You are here

Εταιρικό Προφίλ

VIVART

VIVARTIA S.A.

Vivartia S.A.
Διεύθυνση12ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών - Λαμίας
Ταχ Κωδ:14452
Μεταμόρφωση
Τηλέφωνο0030 210 3494405
Φαξ0030 210 3494416
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο[email protected]
Ηλεκτρονική Διεύθυνση[email protected]
ISINGRS102003001
Διοικητικό Συμβούλιο
Πρόεδρος/ChairmanΑνδρέας Βγενόπουλος Ε.
Διευθύνων Σύμβουλος/Managing DirectorΓιάννης Αρτινός
Αντιπρόεδρος/Vice ChairmanΔιονύσιος Μαλαματίνας
Μέλος/DirectorΑρετή Σουβατζόγλου Γ.
Μέλος/DirectorΣπυρίδων Θεοδωρόπουλος
Μέλος/DirectorΦώτιος Καρατζένης
Μέλος/DirectorΜάρκος Φόρος
Μέλος/DirectorΓεώργιος Ευστρατιάδης
Μέλος/DirectorΑλέξανδρος Εδιπίδης
Secretary
'ΟνομαΣοφία Λυρά
Διεύθυνση12ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών - Λαμίας
Ταχ Κωδ:14452
Μεταμόρφωση
Tel0030 210 3494405
Φαξ0030 210 3494416
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο
Url
Ελεγκτής
'ΟνομαGrant Thornton (Ελλάδος)
ΔιεύθυνσηΒασιλέως Κωνσταντίνου 44
116 35 Αθήνα
Σύμβουλοι Χρηματιστές
'Ονομα
Διεύθυνση
Νομικός
'Ονομα
Διεύθυνση
Ιστορικό

1952

Το 1952 ο Αριστείδης Δασκαλόπουλος ιδρύει στην Αθήνα την ΔΕΛΤΑ, μια οικογενειακή επιχείρηση με 20 υπαλλήλους και 10 αυτοκίνητα που μοιράζουν γάλα και γιαούρτι. Από τότε μέχρι σήμερα, μέσα από μια συνεχή και ασταμάτητη πορεία εξέλιξης, τα προϊόντα ΔΕΛΤΑ έχουν κυριαρχήσει στην αγορά γαλακτοκομικών προϊόντων.


1960-1969

Το 1965 η ΔΕΛΤΑ μεταφέρεται στην περιοχή των σημερινών εγκαταστάσεων του Ταύρου και εκεί εγκαθίσταται η μονάδα παστερίωσης του γάλακτος σε πλαστικά μπουκάλια που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις της εποχής ενώ τέσσερα χρονια αργότερα, το 1969 η πρώτη γραμμή κατεψυγμένων φρούτων και λαχανικών γεννιέται στην Ελλάδα με το όνομα ΕΒΙΕ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ Α.Ε (Μπάρμπα-Στάθης)

1970-1979

Το 1973 ιδρύεται η Chipita International, η μετέπειτα μητρική εταιρία του Ομίλου Εταιριών Chipita καθώς το 1975 ανοίγουν τα δύο πρώτα εστιατόρια Goody’s στη Θεσσαλονίκη (οδός Κούσκουρα & οδός Τσιμισκή).

1980-1989

Το 1981 η Goody’s ανοίγει το πρώτο εστιατόριο της Αθήνας, στην οδό Σόλωνος και μετά από τρια χρόνια (1984) λαμβάνει τη μορφή Ανώνυμης Εταιρείας.

Το 1985 η ΔΕΛΤΑ ξεκινά την παραγωγή του Milko, του πρώτου φρέσκου γάλακτος με κακάο σε χάρτινη συσκευασία ενώ ένα χρόνο μετά (1986) η Chipita αλλάζει διοίκηση, περνώντας στο management του κ. Σπύρου Θεοδωρόπουλου. Το 1987 η ΔΕΛΤΑ πρωτοπορεί χρησιμοποιώντας τη χάρτινη συσκευασία για το Φρέσκο Γάλα, και εφαρμόζει πρώτη στην Ελλάδα την ομογενοποίηση και δυο χρονια αργότερα (1989) η ΔΕΛΤΑ εισέρχεται δυναμικά και στην αγορά των χυμών μικρής διάρκειας.

1990-1999

Το 1990 γίνεται απόσχιση του κλάδου κατεψυγμένων τροφίμων καθώς πραγματοποιείται η σύσταση της εταιρίας Μπάρμπα Στάθης Α.Ε. και ένα χρόνο μετά (1991) η Chipita ξεκινάει την παραγωγή του πρώτου επωνύμου τυποποιημένου croissant ενώ η εταιρία Μπάρμπα Στάθης Α.Ε. εισάγεται στο Χ.Α.Α. την ίδια χρονιά δημιουργείται ο Όμιλος Goody’s και σχηματίζεται σταδιακά με τη συμμετοχή βασικών μετόχων της εταιρείας σε άλλες συμπληρωματικές επιχειρήσεις. Χρονιά ορόσημο, με την έλευση του πολυεθνικού ανταγωνισμού, για την περαιτέρω πορεία της Goody’s.

Το 1994 η ΔΕΛΤΑ Α.Ε. αγοράζει την πλειοψηφία των μετοχών της Μπάρμπα Στάθης Α.Ε. και εγκαινιάζει το νέο, πλήρως αυτοματοποιημένο εργοστάσιο γιαούρτης στον Αγ. Στέφανο ενω η Goody’s εισέρχεται στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών και παράλληλα λειτουργεί το πρώτο κατάστημα της αλυσίδας Flocafe, το δεύτερο σήμα της Goody’s, η οποία χαρακτηρίζεται από τη μεγάλη ποικιλία καφέ, με 27 διαφορετικά είδη ένα χρόνο αργότερα (1995) πραγματοποιείται η συγχώνευση της Μπάρμπα Α.Ε. με τη FROZA A.E. (θυγατρική της ΔΕΛΤΑ Α.Ε.) με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη ενώ, την ίδια χρονιά η Chipita ξεκινάει τη διεθνή της εξάπλωση, ιδρύοντας τα 2 πρώτα εργοστάσια στη Βουλγαρία και στην Πορτογαλία.

Τo 1997 πραγματοποιείται η επέκταση εκτός συνόρων Ελλάδας, με τη λειτουργία των πρώτων εστιατορίων Goody’s στην Κύπρο και στη Βουλγαρία και ένα χρόνο μετά (1998) η Chipita εξαγοράζει παραγωγικές μονάδες croissants και ιδρύει εταιρίες στη Ρουμανία και την Πολωνία. Στα τέλη της δεκαετίας του 90 η Γενική Τροφίμων – Μπάρμπα Στάθης Α.Ε. εξαγοράζει την πλειοψηφία των μετοχών της ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ.

2000-2005

Το 2000 η ΔΕΛΤΑ μετατρέπεται σε εταιρία χαρτοφυλακίου, τη ΔΕΛΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. ενώ το τμήμα τροφίμων και το τμήμα παγωτού ανεξαρτητοποιούνται ως αυτόνομες εταιρίες με τις επωνυμίες ΔΕΛΤΑ ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ Α.Ε. και ΔΕΛΤΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΑΓΩΤΟΥ Α.Ε. αντίστοιχα. Την ίδια χρονιά η ΔΕΛΤΑ χάνει τον Ιδρυτή και Πρόεδρο της Αριστείδη Δασκαλόπουλο και την θέση του αναλαμβάνει ο υιός του Δημήτρης Δασκαλόπουλος ένα χρόνο αργότερα, το 2001 η Chipita ξεκινάει εμπορική αλλά και παραγωγική δραστηριότητα στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας και στο Μεξικό σε συνεργασία με τον όμιλο PepsiCo ενώ η ΔΕΛΤΑ Συμμετοχών εξαγοράζει τη Goody’s και την εντάσσει στον Όμιλο ΔΕΛΤΑ. Την ίδια χρονιά δημιουργείται, σε συνεργασία με την HELLENIC CATERING του ομίλου GOODY'S, η εταιρία GREEN FOOD A.E. με σκοπό την παραγωγή νωπών λαχανικών.

Το 2002 σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Σωματείων/Ιδρυμάτων «Μαζί για το παιδί» θεσμοθετείται η κοινωνική δραστηριότητα της Goody’s με το πρόγραμμα «ARGOODAKI» εκφράζοντας έμπρακτα την αγάπη και την υποστήριξή της στο «παιδί σε ανάγκη» ενώ το 2004 η Chipita, εξαγοράζει την εταιρία Royal Cake στη Βουλγαρία, μπαίνοντας έτσι και στην αγορά των cakes, όχι μόνο στην τοπική αγορά αλλά και στην Ελλάδα και στις περισσότερες από τις χώρες που δραστηριοποιείται και αλλάζει το δίκτυο διανομής στην Ελλάδα, δημιουργώντας μια οργάνωση που επισκέπτεται και εξυπηρετεί απευθείας, σε εβδομαδιαία βάση πάνω από 35.000 σημεία πώλησης. Την ιδια χρονιά ως αποτέλεσμα της ευρωπαϊκής της αναγνώρισης η Goody’s κερδίζει το βραβείο «Hamburger Foodservice Preis». Τη σημαντικότερη διάκριση της Ευρώπης στο χώρο των αλυσίδων εστιατορίων. Βραβεύεται για τη ξεχωριστή πορεία και λειτουργία της από την ίδρυσή της, για την πρωτοπορία των προϊόντων και των συστημάτων εστίασης και την ηγετική της θέση στην ελληνική αγορά.

Το 2005 η Goody’s βραβεύεται ως η μεγαλύτερη Ελληνική μάρκα στα βραβεία «superbrands», αποτελώντας ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα σήματα στην Ελλάδα και μια από τις πρώτες ελληνικές εταιρείες με παρουσία στο εξωτερικό. Την ιδια χρονιά η Chipita συμφωνεί νέα συνεργασία για παραγωγική δραστηριότητα στη Νιγηρία.

2007

- Ιούλιος 2007 Η MARFIN INVESTMENT GROUP Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ αποκτά το 30% της VIVARTIA Α.Β.Ε.Ε.