You are here

Εταιρικό Προφίλ

ACD

K. ATHIENITIS CONTRACTORS (CR)

K.Athienitis Contractors Devel. Pub. Ltd
Διεύθυνση48 Themistokli Derbi
Athienitis Centennial Building
8th floor, Office: 801
1066 Nicosia
Τηλέφωνο22 447 855
Φαξ22 764 329
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο[email protected]
Ηλεκτρονική Διεύθυνσηwww.athienitis.net
ISINCY0008331213
Διοικητικό Συμβούλιο
Διευθύνων Σύμβουλος/Managing DirectorΠαναγιώτης Αθηαινίτης ( 28.510 %)
Επίτιμος Πρόεδρος/Honorary PresidentΚυριάκος Π. Αθηαινίτης ( 9.600 %)
Μέλος/DirectorMιχάλης Κ. Αθηαινίτης ( 28.510 %)
Μέλος/DirectorΠολα Κυπριανίδη
Μέλος/DirectorΔημήτρης Χατζηαργυρού
Secretary
'ΟνομαGeorge Georgiou
Διεύθυνση12-14, Kennedy Avenue
Kennedy Business Center
5th floor, Office 502
1087 Nicosia
Tel22 767 507
Φαξ22 764 329
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο
Url
Ελεγκτής
'ΟνομαDeloitte Ltd
Διεύθυνση24 Spyrou Kyprianou Avenue
Nicosia, CY1075
Cyprus

Fax: + 357 22 360 300
Phone: + 357 22 360 400
Email: [email protected]
Σύμβουλοι Χρηματιστές
'ΟνομαSeveris & Athienitis Securities Ltd
ΔιεύθυνσηΛεωφ. Δημοσθένη Σεβέρη 21
Άννα Κωρτ
5ος όροφος
Τ.Θ. 21893
1514 Λευκωσία

Τηλ: 02 - 552100
Φαξ: 02 - 664490
Νομικός
'ΟνομαΣτέλιος Αμερικάνος & Σία
ΔιεύθυνσηΘεμιστοκλή Δέρβη 48
1066 Λευκωσία
Κύπρος

Τηλ: (+357) 22 465500
Φαξ: (+357) 22 338500

Email: [email protected]
URL : www.americanoslaw.com
Ιστορικό

Η εταιρεία Κυριάκος Αθηαινίτης & Υιοί Λτδ ιδρύθηκε το 1984, από τον Κυριάκο Π. Αθηαινίτη, με σκοπό την ανάληψη οικοδομικών έργων, από τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα.

Ο ιδρυτής της Εταιρείας Κυριάκος Αθηαινίτης, υιός εργολάβου ο ίδιος, είναι εργολήπτης από το 1953. Παρακολούθησε μαθήματα αρχιτεκτονικού σχεδίου και θήτευσε κοντά στους καλύτερους εργολάβους – μαστόρους της Λεμεσού. Το 1953,οπότε και ξεκίνησε, ανέλαβε την ανέγερση μέρους της εκκλησίας της Αθηαίνου μαζί με τον πατέρα του, ως επίσης και την ανέγερση διαφόρων κατοικίων . Το 1967 ανέλαβε εργολαβικά μετά από προσφορές και μεγάλων οίκων, τις αποθήκες σιτηρών της Αθηαίνου. Μέσα από τα χρόνια πέρασαν από τα χέρια του, έργα του Δημοσίου και του Ιδιωτικού τομέα αξίας εκατομμυρίων λιρών, όπως πολλά σχολεία, μεταξύ των οποίων και το περιφερειακό Γυμνάσιο Ιδαλίου, και πολλά άλλα ιδιωτικά έργα.

Το 1982, με αρκετή πλέον εμπειρία στον τομέα των οικοδομών και με αρωγούς στην προσπάθεια του για ανάπτυξη τα παιδιά του, προχωρά στην ανέγερση της πρώτης πολυκατοικίας από διαμερίσματα για πώληση. Τα αποτελέσματα ήταν πολύ ικανοποιητικά, αφού με την αποπεράτωση όλα είχαν πωληθεί, και έτσι η οικογενειακή επιχείρηση μπήκε στον τομέα της ανάπτυξης.

Το 1984, με την συμμετοχή των υιών του πλέον ως επαγγελματίες, ο ένας ως Εργοδηγός και ο άλλος ως Πολιτικός Μηχανικός, ίδρυσαν την εταιρεία Κυριάκος Αθηαινίτης & Υιοί Λτδ. Η Εταιρεία εγγράφηκε ως Εργολήπτης Οικοδομικών και Τεχνικών Έργων Β΄ κατηγορίας, το 1984.

Έχοντας πλέον τη τεχνική υποδομή, παράλληλα με την ανάληψη οικοδομικών έργων, η εταιρεία αποφάσισε όπως προχωρήσει και στον τομέα ανάπτυξης γής. Οι πρώτες πολυκατοικίες άρχισαν να ανεγείρονται η μια μετά την άλλη. Η εταιρεία από το 1984 μέχρι το 1994, είχε κτίσει διάφορες πολυκατοικίες και αρκετά άλλα κτίρια με οικοδομικά συμβόλαια. Η Εταιρεία με την υποδομή και την πολύχρονη εμπειρία πλέον των διευθυντών της, καθιερώθηκε στη αγορά των διαμερισμάτων και του εργοληπτικού τομέα.

Το 1994 η εταιρεία αποφάσισε να επεκταθεί και να αυξήσει τον όγκο εργασιών της και έτσι προχώρησε στην εργοδότηση επιστημονικού προσωπικού και εγγράφηκε σαν εργολήπτης Α’ τάξεως. Επένδυσε πάνω σε μηχανήματα και εργαλεία του κλάδου της, όπως οικοδομικούς γερανούς κτλ. Επάνδρωσε το γραφείο με επαγγελματίες και επένδυσε σε συστήματα πληροφορικής του κλάδου.

Δημιούργησε Τμήμα Πωλήσεων, Τμήμα Μελετών/Προσφορών, και Τεχνικό Τμήμα. Προχώρησε στην αγορά ακίνητου στην Λεωφόρο Κέννεντυ Νο. 8 ( πρώην γκαράζ FIAT). Η απόφαση για ανέγερση κτιριακού συγκροτήματος γραφείων με πολυτελή κατασκευή και υλικά, αποδείχθηκε πέρα για πέρα σωστή. Τα διάφορα τμήματα της εταιρείας δούλεψαν με απόλυτη συνοχή και επαγγελματισμό, και κατάφεραν να παραδώσουν το Μέγαρο Αθηαινίτη στους πελάτες εγκαίρως και με μοναδική ποιότητα.

Μετά από το κτίριο της Λεωφ. Κέννεντυ 8, το Συγκρότημα προχώρησε στην αγορά άλλου ακινήτου πάλι στην Λεωφόρο Κέννεντυ και ξεκίνησε την ανέγερση του ‘Kennedy Business Center’. Το έργο αυτό έγινε από την εταιρεία Athienitis & Kaliaco Ltd η οποία στη συνέχεια μετονομάστηκε σε K. Athienitis Developers Ltd. Το όλο έργο ανέλαβε εργολαβικά η K. Athienitis Contractors & Developers Ltd. Το έργο αυτό παραδόθηκε μέσα στο 1999, με εξαιρετική επιτυχία και σε πωλήσεις και σε ποιοτική εργασία.

Την 1 Ιανουαρίου 1999 η Εταιρεία αγόρασε το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Menatec Limited, έναντι £2.645 σε μετρητά η οποία δραστηριοποιήται στον τομέα των ηλεκτρομηχανολογικών υπηρεσιών, ένας τομέας που συμπληρώνει τις υπηρεσίες που προσφέρει το Συγκρότημα.

Στις 30 Νοεμβρίου 1999 το Συγκρότημα απόκτησε το 100% του μετοχικού κεφαλαίου των εταιρείων M. Konisis Trading Ltd και Tsinouro Trading Ltd οι οποίες είναι ιδιοκτήτριες γης στην βιομηχανική περιοχή του Πέρα Χωρίου Νήσου, για το ποσό των ΛΚ 90.000 και ΛΚ 27.000 αντίστοιχα.

Επίσης, κατά την πενταετία 1995-1999 η εταιρεία ανέγειρε και άλλες πεντε πολυκατοικίες, οι οποίες έχουν ήδη παραδοθεί ως επίσης και τρία άλλα οικοδομικά έργα με συμβόλαιο τα οποία έχουν ολοκληρωθεί το 1999.

Το 1996 ανέλαβε εργολαβικώς με συμβόλαιο την ανέγερση του Κτιριακού Συγκροτήματος του “Chris Cash & Carry Columbia” και του “Academia’s Center”, στην Λεμεσό. Η εταιρεία ανέλαβε το έργο αυτό σαν ολοκληρωμένη λύση (μελέτη – κατασκευή με το τμήμα Μελετών/Προσφορών). Το έργο, 8.500 τ.μ. πλέον των εξωτερικών εργασιών, παραδόθηκε στον εκπληκτικό χρόνο ρεκόρ των 10 μηνών.

Με την εμπειρία αυτή, η εταιρεία μπήκε στον τομέα των “ολοκληρωμένων λύσεων”. Το προσωπικό των διαφόρων τμημάτων, συνεργάστηκε άψογα για να δημιουργήσει μια ομάδα εμπείρων τεχνοκρατών για αυτού του είδους τα έργα. Στην συνέχεια έγιναν ακόμα 3 έργα με το σύστημα των ολοκληρωμένων λύσεων ( επέκταση Βιομηχανίας Ζορπά στη Λάρνακα, Β & Χ Ξυλεμπορική Λτδ, Α.Ε.Ν Κόκκινος Λτδ στο Στρόβολο).

Η εταιρεία σήμερα έχει τα δικά της εργοτάξια, καλουψιήδες, σιδεράδες, οικοδόμους εργάτες, επιστάτες, πολιτικούς μηχανικούς κλπ. Διαθέτει τα δικά της μηχανήματα π.χ. γερανούς, μηχανές, ιγκριώματα, σύστηματα καλουπιών SGB (Waffle-Slabs), σύστηματα τοίχων αντιστήριξης (soldier-system), τοπογραφικά όργανα ακρίβειας, κλπ.

Εκτός από τα διάφορα τμήματα του τεχνικού τομέα, διαθέτει και δικό της λογιστήριο. Όλα τα τμήματα είναι μηχανογραφημένα συνδεδεμένα με δίκτυο και διαθέτουν όλα τα απαραίτητα λογισμικά προγράμματα. Τα γραφεία του Συγκροτήματος βρίσκονται στο κτίριο, ‘Kennedy Business Center’, γραφείο αρ. 502.

Στις 10 Μαϊου 2000 η Εταιρεία μετονομάστηκε σε K. Athienitis Contractors – Developers Ltd.

Στις 15 Ιουνίου 2000 μετά από απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων, η Εταιρεία αποφάσισε όπως μετατραπεί σε δημόσια και όπως οι τίτλοι της ενταχθούν για εμπορία στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου.

Σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 21 Ιόυνίου 2004 εγκρίθηκε ειδικό ψήφισμα για μετονομασία της εταιρείας από "K.Athienitis Contractors Developers Ltd" σε "K.Athienitis Contractors Developers Public Ltd".

Δραστηριότητες

Κύριες δραστηριότητες του συγκροτήματος είναι η ανάπτυξη γης και οι εργοληπτικές εργασίες. Στον τομέα της ανάπτυξης γης, οι δραστηριότητες αφορούν την ανέγερση πολυκατοικιών ή συγκροτημάτων από πολυκατοικίες γραφείων, καταστημάτων και διαμερισμάτων με απώτερο σκοπό την πώληση τους.

Η Εταιρεία κατέχει άδεια Εργολήπτου Α΄ Τάξης, από το 1995 και την διατηρεί μέχρι σήμερα. Τεχνικοί διευθυντές είναι οι κ.κ. Παναγιώτης Αθηαινίτης, Μιχάλης Αθηαινίτης και Κυριάκος Αθηαινίτης, και οι τρεις αδειούχοι Εργολήπτες.

Τα τελευταία χρόνια η εταιρεία έχει δημιουργήσει ένα πολύ καλό όνομα στον τομέα των πολυτελών διαμερισμάτων με χαρακτηριστικά όπως ανεξάρτητες θερμάνσεις, δύο χώρους στάθμευσης, αποθήκες κλπ., οικοδομημένα σε περιοχές όπως, Χίλτον και Ακρόπολη Λευκωσία.

Επίσης έχει καταξιωθεί στον τομέα των συγκροτημάτων γραφειακών χώρων. Κτίρια όπως το Μέγαρο Αθηαινίτη και το Kennedy Business Center, που αφορούν μόνο εμπορικές χρήσεις (ήτοι καταστήματα και γραφεία), έχουν αφήσει την σφραγίδα τους στην πρωτεύουσα. Γραφειακοί χώροι πολυτελείας με ξεχωριστές εγκαταστάσεις Α/C και τελευταίου τύπου συστήματα εισόδου αυτοκινήτων και επισκεπτών.

Ακόμα ένας λόγος της επιτυχίας της Εταιρείας είναι ότι και μετά την παράδοση των κτιρίων, η Εταιρεία συνεχίζει την συντήρηση και λειτουργία των κτιρίων της για 6 μήνες τουλάχιστον, έτσι ώστε κάθε έργο να παραδοθεί στους ιδιοκτήτες-πελάτες χωρίς κανένα λειτουργικό ή τεχνικό πρόβλημα.

Η Εταιρεία συνεχίζει και προγραμματίζει την ανέγερση και άλλων έργων που αφορούν αυτούς τους τομείς. Παράλληλα η ανάληψη έργων με εργοληπτικά συμβόλαια, συνεχίζεται και επίσης προγραμματίζει σχέδιο αντιπαροχής για ανέγερση κτιρίων με ιδιαίτερες χρήσεις του ιδιοκτήτη της γης.