You are here

Εταιρικό Προφίλ

IASO

IASO S.A.

Iaso S.A.
ΔιεύθυνσηΛ. Κηφισιάς 37-39
Ταχ. Κωδ.: 151 23
Μαρούσι
Τηλέφωνο0030 210 6184000
Φαξ0030 210 6184158
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο[email protected]
Ηλεκτρονική Διεύθυνσηwww.groupiaso.gr
ISINGRS379233000
Διοικητικό Συμβούλιο
Πρόεδρος/ChairmanΓεώργιος Σταματίου
Διευθύνων Σύμβουλος/Managing DirectorΕμμανουήλ Δουλγεράκης
Διευθύνων Σύμβουλος/Managing DirectorΠαρασκευάς Πετρόπουλος
Διευθύνων Σύμβουλος/Managing DirectorΑριστείδης Αντσακλής
Διευθύνων Σύμβουλος/Managing DirectorΠαναγιώτης Ψαθάς
Αντιπρόεδρος/Vice ChairmanΧαράλαμπος Μαμελετζής
Αντιπρόεδρος/Vice ChairmanΑντώνιος Βλαχούσης
Μέλος/DirectorΙωάννης Βασιλόπουλος
Μέλος/DirectorΕμμανουήλ Πλεύρης
Μέλος/DirectorΣπυρίδων Σαρρής
Μέλος/DirectorΠαντελής Τρομπούκης
Μέλος/DirectorΓεώργιος Μιχελής
Μέλος/DirectorΕυθύμιος Παπαϊωάννου
Secretary
'ΟνομαΕμμανουήλ Δουλγεράκης
ΔιεύθυνσηΛ. Κηφισιάς 37-39
Ταχ. Κωδ.: 151 23
Μαρούσι
Tel0030 210 6184000
Φαξ0030 210 6184158
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο
Url
Ελεγκτής
'ΟνομαBaker Tilly Hellas S.A.
ΔιεύθυνσηΛεωφ. Μεσογείων 396
153 41 Αγ. Παρασκευή
Τηλέφωνο: 2103623374
Σύμβουλοι Χρηματιστές
'Ονομα
Διεύθυνση
Νομικός
'Ονομα
Διεύθυνση
Ιστορικό

1996

Το Μάιο ξεκινά τη λειτουργία της η Κλινική ΙΑΣΩ σε ένα υπερσύγχρονο κτιριακό συγκρότημα με χώρους υψηλής αισθητικής και λειτουργικότητας, που παρέχουν άνεση, ασφάλεια και εξυπηρέτηση. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι σε διάστημα μόλις επτά μηνών (Ιούνιο - Δεκέμβριο) το ΙΑΣΩ κατέλαβε τη δεύτερη θέση σε πωλήσεις μεταξύ των ιδιωτικών μαιευτικών κλινικών, με ποσοστό 23,4%. Έκτοτε διατηρεί σταθερά την πρώτη θέση, διαδραματίζοντας ηγετικό ρόλο στο χώρο της υγείας.

1996-1999

Τίθενται σε λειτουργία 7 νοσηλευτικές μονάδες 283 κλινών, υπερσύγχρονες αίθουσες τοκετού, 8 χειρουργικές αίθουσες εξοπλισμένες με σύστημα transfer ασθενών, τμήματα ενδοσκοπικής χειρουργικής και λαπαροσκοπήσεων, μονάδα εντατικής θεραπείας ενηλίκων, μονάδα εντατικής νοσηλείας νεογνών, εργαστήρια, καθώς και ένα από τα καλύτερα διαγνωστικά κέντρα στην Ευρώπη.

Παράλληλα, το 1999, το ΙΑΣΩ αποκτά τον έλεγχο του μαιευτηρίου «ΗΡΑ», το οποίο διαθέτει άδεια λειτουργίας Γενικής Κλινικής. Η εξαγορά αυτή επιτρέπει στο ΙΑΣΩ να διευρύνει τις δραστηριότητές του και να προσφέρει επιπλέον υπηρεσίες υγείας στους ασθενείς.

2000

Η ΙΑΣΩ Α.Ε., κατόπιν εγκρίσεως από το Δ.Σ. του Χ.Α. στις 25-05-2000, εισάγεται στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με έναρξη διαπραγμάτευσης των μετοχών της στις 09-06-2000.

Η Εταιρία συμπεριλαμβάνεται στο δείκτη FTSE ASE 40, στον οποίο συμμετέχουν επιλεκτικά εισηγμένες εταιρίες που πληρούν αυστηρά κριτήρια σε σχέση με τα χρηματιστηριακά τους μεγέθη και τη γενικότερη πορεία τους στην αγορά.

2001

Τον Ιούνιο ιδρύονται δύο νέες θυγατρικές εταιρίες για την προώθηση ισάριθμων δραστηριοτήτων:

Η εταιρία με την επωνυμία «ΙΑΣΩ ΝΟΤΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ».

Η συγκεκριμένη Μονάδα, δυναμικότητας περίπου 200 κλινών, θα διαθέτει Μαιευτική, Γυναικολογική, Γενική Κλινική, Διαγνωστικό Κέντρο και πιθανότατα Παιδιατρική Κλινική.

Η εταιρία με την επωνυμία «ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ - ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ».

Στόχος του Κέντρου Αποκατάστασης είναι η αποθεραπεία περιστατικών των κλινικών του Ομίλου ΙΑΣΩ, καθώς και άλλων περιστατικών ιδρυμάτων του εσωτερικού ή του εξωτερικού.

Τον Οκτώβριο ξεκινούν τα έργα για την ανέγερση της Παιδιατρικής - Παιδοχειρουργικής Κλινικής, δυναμικότητας 65 κλινών, καθώς και του νέου υπόγειου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων.

Το Νοέμβριο η μετοχή της Εταιρίας συμπεριλαμβάνεται και στο Γενικό Δείκτη του Χ.Α., επαληθεύοντας την ευρωστία των χρηματοοικονομικών μεγεθών της, καθώς και την εκτίμηση των Θεσμικών Φορέων, Αρχών της αγοράς, αλλά και του ευρύτερου επενδυτικού κοινού.

2002

Η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρίας αποφάσισε τη διανομή πρόσθετου μερίσματος 0,52 Ευρώ ανά μετοχή. Η συνολική απόδοση στους μετόχους ανέρχεται σε περίπου 10%, με αποτέλεσμα το ΙΑΣΩ να συγκαταλέγεται στις εταιρίες με τις υψηλότερες αποδόσεις διεθνώς.

Παράλληλα, η Εταιρία αναβαθμίζει την οργάνωση και λειτουργία της με ενίσχυση του στελεχιακού της δυναμικού και εφαρμογή σύγχρονων συστημάτων Εταιρικής Διακυβέρνησης.

Το Νοέμβριο υπογράφεται μεταξύ της ΙΑΣΩ Α.Ε. και Ιατρών της περιοχής Θεσσαλίας μνημόνιο συνεργασίας με σκοπό την ίδρυση, ανέγερση και λειτουργία Γενικής και Μαιευτικής Κλινικής στην περιοχή της Θεσσαλίας. Συστήνεται η Ανώνυμη Εταιρία με την επωνυμία ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Α.Ε., που θα αποτελέσει το φορέα υλοποίησης του επενδυτικού σχεδίου.

Το Δεκέμβριο ιδρύονται επιπλέον δύο νέες θυγατρικές εταιρίες.

Η εταιρία «ΙΑΣΩ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ Α.Ε.», η οποία θα αποτελέσει το φορέα ίδρυσης και λειτουργίας Παιδιατρικής - Παιδοχειρουργικής Κλινικής, δυναμικότητας 65 κλινών.

Η εταιρία «ΙΑΣΩ SERVICES A.E.», η οποία θα αναπτύξει πρόσθετες δραστηριότητες του Ομίλου πέραν των ιατρικών, που αρχίζουν σταδιακά να υλοποιούνται από το έτος 2003.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2002 είναι μια χρονιά διεθνούς προβολής του Ομίλου. Το επιτυχημένο μοντέλο και η αναπτυξιακή πορεία του ΙΑΣΩ παρουσιάζονται με ειδικά αφιερώματα στο «BBC World», στους «New York Times», στο γερμανικό περιοδικό «Capital» κ.α.

2003

Τον Απρίλιο πραγματοποιούνται τα επίσημα εγκαίνια της κλινικής ΙΑΣΩ General, η οποία και ξεκινά τη λειτουργία της σε πλήρη ανάπτυξη των νοσηλευτικών της τμημάτων και μονάδων.

Στην κλινική εφαρμόζονται πρωτοποριακές ιατρικές μέθοδοι, όπως π.χ. χειρουργική αντιμετώπιση της καρδιακής ανεπάρκειας με τη χρήση μηχανικής καρδιάς.

Επίσης, συστήνεται και λειτουργεί στην κλινική ΙΑΣΩ General η Επιτροπή Ηθικής & Δεοντολογίας, η οποία είναι η πρώτη στη χώρα μας υπό τέτοια σύσταση και με τις συγκεκριμένες αρμοδιότητες.

Στην κλινική ΙΑΣΩ ολοκληρώνονται οι επεκτάσεις και η αναβάθμιση του εξοπλισμού των τμημάτων και των χειρουργικών μονάδων και ολοκληρώνεται το σύστημα κοστολόγησης των υπηρεσιών με τη μεθοδολογία Activity Based Costing.

Παράλληλα, αποκτάται έκταση 50 στρεμμάτων για την ανέγερση του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, δίνεται προέγκριση καταλληλότητας του οικοπέδου και εκπονούνται οι μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων και οι αρχιτεκτονικές μελέτες.

2004

Το ΙΑΣΩ, το μοναδικό ιδιωτικό θεραπευτήριο που επελέγη ως Επίσημος Αδειούχος Υπηρεσιών Υγείας και Φιλοξενίας, στηρίζει ενεργά την εθνική προσπάθεια για την επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής του ΙΑΣΩ συνάπτεται συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας για τη νοσηλεία νεογνών στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας της κλινικής, με ειδικές τιμές που καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ολοκληρώνεται η επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων και του πολυώροφου χώρου στάθμευσης της κλινικής ΙΑΣΩ General. Στο νέο κτιριακό συγκρότημα θα στεγασθούν τα διαγνωστικά εργαστήρια, τα εξωτερικά ιατρεία, καθώς και η μονάδα τεχνητού νεφρού.

Ολοκληρώνεται η κατασκευή του κτιρίου της Παιδιατρικής - Παιδοχειρουργικής Κλινικής ΙΑΣΩ, δυναμικότητας 65 κλινών, η λειτουργία της οποίας θα συμπληρώσει τον κύκλο -τοκετός, μητέρα, παιδί- των παρεχόμενων ιατρικών υπηρεσιών του Ομίλου. Η κλινική, η οποία θα λειτουργήσει τους προσεχείς μήνες, θεωρήθηκε ήδη πρότυπο αρχιτεκτονικού σχεδιασμού και λειτουργικότητας για τα ευρωπαϊκά δεδομένα.

Εκδίδεται η οριστική έγκριση καταλληλότητας του οικοπέδου για την ανέγερση της κλινικής ΙΑΣΩ Θεσσαλίας και εκπονούνται οι λοιπές μελέτες προκειμένου να ληφθούν οι υπόλοιπες άδειες.

Το Δεκέμβριο υπογράφεται σύμβαση με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος για τη δημιουργία ειδικής πιστωτικής κάρτας ΙΑΣΩ με μοναδικά προνόμια για τους κατόχους της.

2005

Το 2005 η εταιρεία "ΙΑΣΩ Services A.E" μετονομάζεται σε "Medstem Services Α.Ε". Στις δραστηριότητές της συγκαταλέγεται η εκμετάλευση των καταστημάτων που λειτουργούν στις κλινικές τυ ομίλου καθώς και η λειτουργία της τράπεζας ομφαλοπλακουντιακού αίματος με την εμπορική επωνυμία "Cryobanks Internatonal Services Athens". Η Cryobanks αποτελεί την επιστημονικά και τεχνολογικά αρτιότερα εξοπλισμένη μονάδα συλλογής επεξεργασίας, φύλαξης και κρυοσυντήρησης βλαστοκυττάρων στην Ελλάδα που φυλάσσει όλα τα μοσχεύματα στα εργαστήριά της. Λειτουργεί σύμφωνα με τις οδηγίες και τον έλεγχο μίας από τις μεγαλύτερες τράπεζες των Η.Π.Α., η οποία είναι πιστοποιημένη από το AABB (American Association of Blood Banks) και τα FDA (Food and Drugs Administration). Επιπλέον η Medstem Services σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα, κυκλοφορεί μια νέα πιστωτική κάρτα visa, την My Club Card, με πολλά προνόμια για τους κατόχους της, τόσο στις επιχειρήσεις του Ομίλου ΙΑΣΩ, όσο και στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις.

Το Δεκέμβριο του ίδιου έτους πραγματοποιείται έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και ξεκινούν οι εργασίες για την ανέγερση της κλινικής.

2006

Τα κεντρικά εργαστήρια (Αιμοδοσία, Αιματολογικό, Βιοχημικό, Μικροβιολογικό, Ορμονολογικό, Ανοσολογικό) του ΙΑΣΩ πιστοποιούνται σύμφωνα με το διεθνές Πρότυπο Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας ISO 9001. Τα κεντρικά Εργαστήρια του IAΣΩ έλαβαν το πιστοποιητικό διασφάλισης ποιότητας από τον διεθνώς αναγνωρισμένο οργανισμό πιστοποίησης TUV HELLAS, κατόπιν επιθεώρησης, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2006, όπου και επιβεβαιώθηκε το υψηλό επίπεδο των παρεχομένων υπηρεσιών.

Η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΙΑΣΩ Θεσσαλίας Α.Ε. της 25ης Νοεμβρίου 2006 αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Eταιρείας κατά 3.274.800 Eυρώ με καταβολή μετρητών και την έκδοση 327.480 νέων κοινών δεσμευμένων ονομαστικών μετο-χών, ονομαστικής αξίας 10 Eυρώ εκάστης και τιμή διάθεσης 15 Eυρώ. H διαφορά της τιμής διάθεσης με την ονομαστική αξία της μετοχής θα αυξήσει τα αποθεματικά κεφάλαια “υπέρ το άρτιο” με το ποσό των Eυρώ 1.637.400. Μετά την αύξηση το μετοχικό κεφάλαιο θα ανέλθει στα 9.824.400 Eυρώ και τα αποθεματικά υπέρ το άρτιο στα 2.619.840 Eυρώ.

2007

Σε σημαντικές επενδύσεις ύψους 6 εκατ. ευρώ προέβη ο Όμιλος ΙΑΣΩ για τον εξοπλισμό των κλινικών ΙΑΣΩ και ΙΑΣΩ General με ό,τι νεότερο έχει να παρουσιάσει η ιατρική τεχνολογία σε θέματα έγκαιρης διάγνωσης και επέμβασης.

Η τράπεζα βλαστοκυττάρων Cryobanks International Services Athens, που ανήκει στη θυγατρική του ΙΑΣΩ Eταιρία Medstem Services SA, έλαβε διαπίστευση από την AABB (American Association of Blood Banks), και αποτελεί τη μοναδική τράπεζα φύλαξης βλαστοκυττάρων στην Ευρώπη με τη διαπίστευση αυτή. Στο πλαίσιο του ελέγχου για τη διαπίστευση, πραγματοποιήθηκε επιθεώρηση από τους ελεγκτές του AABB στα εργαστήρια της τράπεζας – εντός του μαιευτηρίου ΙΑΣΩ και πιστοποιήθηκαν οι επιδόσεις της σε ιατρικό, τεχνικό και διοικητικό επίπεδο, οι οποίες ανταποκρίνονται και σε πολλές περιπτώσεις υπερβαίνουν τις προδιαγραφές που ορίζονται από την ΑΑΒΒ.

Το τμήμα Κυτταρομετρίας Ροής (Flow Cytometry), το οποίο ανήκει επίσης στη Medstem Services SA και δραστηριοποιείται στον έλεγχο των βιολογικών δειγμάτων βλαστοκυττάρων, έλαβε τον Αύγουστο του 2007 πιστοποίηση, σύμφωνα με το Διεθνές Πρότυπο Διαχείρισης Ποιότητας ISO 9001:2000 (TUV HELLAS) και διαπίστευση από τον διεθνή Οργανισμό UK NEQAS (United Kingdom National Extrenal Quality Assessment Schemes for Leucocyte Immunophenotyping), η οποία κατατάσσει το Τμήμα Κυτταρομετρίας Ροής ανάμεσα στα πέντε καλύτερα πιστοποιημένα εργαστήρια ανά τον κόσμο, με υψηλό επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών.

Η ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Α.Ε. αγόρασε τον Οκτώβριο στη Νίκαια της Λάρισας οικόπεδο 10,723 τ.μ., παραπλεύρως της ιδιόκτητης έκτασης 50 στρεμμάτων, εντός της οποίας ανεγείρεται η νέα γενική και μαιευτική κλινική του Ομίλου. Εντός του Μαρτίου ολοκληρώθηκε, με επιτυχία και εντυπωσιακή συμμετοχή των ιατρών της Θεσσαλίας, η 4η Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου η οποία είχε αποφασισθεί με την από 25/11/2006 απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας, και προέβλεπε την αύξηση του Μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά Ευρώ 3.274.800,00 με μετρητά, με την έκδοση 327.480 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών ονομαστικής αξίας Ευρώ 10,00 η κάθε μια και τιμή διάθεσης Ευρώ 15,00 ανά μετοχή, από την οποία προέκυψε αποθεματικό από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιον Ευρώ 1.637.400. Μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων της εταιρίας στις 31/12/2007 διαμορφώθηκε σε Ευρώ 12,57 εκατ. έναντι Ευρώ 7,86 εκατ. στις 31/12/2006, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 60%.

2008

Επενδύθηκαν κεφάλαια συνολικής αξίας 4 εκατ. ευρώ σε νέο εξοπλισμό και βελτιώση των κτιριακών εγκαταστάσεων σε ήδη λειτουργούσες μονάδες, ώστε να συνεχίσουν να παρέχουν καινοτόμες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες. Επίσης επενδύθηκαν κεφάλαια συνολικής αξίας 29,8 εκατ. ευρώ σε νέες μονάδες (Ιασώ Παίδων, Ιασώ Θεσσαλίας).

Έναρξη Ιασώ Παίδων. Τα επίσημα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν το Νοέμβριο του ιδίου έτους.


History

1996

IASO Clinic starts operating in May, in an ultramodern building complex with very elegant and practical facilities, providing comfort, a sense of security and convenience to both its customers as well as its employees. It is worth pointing out that within only seven months (from June to December), IASO ranked se-cond in terms of sales among private maternity clinics with a market share of 23,4%. Since then, it persistently ranks first, playing a lea-ding role in the healthcare industry.

1996-1999

Seven new hospital units with a total of 283 beds, start operating, along with state-of-the-art delivery rooms, eight operating theaters, endoscopic and laparoscopic surgery units, adult intensive care unit, neonatal intensive care unit, laboratories, and one of the best diagnostic centers in Europe. In 1999, IASO SA also acquires control of the HERA maternity clinic, which has a General Clinic license of operation. This acquisition allows IASO to broaden the range of its activities and offer additional healthcare services.

2000

Pursuant to the approval of the ASE BoD on 25/05/2000, IASO SA is listed on the Main Market of the Athens Stock Exchange; the initial trading day was 09/06/2000. The Company is also included in the FTSE ASE Mid 40 index, among selected listed companies fulfilling strict criteria in terms of the stock market figures and their general market performance.

2001

In June, two new subsidiaries are established aiming at being active in two different areas: The company under the name "IASO SOUTH SUBURBS GENERAL CLINIC - PRIVATE MATERNITY CLINIC SOCIETE ANONYME." This facility will include a Maternity, a Gynecolo-gical, a General Clinic and a Diagnostic Center. The company under the name "RECOVERY AND REHABILITATION CENTER SOCIETE ANONYME."

The purpose of the Rehabilitation Center is to provide treatment until complete recovery to the patients of the IASO Group Clinics, as well as to other patients from domestic or international medical institutions. The construction of the Pediatrics - Pediatric Surgery Clinic, of a 65-bed capacity, as well as the construction of the new underground parking space, starts in October.

On November, the Company share is included in the ASE General Index, confirming the robustness of the Company’s financial results and its acceptance by the Institutional Authorities, the Market Authorities, as well as investors in general.

2002

The Company proceeds to upgrade its organization and operation by adding new people to its staff and by implementing modern systems of Corporate Governance. The total dividend for shareholders reached approximately 10% and, as a result, IASO is considered to be one of the companies with the highest dividend yields internationally.

In November, a memorandum of cooperation is signed between IASO SA and physicians in the Thessaly region, for establishing, building and operating a General and Maternity Clinic in Thessaly. A Societe Anonyme is established under the name IASO THESSALIAS SA, which will be the organization that will implement the investment plan. In December, two new subsidiaries are established. IASO PEDIATRICS SA, which will be the company responsible for establishing and operating a Pediatrics - Pediatric Surgery Clinic of 65-bed capacity.

IASO SERVICES SA that will pursue the deve-lopment of additional Group activities beyond healthcare services; the implementation of these activities will start in 2003. It must be pointed out that 2002 was a year of International recognition for the Group. IASO’s successful model and growth were presented in special features on BBC World, the New York Times, the German magazine Capital, etc.

2003

In April, the official opening of IASO General Hospital takes place. The clinic starts operating with a full range of hospital departments and units. The clinic implements pioneering medical methods, such as surgical management of heart failure through the use of a mechanical heart. Also, the IASO General Ethics Review Board is the first in our country with so high ranking members from various scientific areas and with particular responsibilities.

The expansion of IASO clinic is also nearly over and the same applies for the departments and the surgical unit equipment upgrade; also the installation of the cost servi-ces control system through the Activity Based Costing methodology is almost complete. At the same time, a land of 12 acres is being acquired for the construction of IASO Thessaly, a preliminary approval regarding the suitability of the piece land is granted and the environmental and architectural studies are conducted.

2004

IASO was the only private hospital chosen to be an Official Licensee for the Provision of Health Services and Accommodation during the Games, We actively supported the national effort for the success of the 2004 Olympic Games.

In the framework of our socially aware policy, we cooperated with the Ministry of Health and Welfare in order to hospitalize neonates at the IASO Clinic Intensive Care Unit at special prices, while the cost of hospitalization was covered by insurance funds. The expansion of the IASO General facilities and of the high parking building is almost completed. The new building complex will accommodate diagnostic laboratories, outpatient clinic, and the artificial kidney unit. We completed the construction of the Pediatrics - Pediatric Surgery Clinic, of 65-bed capacity, that will add to the cycle - delivery, mother, child of the services provided by the Group. The clinic, which will operate during the next few months, is considered to be a model hospital for its architectural design and functiona-lity on a European scale.

The definite suitability approval for the 12-acre piece of land where the IASO Thessalias clinic will be built is issued, and the necessary studies are being performed in order to acquire the rest of the required authorizations. In December, we signed an agreement with the National Bank of Greece launching a special IASO credit card.

2005

In 2005 "IASO Services S.A." changed its corporate name to "Medstem Services S.A." Its activity includes the operating of the shops in the clinics of the Group, as well as the operation of a cord blood stem cell bank, under the name "Cryobanks International Services Athens". Cryobanks is both scientifically and technologically the best equipped unit in Greece, in the collection, processing and storage of umbilical cord blood stem cells with all transplants stored in its laboratories. Its operation follows the guidelines and is under the control of one of the biggest US banks, Cryobanks International, which is licensed by the American Association of Blood Banks (AABB) and the Food and Drugs Association (FDA). Furthermore, Medstem Services in collaboration with the National Bank of Greece has issued "My Club Card", a new visa credit card, with many benefits for its holders.

During the shareholders extraordinary general meeting of IASO Thessalias, which was conducted in December 2005, the increase of share capital was approved and the works for the construction of the new clinic began.

2006

The central IASO labs (Blood donation, Hema-tology, Biochemistry, Microbiology, Hormo-nology, Immunology) are accredited based on the International Quality Management Standard ISO 9001. The central Labs are accredited by the international certification organization TUV HELLAS following an inspection performed in April 2006, when the high level of services provided was confirmed.

The Extraordinary Shareholders’ Meeting of IASO Thessalias SA that took place in November 25th 2006 decided to increase the company's share capital by Euro 3.274.800,00 with cash infusion and by issuing 327.480 shares (registered common shares), with a nominal value of 10,00 Euro each and an issue value of 15,00 Euro. The difference between the issue price and the nominal value of the share will increase the Share Premium Reserves by 1.637.400,00 Euro.

After the increase, the share capital will rise to 9.824.400 Euro and the Share Premium Reserves to 2.619.840 Euro.

2007

IASO Group realized significant investments amounting to Euro 6 million for acquiring state-of-the-art equipment for IASO Maternity Hospital and IASO General hospital in order to ensure timely diagnosis and intervention. Cryobanks International Services Athens stem cells bank, owned by the IASO subsidiary company Medstem Services SA, was accredited by AABB (American Association of Blood Banks), and is the only stem cell storage bank in Europe with this accreditation. As part of the evaluation for accreditation, an inspection was conducted by AABB inspectors (at the bank labs – inside the IASO maternity hospital) and its medical, technical and administrative standards were accredited, often exceeding the very standards determined by AABB.

The Flow Cytometry Department, also a part of Medstem Services SA responsible for the control of stem cell samples, was certified in August 2007, receiving ISO 9001:2000 (TUV HELLAS) and was also accredited by the International Organization UK NEQAS (United Kingdom National Extrenal Quality Assessment Schemes for Leucocyte Immunophenotyping), classifying the Flow Cytometry Department among the top five accredited labs all over the world, with a high level of services provided.

In October, IASO THESSALIAS SA bought, a 10,723 m2 plot of land in Nikea, Larissa, next to the 50 m2 already owned by IASO, where a general and maternity clinic is being built.

In March, the 4th Share Capital Increase was successfully completed, with an impressive participation of doctors from Thessalia. The decision of the Extraordinary General Meeting of Shareholders on 25/11/2006 led to an increase of the company's share capital by Euro 3.274.800,00 in cash, with the issuance of 327.480 new common nominal shares with a nominal value of Euro 10,00 each and an issue price of Euro 15,00 per share, resulting in Share Premium Reserves Euro 1.637.400. After the share capital increase, the company’s equity on 31/12/2007 ammounted to Euro 12,57 million vs. Euro 7,86 million on 31/12/2006, representing a growth bym 60%.

On 08/03/2007 the INTRAKAT SA contract was signed in order to proceed to the second stage of construction, including structural and electrical – engineering operations. According to the contract, the building company will complete the constraction of the clinic in January 2009.

The IASO Southern Suburbs Management, considering the intense activity and business potential in the southern suburbs of Attica, decided on the following, by its decision of its Shareholders Extraordinary General Meeting on 05/02/2007: (a) to reduce the nominal value of each share from Euro 10,00 to Euro 5,00 (split) by issuing at the same time 6.000 nominal shares (b) to increase the share capital of the company, by paying Euro 10.000.000 in cash, issuing 2.000.000 new nominal common shares with voting rights, with nominal value and at an offering price of Euro 5,00 per share.

The purpose of the share capital increase is to fund the Maternity and General Hospital in the southern suburbs and the company management is already in the process of searching for a building site.