You are here

Εταιρικό Προφίλ

DOL

LAMBRAKIS PRESS S.A.

Lambrakis Press
ΔιεύθυνσηΜιχαλακοπούλου 80
Ταχ. Κωδ.: 11528
Αθήνα
Τηλέφωνο0030 211 3657000
Φαξ0030 211 3659481
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο[email protected]
Ηλεκτρονική Διεύθυνσηwww.dol.gr
ISINGRS306293002
Διοικητικό Συμβούλιο
Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος/Chairman & MDΣτάυρος Ψυχάρης
Αντιπρόεδρος/Vice ChairmanΠαναγιώτης Ψυχάρης Στ.
Μέλος/DirectorΣτέργιος Νέζης Γ.
Μέλος/DirectorΙωάννης Παράσχης Ν.
Μέλος/DirectorΝικόλας Πεφάνης Γ.
Μέλος/DirectorΑντώνιος Τριφύλλης Π.
Μέλος/DirectorΣτάθης Ε. Ευσταθιάδης
Μέλος/DirectorΙωάννης Καρτάλης
Μέλος/DirectorΝικόλαος Κορίτσας
Μέλος/DirectorΙωάννης Μάνος Ν.
Μέλος/DirectorΝικόλαος Πιμπλής
Μέλος/DirectorΧριστίνα Τσούτσουρα Ψυχάρη
Secretary
'ΟνομαΧρηστάκης Αλέξανδρος
ΔιεύθυνσηΜιχαλακοπούλου 80
Ταχ. Κωδ.: 115 28
Αθήνα
Tel0030 211 3657000
Φαξ0030 211 3659481
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο
Url
Ελεγκτής
'ΟνομαΣΟΛ α.ε. Ορκωτοί Ελεγκτές Λογιστές
ΔιεύθυνσηΦωκ. Νέγρη 3, 112 57 Αθήνα
Τηλέφωνο: 0030 210 8691100
Φαξ: 0030 210 8617328, 210 8618016
Ηλεκτρονική Διεύθυνση: www.solae.gr
Σύμβουλοι Χρηματιστές
'Ονομα
Διεύθυνση
Νομικός
'Ονομα
Διεύθυνση
Ιστορικό

1922: Εκδίδεται η ημερήσια πολιτική εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟN ΒΗΜΑ», με ιδρυτή και διευθυντή το Δημήτριο Χ. Λαμπράκη. Μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο το 1945, επανεκδίδεται από τον Δημήτριο Λαμπράκη με τίτλο "ΤΟ ΒΗΜΑ" σε καθημερινή και κυριακάτικη έκδοση. Το 1984, η εκδοτική προσπάθεια επικεντρώνεται σε νέα, εβδομαδιαία μορφή, με τίτλο «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ», καθώς αναστέλλεται η έκδοση του καθημερινού φύλλου, που παραμένει σε μελέτη για επανέκδοση. Από το Μάρτιο του 1999 "ΤΟ ΒΗΜΑ" επανεκδίδεται και ως ημερήσια πρωϊνή εφημερίδα. (Διευθυντές μετά το 1945: Γ.Συριώτης, Α.Δημάκος, Λ.Καραπαναγιώτης, Χ.Μπουσμπουρέλλης, Σ. Ψυχάρης).

1926: Εκδίδεται ο «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ», αρχικά ως εβδομαδιαίο οικονομικό φύλλο που συνοδεύει το «ΕΛΕΥΘΕΡΟΝ ΒΗΜΑ». Από το 1954 μεταβάλλεται σε ανεξάρτητο, εβδομαδιαίο, πολιτικό και οικονομικό περιοδικό το οποίο, από τον Απρίλιο 2000, μετατρέπεται σε ένθετο της εφημερίδας "ΤΟ ΒΗΜΑ" κάθε Σάββατο. (Διευθυντές: Π.Τζαννετάκης, Α.Κανελλόπουλος, Ι.Μαρίνος, Δ.Αντύπας, X.Ράπτης).

1931: Εκδίδεται η απογευματινή εφημερίδα «ΑΘΗΝΑΪΚΑ ΝΕΑ». Μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, το 1945, την επανεκδίδει ο Δημήτριος Λαμπράκης με το σημερινό της τίτλο "TA NEA".
(Διευθυντές: Α.Ζαφειρόπουλος, Γ.Ρούσος, Κ.Νίτσος, Ι.Καψής, Λ.Καραπαναγιώτης).

1954: Εκδίδεται το εβδομαδιαίο περιοδικό ποικίλης ύλης «O ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ», η έκδοση του οποίου αναστέλλεται το 1993, με τον τίτλο του να παραμένει στο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη A.E. για αξιοποίηση. Από τον Μάρτιο 2000, "Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ" επανεκδίδεται ως ένθετο ποικίλης ύλης που συνοδεύει "ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ". (Διευθυντές: Α. Μαγγανάρης, Χ. Λαμπράκης, Λ. Σαββίδη, Γ. Ρούσος, Ι. Καψής, Ν.Κυριαζίδης, Ρ.Μητροπούλου, Χ.Κολώνιας, Ι.Παπουτσάνης, Π.Τσίμας, N.Aντωνιάδη).

1957: Θάνατος του Δημητρίου Χ. Λαμπράκη. Τη διοίκηση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη αναλαμβάνει ο δημοσιογράφος Χρήστος Δ. Λαμπράκης.

1959: Εκδίδεται η εβδομαδιαία αθλητική εφημερίδα «"Η ΟΜΑΔΑ», της οποίας η έκδοση αναστέλλεται, για να ενταχθεί τελικά στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» ως ειδικό, αθλητικό ένθετο. (Διευθυντής: Ι.Βανδώρος).

1963: Εκδίδεται το μηνιαίο περιοδικό παιδείας και φιλολογίας «ΕΠΟΧΕΣ», του οποίου η έκδοση αναστέλλεται το 1967, με την έναρξη της δικτατορίας. (Σύμβουλοι Eκδοσης: Κ.Δημαράς, Γ.Θεοτοκάς, Γ.Σεφέρης, Α.Τερζάκης, Κ.Σκαλιόρας, Λ.Καραπαναγιώτης, Χ.Λαμπράκης).

1967: Εκδίδεται ο ετήσιος οδηγός τουρισμού, χαρτογραφίας και παρουσίασης του ελληνικού χώρου, «ΔΙΑΚΟΠΕΣ». (Διεύθυνση: Ν.Καμπάνης, Ε.Καραπαναγιώτη).

1970: Η ατομική εταιρεία με το διακριτικό τίτλο «Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη», η οποία ιδρύθηκε το 1922 από το δημοσιογράφο Δημήτριο Χ. Λαμπράκη, μετατρέπεται σε ανώνυμη εταιρεία με τον ίδιο τίτλο.

1981: Εκδίδεται το τριμηνιαίο επιστημονικό περιοδικό «ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ». Tο 1996, με τον τίτλο «ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΕΣ» παραχωρείται στην Α.Ε. «Αθηναϊκά Νέα», οι μετοχές της οποίας ανήκουν στο Ιδρυμα Μελετών Λαμπράκη. (Διεύθυνση: Α.Λαμπράκη). Ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη A.E. επεκτείνεται στον τουριστικό κλάδο, ιδρύοντας το γραφείο εσωτερικού και εξωτερικού τουρισμού «TRAVEL PLAN». Στον ίδιο κλάδο θα ενταχθεί αργότερα και η θυγατρική εταιρεία «FREEGATE TOURISM Co. Inc.» με έδρα τη Νέα Υόρκη των Η.Π.Α. (Διεύθυνση: Θ. Μπίθας).

1984: Παρουσιάζεται στη νέα της μορφή η εβδομαδιαία εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ». (Διευθυντής: Σ.Ψυχάρης).

1987: Ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη A.E. αναλαμβάνει με άμεσο και έμμεσο τρόπο (μέσω της θυγατρικής «ΒΙΝΤΕΟΣΤΑΡ», μετέπειτα Δ.Ο.Λ.-Επικοινωνίες) την πλειοψηφία των μετοχών της εταιρείας τηλεοπτικών παραγωγών «ΣΤΟΥΝΤΙΟ ATA A.E.». (Διεύθυνση: Γ.Ράλλης, Φ.Ράλλη). Ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη A.E. εξαγοράζει την εκδοτική επιχείρηση «Ν. ΘΕΟΦΑΝΙΔΗΣ Α.Ε.», η οποία εκδίδει τα περιοδικά «ΡΟΜΑΝΤΣΟ», «ΒΕΝΤΕΤΑ», «ΠΑΝΘΕΟΝ» και «ΓΑΜΟΣ». Η εν λόγω εταιρεία εκκαθαρίζεται πλήρως εντός του 1996. Παραμένουν προς μελέτη και επανέκδοση από τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη A.E. οι τίτλοι «ΡΟΜΑΝΤΣΟ», «ΒΕΝΤΕΤΑ» και «ΠΑΝΘΕΟΝ». Κυκλοφορεί το ειδικό εξαμηνιαίο περιοδικό «ΓΑΜΟΣ», το οποίο εκδίδεται πλέον από το Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη A.E. (Διεύθυνση: Η.Κωνσταντοπούλου, Ο.Ιωάννου).

1988: Εκδίδεται το Φεβρουάριο το ειδικό μηνιαίο περιοδικό υπολογιστών «RAM» από την εταιρεία «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.», στην οποία συμμετείχε ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη A.E. κατά 50%. Aπό το Μάιο του 1989 το περιοδικό εκδίδεται αποκλειστικά από το Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη A.E. (Διεύθυνση: Θ.Σπίνουλας, Α.Βαμβακάρης). Κυκλοφορεί τον Οκτώβριο η ελληνική έκδοση του γαλλικού γυναικείου περιοδικού «MARIE CLAIRE». (Διεύθυνση: Ρ.Μητροπούλου, Α.Γληνού).

1989: Ιδρύεται ο τηλεοπτικός σταθμός «MEGA CHANNEL» από την εταιρεία «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε.», στην οποία ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη A.E. μετείχε ως συνιδρυτής με το κατά νόμο μέγιστο επιτρεπόμενο ποσοστό του 20%.

1991: Ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη A.E. εξαγοράζει κατά 100% την εταιρεία «FREEGATE TOURISM Co. Inc.», η οποία διατηρεί τουριστικό γραφείο στη Νέα Υόρκη, το οποίο εντάσσεται στον Τουριστικό Κλάδο της εταιρείας Travel Plan. (Διευθυντής: Θ.Ευαγγελάτος).

1992: Εκδίδεται το εβδομαδιαίο τηλεοπτικό περιοδικό «TV ZΑΠΙΝΓΚ», αρχικά από την κοινοπραξία «Δ.Ο.Λ.-ΕΘΝΟΣ» και μετέπειτα από την εταιρεία «TV ΖΑΠΙΝΓΚ Α.Ε.», στην οποία συμμετέχουν κατά 50% ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη A.E. και κατά 50% η «ΠΗΓΑΣΟΣ Α.Ε.». (Διευθυντής: Γ.Γαβαλάς). Ιδρύεται η εταιρεία «DATABANK A.E.», στην οποία συμμετέχουν ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη A.E. κατά 50% και κατά 50% η «ΙΝΤΡΑΣΟΦΤ Α.Ε.», με αντικείμενο την παροχή πληροφοριών και υπηρεσιών με ψηφιακή τεχνολογία.

1993: Ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε. εξαγοράζει στο σύνολό της την εταιρεία «ΙΘΩΜΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ Α.Ε.», η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο των εμπορικών εκτυπώσεων η οποία απορροφήθηκε πλήρως από το Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη Α.Ε. το 1997. Διαθέτει υπερσύγχρονα εμπορικά ταχυπιεστήρια και εξυπηρετεί τις ανάγκες όλων των περιοδικών του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη Α.Ε., ενώ ταυτόχρονα εκτυπώνει περιοδικά και λοιπά έντυπα τρίτων. Μετά την απόσχιση του εκτυπωτικού κλάδου του ΔΟΛ και την εισφορά του στην θυγατρική του "IRIS ΑΕΒΕ", η εκτυπωτική μονάδα της "ΙΘΩΜΗ Α.Ε." αποτελεί τμήμα του εκτυπωτικού συγκροτήματος της IRIS AE ("Εργοστάσιο ΙΘΩΜΗ"). Ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη A.E. εξαγοράζει τη «Δ.Ε. ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ε.Π.Ε.», η οποία εκδίδει την εφημερίδα δωρεάν μικρών αγγελιών «ΣΟΥΠΕΡ ΑΓΓΕΛΙΕΣ» και από το 1996 το περιοδικό ελεύθερου χρόνου «ΣΤΑΥΡΟΛΥΝΩ». H συμμετοχή της Eκδότριας Eταιρείας στη «Δ.E. EKΔOTIKH E.Π.E.» μεταβιβάσθηκε το1998 στον κ. X.Λαμπράκη. Ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη A.E. αποκτά το 50% της Μ. ΛΕΒΗΣ Α.Ε.(LINGUAPHONE), η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο των επιχειρησιακών και ατομικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη A.E. μέσω της 100% θυγατρικής του «MULTIMEDIA A.E.» ενεργοποιείται στο χώρο της ηλεκτρονικής προεκτυπωτικής παραγωγής (Prepress). Η εταιρεία, πραγματοποιώντας σημαντικές επενδύσεις έως και σήμερα, παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες τόσο στα έντυπα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη Α.Ε. όσο και σε έντυπα τρίτων.

1994: Ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη A.E. ιδρύει την ΠΡΟΒΟΛΗ Ε.Π.Ε., η οποία εκδίδει δωρεάν την εφημερίδα μικρών αγγελιών «ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ» στη Θεσσαλονίκη. Εκδίδεται το περιοδικό για νέους γονείς «ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΚΙ ΕΓΩ», το οποίο αρχικά κυκλοφορεί ως τριμηνιαίο, ενώ από το 1996 μετατρέπεται σε μηνιαίο. (Διεύθυνση: Ο.Ιωάννου). Ολοκληρώνεται και τίθεται σε πλήρη λειτουργία η μεγάλη εκτυπωτική μονάδα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη A.E. στο ιδιόκτητο εργοστάσιο στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος. Η μονάδα περιλαμβάνει τρία πρωτοποριακά, υπερσύγχρονα, ημιεμπορικά ταχυπιεστήρια MAN UNISET και δύο αυτόματες ενθετικές μονάδες FERAG, για παραγωγή εφημερίδων και λοιπών εντύπων. Η συνολική επένδυση ανέρχεται σε 6 δισεκατομμύρια δραχμές περίπου. Η μονάδα αυτή, πέρα από το ότι καλύπτει τις παραγωγικές ανάγκες των εφημερίδων του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη A.E., εκτυπώνει επίσης εφημερίδες και λοιπά έντυπα τρίτων.

1995: Εκδίδεται το ειδικό μηνιαίο περιοδικό «HiTECH» για το χώρο των Home Electronics.
(Διεύθυνση: Θ.Σπίνουλας, M.Κατοχιανού). Ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη A.E., επεκτείνοντας την παρουσία του στον τουριστικό κλάδο, ιδρύει μονάδα κρουαζιέρας, CRUISE PLAN, η οποία λειτουργεί ως τμήμα του TRAVEL PLAN. (Διεύθυνση: Θ.Μπίθας).

1996: Εκδίδεται το ειδικό εξαμηνιαίο περιοδικό «CD-ROM» για το χώρο των Multimedia. Το 1997 μετονομάζεται σε «rom», διευρύνεται, καλύπτοντας το Internet και τα Multimedia, και κυκλοφορεί σε διμηνιαία βάση. (Διεύθυνση: Θ.Σπίνουλας, Μ.Κατοχιανού). Ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε. δραστηριοποιείται στην απευθείας εισαγωγή χάρτου από το εξωτερικό με κύριο στόχο την κάλυψη των αναγκών των εντύπων και των πιεστηρίων του. Ταυτόχρονα επενδύει στη δημιουργία μιας πλήρους και υπερσύγχρονης μεταποιητικής μονάδας χάρτου, συνολικού ύψους 300 εκατ. δρχ., με σκοπό αφενός τη μείωση του κόστους και αφετέρου τη διαρκή επάρκεια και ποικιλία στα αποθέματά του. Εκδίδεται ο ετήσιος οδηγός «MARKET HiTECH» για το χώρο των Home Electronics. (Διεύθυνση: Θ.Σπίνουλας).

Το Σεπτέμβριο εκδίδεται η ημερήσια πολιτική εφημερίδα για τη Βόρειο Ελλάδα «AΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» από την ΠΡΟΒΟΛΗ Ε.Π.Ε, τότε 100% θυγατρική του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη A.E.

Το Νοέμβριο ιδρύεται η «ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.», στην οποία ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε. συμμετέχει με ποσοστό 33,3%. Η Εκδοτική Βορείου Ελλάδος δραστηριοποιείται στον εκδοτικό χώρο της Βορείου Ελλάδος με την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» και το μηνιαίο περιοδικό ποικίλης ύλης «CLOSE UP». Επίσης διαθέτει την υπερσύγχρονη και πλήρως καθετοποιημένη εκτυπωτική και παραγωγική μονάδα ΦΙΛΙΠΠΟΣ. Ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη A.E. αγοράζει κτίριο επί της οδού Πειραιώς 52, συνολικής επιφάνειας 5.200m2 , με σκοπό αφενός τη στέγαση της μεταποιητικής μονάδας χάρτου και αφετέρου την κάλυψη των αναγκών του σε αποθήκευση και διακίνηση των εμπορικών προσφορών και άλλων ειδών μέσω των εντύπων του. Η συνολική αξία της αγοράς ανήλθε σε 900 εκατομμύρια δραχμές περίπου.

1997: Το Φεβρουάριο, η «ΠΡΟΒΟΛΗ Ε.Π.Ε.», έως τότε 100% θυγατρική του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη A.E., εξαγοράζεται από την «ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ», με σκοπό τη συγκέντρωση των συγγενών εκδόσεων της Βορείου Ελλάδος σε μια μητρική εταιρεία. Εκδίδεται το μηνιαίο περιοδικό «VITA» για την υγεία, την ομορφιά και την καλή φυσική κατάσταση. Διεύθυνση: Ν.Αμανίτης). Δημιουργείται ειδική υπηρεσία στο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη A.E. για την ολοκλήρωση της μελέτης και τη σταδιακή υλοποίηση της ηλεκτρονικής διαφύλαξης του αρχείου της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ», αλλά και των λοιπών εκδόσεων του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη A.E., που μελλοντικά θα αποτελέσει μια σημαντική δεξαμενή πληροφοριών έρευνας και μελέτης του ελληνικού χώρου τον 20ό αιώνα.

1998:

Ιανουάριος: Ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη A.E. εξαγοράζει πλήρως την εταιρεία «IRIS Α.Ε.», η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο των εκτυπώσεων σε επίπεδα πιεστήρια. Στόχος της εξαγοράς είναι η ολοκλήρωση της καθετοποίησης της εκτυπωτικής παραγωγικής δυναμικότητας.

H ΔΟΛ A.E. αγοράζει πολυώροφο ακίνητο επί της οδού Πανεπιστημίου 18, συνολικής επιφάνειας 4.000m2, με στόχο την κάλυψη των διαρκώς αυξανόμενων αναγκών στέγασης των εντύπων και των λοιπών υπηρεσιών του.

Στο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη Α.Ε. δημιουργείται ειδική υπηρεσία telemarketing με σκοπό την ανάπτυξη των συνδρομών για τα έντυπά του (κατά τα πρότυπα του εξωτερικού), αλλά και την προώθηση των πωλήσεων άλλων ειδών και υπηρεσιών.

«ΚΑΡΙΕΡΕΣ». Ενθετο στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ». Αφορά στην αγορά εργασίας και κυκλοφορεί κάθε Δευτέρα.

Φεβρουάριος: «ΖΩ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ». Η καθημερινή απογευματινή εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» ξεκινά μια νέα εκδοτική προσφορά προς τους αναγνώστες της. Το «ΖΩ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ» είναι η πρώτη ένθετη τοπική ενημερωτική και ψυχαγωγική εφημερίδα που συνοδεύει «ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ» στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

Απρίλιος: Ιδρύεται η εταιρεία «ΦΟΙΝΙΞ Α.Ε.» στην οποία ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε. συμμετέχει κατά 50%, μέσω της κατά 100% θυγατρικής του «IRIS A.E.», ενώ το υπόλοιπο 50% ανήκει στην εταιρεία «CLAMART Ltd.». Η νέα αυτή εταιρεία δραστηριοποιείται στο χώρο των εμπορικών εκτυπώσεων με δύο υπερσύγχρονα ταχυπιεστήρια «MAN ROTOMAN», ένα πέντε και ένα έξι χρωμάτων, κατασκευής 1998 και συνολικής αξίας 4,5 δισ. δραχμών. Η μονάδα ξεκίνησε εν μέρει την παραγωγική της λειτουργία τον Ιούνιο και είναι ήδη σε πλήρη λειτουργία από τον Οκτώβριο του 1998.

Μάιος: Υπογράφεται μεταξύ του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη Α.Ε. και της «NATIONAL GEOGRAPHIC SOCIETY» σύμβαση που αφορά αφενός στην ελληνική έκδοση του μηνιαίου περιοδικού "NATIONAL GEOGRAPHIC", και αφετέρου στην παραγωγή και αποκλειστική διάθεση στην Ελλάδα των βιβλίων των βιντεοταινιών καθώς και άλλων προϊόντων της «National Geographic Society». Το πρώτο τεύχος του ελληνικού «NATIONAL GEOGRAPHIC» κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 1998. (Διεύθυνση: Θ.Σπίνουλας, Ν.Μάργαρης).

«ΖΩ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ». Η προσπάθεια των τοπικών ενημερωτικών και ψυχαγωγικών ενθέτων εφημερίδων επεκτείνεται και στα νότια προάστια. Συνοδεύει την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ».

Ιδρύεται η εταιρεία «ΑΡΓΟΣ Α.Ε.» στην οποία ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε. συμμετέχει κατά 100%. Αυτή έχει ως αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών διοίκησης και διαχείρισης.

Οκτώβριος: Είσοδος των μετοχών του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη στην κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών. Ορόσημο στη μακρά και επιτυχημένη επιχειρηματική πορεία της εταιρείας αποτελεί η είσοδός της στην κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών. Η δημόσια εγγραφή γίνεται 20-23 Οκτωβρίου 1998 και η εμπιστοσύνη και ανταπόκριση του επενδυτικού κοινού είναι πρωτοφανής σε μια αντικειμενικά δύσκολη στιγμή για τα χρηματιστήρια διεθνώς.Η έναρξη της διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας στο Χ.Α.Α. γίνεται στις 6 Νοεμβρίου 1998.

«ΖΩ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ». Η προσπάθεια των τοπικών ενημερωτικών και ψυχαγωγικών ενθέτων εφημερίδων επεκτείνεται και στα βόρεια προάστια. Συνοδεύει την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ».

1999:

ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΚΛΑΔΟΣ

Στη διάρκεια του 1999 και τους πρώτους μήνες του 2000, ο Δ.Ο.Λ. είτε με αυτόνομες εκδοτικές ενέργειες είτε μέσω νέων θυγατρικών εταιρειών σε συνεργασία με άλλους εκδοτικούς οίκους, επέκτεινε σημαντικά την εκδοτική του εμβέλεια.

ΙΔΙΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Ιανουάριος: «ΖΩ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ». Η προσπάθεια των τοπικών ενημερωτικών και ψυχαγωγικών ενθέτων εφημερίδων επεκτείνεται και στα δυτικά προάστια. Συνοδεύει την καθημερινή εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ» .

Μάρτιος: «ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ». Με στόχο να καλύψει την ανερχόμενη αγορά του Σαββατοκύριακου, η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ το Μάρτιο του 1999 άλλαξε μορφή και εμπλούτισε το φύλλο του Σαββάτου περιλαμβάνοντας σε αυτό:

• Ένα οικονομικό ένθετο με τίτλο «Η Οικονομία»
• Ενα περιοδικό ποικίλης ύλης με τίτλο «Πρόσωπα 21ος αιώνας»

«ΖΩ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ». Η προσπάθεια των τοπικών ενημερωτικών και ψυχαγωγικών ενθέτων εφημερίδων επεκτείνεται και στη Θεσσαλονίκη. Συνοδεύει την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ».

«ΤΟ ΒΗΜΑ». Με κύριο στόχο την πρωϊνή αγορά εφημερίδων, ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη εξέδωσε «ΤΟ ΒΗΜΑ» ως ημερήσια εφημερίδα. Η εφημερίδα συνοδεύεται από τα εξής ειδικά ένθετα:

• «Ανάπτυξη Bloomberg», κάθε μέρα, με θέμα την οικονομία, σε συνεργασία με το μεγάλο διεθνή οργανισμό οικονομικής ενημέρωσης Bloomberg,
• «ΒΗΜΑSPORT», κάθε Δευτέρα, στο χώρο της αθλητικής ενημέρωσης,
• «ΒΗΜΑRAM», κάθε Τετάρτη, στο χώρο της πληροφορικής και της τεχνολογίας,

• «ΒΗΜΑSTYLE» κάθε Σάββατο, γυναικείου ενδιαφέροντος.

Σεπτέμβριος: «BIT». Εκδοση του εβδομαδιαίου περιοδικού με αντικείμενο την αναπτυσσόμενη αγορά home computers, των παιχνιδιών, του Internet, των προσωπικών ψηφιακών συσκευών και της κινητής τηλεφωνίας και ενσωμάτωσή του ως ειδικού τμήματος στο RAM από τον Ιούνιο του 2000.

ΙΔΡΥΣΕΙΣ ΝΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΕ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΕΣ ΕΚΔΟΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Ιούλιος: «ΝΕΑ ΑΚΤΙΝΑ Α.Ε.». O Δ.Ο.Λ. και οι Εκδοτικές Επιχειρήσεις Χρ.Τερζόπουλου συνέστησαν τη νέα εκδοτική εταιρεία, η οποία ανέλαβε τη συνέχεια της έκδοσης των παιδικών περιοδικών της Disney (Mickey Mouse κ.λπ.). Στην εταιρεία αυτή ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε. συμμετέχει με ποσοστό 50,5%.

Οκτώβριος: «Α.ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε.». Ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε. απέκτησε συμμετοχή 55% στην εταιρεία, η οποία εκδίδει: το μηνιαίο περιοδικό ΚΛΙΚ, το μηνιαίο περιοδικό ΜΕΝ και το διμηνιαίο περιοδικό ΓΑΙΟΡΑΜΑ.

Νοέμβριος: «ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ». Κυκλοφορεί κάθε Τρίτη ένθετο στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» και είναι μια προσφορά στους αναγνώστες της, που ενδιαφέρονται για αγοραπωλησίες και ενοικιάσεις κατοικιών, επαγγελματικών ακινήτων, επιχειρήσεων και οικοπέδων.

«ΗEARST Δ.Ο.Λ. ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΠΕ». O Δ.Ο.Λ. και ο διεθνής εκδοτικός οίκος Hearst συνέστησαν τη νέα εκδοτική εταιρεία, η οποία ανέλαβε την έκδοση του περιοδικού Cosmopolitan στην Ελλάδα, το πρώτο τεύχος του οποίου κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2000. Η συνεργασία αυτή προβλέπεται ότι θα επεκταθεί στην ελληνική έκδοση και άλλων περιοδικών του διεθνούς οίκου. Στην εταιρεία αυτή ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε. συμμετέχει με ποσοστό 50%.

Δεκέμβριος: «MC HELLAS A.E.Ε.». O Δ.Ο.Λ. σε συνεργασία με την ΜC Αlbum συνέστησε τη νέα εταιρεία η οποία ανέλαβε την έκδοση του γυναικείου περιοδικού Marie Claire, δραστηριότητα την οποία μέχρι τώρα είχε ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε. Το τεύχος Ιανουαρίου 2000 ήταν το πρώτο το οποίο εκδόθηκε από τη νέα εταιρεία. O Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε. συμμετέχει στη νέα εταιρεία με 50%.

2000:

ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΚΛΑΔΟΣ

IΔIEΣ EKΔOΣEIΣ

Μάρτιος: "ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ". Επανέκδοση του περιοδικού έπειτα από έξι χρόνια αναστολής της έκδοσής του, ως ενθέτου στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ".

Απρίλιος: "ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ". Ενσωμάτωση του περιοδικού ως ενθέτου στην εφημερίδα "ΒΗΜΑ" του Σαββάτου.

Αύγουστος: "Fun Club". Ένθετη έκδοση στα "ΝΕΑ" που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-10 ετών.

Οκτώβριος: "ΒΗΜΑgazino". Έκδοση του εβδομαδιαίου περιοδικού ποικίλης ύλης ως ενθέτου στην εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ".

Νοέμβριος: "NG TRAVELER". Ελληνική τριμηνιαία έκδοση του διεθνούς περιοδικού με διεθνή και ελληνικά ταξιδιωτικά θέματα.

ΙΔΡΥΣΕΙΣ ΝΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΕ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΕΣ ΕΚΔΟΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Ιανουάριος:

- ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΕ. Ο ΔΟΛ απέκτησε συμμετοχή 55% στην εταιρεία, η οποία εκδίδει: Τα μηνιαία περιοδικά "ΚΛΙΚ" και "ΜΕΝ". Το διμηνιαίο περιοδικό "ΓΑΙΟΡΑΜΑ".
- ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΑΕ. O Δ.Ο.Λ. σε συνεργασία με την ΙΜΑΚΟ A.E. συνέστησε τη νέα εταιρεία με σκοπό την έκδοση ειδικών εντύπων. Το Μάιο του 2000 εκδόθηκε το πρώτο τεύχος της ελληνικής έκδοσης του βρεττανικού μηνιαίου περιοδικού αυτοκινήτου "CAR". O ΔΟΛ συμμετέχει στη νέα εταιρεία με 50%.

Φεβρουάριος: HEARST-ΔΟΛ ΕΠΕ. Ο ΔΟΛ και ο διθνής εκδοτικός οίκος Hearst International συνίδρυσαν την εκδοτική εταιρεία, η οποία ανέλαβε την ελληνική έκδοση του περιοδικού "COSMOPOLITAN", το πρώτο τεύχος του οποίου κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2000. Η συνεργασία αυτή προβλέπεται να επεκταθεί στην ελληνική έκδοση και άλλων περιοδικών του διεθνούς οίκου. Ο ΔΟΛσυμμετέχει στην εταιρεία με ποσοστό 50%.

2001:

Φεβρουάριος: Η εταιρεία του Ομίλου RAMNET SHOP AE αρχίζει το ηλεκτρονικό εμπόριο με το διαδικτυακό κατάστημα shop21.gr, που εξελίχθηκε σε πολυκατάστημα για είδη ευρείας κατανάλωσης όπως CD, DVD, βιντεοκασέτες, βιβλία, παιγνίδια και λογισμικό.

Μάρτιος: Αρχίζει η λειτουργία της NETONLINE AE που διαθέτει 4 συνδρομητικές υπηρεσίες: πρόσβαση στο Internet, χρηματιστηριακή ενημέρωση πραγματικού χρόνου, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και κατασκευή δικτυακών τόπων

Μάιος: Η θυγατρική εταιρεία EUROSTAR ΑΕ στην οποία έχει εκχωρηθεί όλη η τουριστική δραστηριότητα του Ομίλου με το εμπορικό σήμα "Travel Plan", αποκτά συμμετοχή 75% στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας "ΤΡΙΑΙΝΑ ΤΡΑΒΕΛ - ΣΤ. ΛΑΓΑΣ ΑΤΕΝΕ", η οποία ειδικεύεται στην έκδοση αεροπορικών εισιτηρίων.

2002:


Μάρτιος: Αρχίζει η κυκλοφορία του περιοδικου "BHMADonna" ως ένθετο της εφημερίδας "Το Βήμα της Κυριακής" την τελευταία Κυριακή κάθε μήνα. Το περιοδικό έχει αμέσως πολύ θετική ανταπόκριση από το αναγνωστικό κοινό και περιλαμβάνεται στην πρώτη πεντάδα των γυναικείων περιοδικών με βάση την πρόσληψη τεκμαρτής διαφημιστικής δαπάνης.

Σεπτέμβριος: Η θυγατρική εταιρεία "ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ IRIS AE" ολοκληρώνει το επενδυτικό πρόγραμμά της με τη δημιουργία δύο υπερσύγχρονων καθεοποιημένων βιομηχανικών μονάδων στο Κορωπί Αττικής και και τα Οινόφυτα Βοιωτίας. Στα δύο υπερσύγχρονα εργοστάσια συγκεντρώθηκε το σύνολο της βιομηχανικής παραγωγής της Εταιρείας από πέντε παλαιότερες εργοστασιακές ομάδες που λειτουργούσαν μέχρι το 2001.("Κορωπί, "Τσεφλίκι", "Μαδαρό", "Ιθώμη", "Ακαδημία Πλάτωνος"). Με τη λειτουργία των δύο σύγχρονων μονάδων και τη μεταφορά στις εγκαταστάσεις του Κορωπίου των διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών της εταιρείας εξασφαλίστηκαν σημαντικές οικονομίες κλίμακας, που απέδωσαν σύντομα θετικά αποτελέσματα.

2003:

Απρίλιος: Η ΔΟΛ ΑΕ εξαγοράζει από τους λοιπούς μετόχους το 34,42% της εταιρείας "ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΕ" και αποκτά το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της. Ταυτόχρονα ο πωλητής μέτοχος κ. Α. Τερζόπουλος μεταβίβασε στην εταιρεία τα σήματα των περιοδικών "ΜΕΝ" και "ΓΑΙΟΡΑΜΑ", η οποία γίνεται 100% θυγατρική της.

Μάιος: Η θυγατρική εταιρεία "ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ IRIS AE" ολοκλήρωσε το τετραετές πρόγραμμα παγίων επενδύσεων για την επέκταση των βιομηχανικών εγκαταστάσεων της. Στο πλαίσιο στρατηγικής συνεργασίας με τον όμιλο "ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ ΑΕ", η εταιρεία αποφάσισε την συγχώνευση δι' εξαγοράς της εκτυπωτικής εταιρείας ORAPRESS AE, θυγατρικής του ομίλου "ΠΗΓΑΣΟΣ".

Ιούνιος: Με στόχο την επέκτση στο χώρο του νεανικού εντύπου, η θυγατρική εταιρεία "Ειδικές Εκδόσεις ΑΕ" εξέδωσε το νέο μηνιαίο περιοδικό "FREE", που καλύπτει θέματα νεανικού ενδιαφέροντος και life style και από τα πρώτα τεύχη του έτυχε ιδιαίτερα θετικής αποδοχής σημειώνοντας πολύ μεγάλη επιτυχία τόσο από πλευράς κυκλοφορίας όσο και άντλησης διαφημιστικής δαπάνης. Τα τεύχη του "FREE" κυκλοφορούν με προσφορές video CD ή CD ROM και συνοδεύονται από extra τεύχη με θέματα που ενδιαφέρουν το αναγνωστικό κοινό του.

Σεπτέμβριος: Η εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ"αναλαμβάνει ένα ιδιαίτερα σημαντικό επιστημονικό εκδοτικό εγχείρημα με την έκδοση της "Ιστορίας του Νέου Ελληνισμού" ενός πολύτομου ιστορικού έργου που αποτυπώνει την πολιτική και οικονομική ιστορία του ελληνισμού από το 1770 μέχρι τις ημέρες μας. Η "Ιστορία του Νέου Ελληνσιμού" κυκλοφόρησε σε τεύχη με την καθημερινή έκδοση της εφημερίδας, συγγράφεται από πολυμελές επιτελείο διακεκριμένων ελλήνων ιστορικών με στόχο να προσφέρει στους αναγνώστες του μια νέα ολοκληρωμένη αποτύπωση της ιστορίας των ελλήνων από τα τέλη του 18ουμέχρι την αρχή του 21ου αιώνα.

Στο πλαίσιο του επενδυτικού προγράμματός της, η ΔΟΛ ΑΕ εξαγοράζει κατά 100% την εταιρεία "ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ - ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΑΕ", η οποία είναι ιδιοκτήτρια πολυόροφου κτιρίου επί της οδού Μιχαλακοπούλου 80, συνολικού εμβαδού 14.719 μ2 επί οικοπέδου 1.985 μ2 που κρίθηκε κατάλληλο για τη μετεγκατάστασδη και συγκέντρωση των υπηρεσιών της ΑΕ ΔΟΛ και των εταιρειών του Ομίλου της.