfret, Marseilles. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2008 με την παράδοση του πλοίου.

Η Attica Group ανακοινώνει ότι η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της, της 12.02.08, αποφάσισε τη μετατροπή του συνόλου των 104.173.680 μετοχών της Εταιρίας από κοινές ανώνυμες σε ισάριθμες 104.173.680 κοινές ονομαστικές μετοχές.

Απρίλιος: Η Attica Group ανακοινώνει την ολοκλήρωση της πώλησης του πλοίου RoRo Nordia στην Compagnie Maritime Marfret, Marseilles.

Ιούνιος: Η Attica Group ανακοινώνει τη συμφωνία με την Grimaldi Holding S.p.A., Γένοβας, Ιταλίας για την αγορά δύο υπερσύγχρονων πλοίων Ro-Pax που ναυπηγούνται στα ναυπηγεία Nuovi Cantieri Apuania, Ιταλίας. Το πρώτο πλοίο θα παραδοθεί το φθινόπωρο του 2008 και το δεύτερο το καλοκαίρι/φθινόπωρο του 2009. Τα πλοία θα δρομολογηθούν σε γραμμές που δραστηριοποιούνται τα πλοία του Ομίλου.

Σεπτέμβριος: Η Attica Group ανακοινώνει ότι από τις 15 Σεπτεμβρίου, 2008, η νέα διεύθυνση της Εταιρίας είναι: Λεωφόρος Συγγρού 123-125 & Τορβά 3, 11745 Αθήνα.